Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je stř zář 19, 2018 16:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: ned dub 13, 2008 12:56 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř lis 21, 2007 16:42
Příspěvky: 32
Mám problém se startováním windowsů,už delší dobu se mi při spouštění počítače věhem nahrávání windows xp home objevuje hláška soubor BOOT.ini je neplatný,počítač se následně normálně spustí a jde používat,předevčírem mi ale přestala načítat dvd mechanika,může to mít s tím něco společného?Dá se chyba nějak odstranit?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: ned dub 13, 2008 13:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Soubor boot.ini je startovaci soubor, ktery definuje operacni systemy v Tvem pocitaci. Chyba lze celkem snadno spravit pres instalacni CD s Windows XP. Nabootujes z onoho CD, vyberes konzolu pro zotaceni, prihlasis se k uctu Administrator, nasledne do prikazove radky zadas tyto dva prikazy fixmbr, fixboot. Restartujes pocitac a melo by to byt v poradku.

Jinak detekci DVD mechaniky bych k tomuto problemu nepriradil. Pokud se mechanika neobjevi uz v BIOSu, bude problem nejspis v zapojeni. Tzn. prekontrolovat kabely.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: pon dub 14, 2008 16:28 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř lis 21, 2007 16:42
Příspěvky: 32
zener píše:
Soubor boot.ini je startovaci soubor, ktery definuje operacni systemy v Tvem pocitaci. Chyba lze celkem snadno spravit pres instalacni CD s Windows XP. Nabootujes z onoho CD, vyberes konzolu pro zotaceni, prihlasis se k uctu Administrator, nasledne do prikazove radky zadas tyto dva prikazy fixmbr, fixboot. Restartujes pocitac a melo by to byt v poradku.

Jinak detekci DVD mechaniky bych k tomuto problemu nepriradil. Pokud se mechanika neobjevi uz v BIOSu, bude problem nejspis v zapojeni. Tzn. prekontrolovat kabely.
díky,hned to vyzkoušim,jinak s tou mechanikou jsem se špatně vyjádřil,mechanika se načte ale nenačítá(nedetekuje)dvdčka


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 19:10 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř lis 21, 2007 16:42
Příspěvky: 32
ehm narazil jsem na další problém,nemůžu to pc spravit cd windowsů protože mi nefachá mechanika...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 19:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Tady bude problem jen ve spatne mechanice. Zkus pouzit cistici CD.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 21:10 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř lis 21, 2007 16:42
Příspěvky: 32
ok mechanika už fachá,teď mam jenom problém s ti boot.ini,jak mam přes cd windows spustit tu konzolu pro zadání příkazů?sem asi blbej ale nemůžu totam nikde najít.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 23:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Nabootujes z CD s Windows XP. Tzn., ze nastavis jako prvni bootovaci zarizeni optickou mechaniku. Po startu pocitace se objevi hlaska "Pro instalaci pokracujte libovolnou klavesou..." nebo neco takoveho. Stiskni nejakou klavesu, cimz se zacnou nacitat ovladace. To chvilku trva, pockej. Pak Ti to ukaze nabidku, co chces udelat. Mimo jine je tam i "Spustit konzolu pro zotaveni". Tusim, ze je to klavesa "R". Tim se spusti prikazovy radek. Budes vyzvan k vybrani aktualniho systemu a zadani administratorskeho hesla. Az toto provedes, zadej ony dva prikazy (fixmbr a fixboot). Finalne staci jen restartovat pocitac.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: úte zář 15, 2009 17:41 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte zář 15, 2009 17:36
Příspěvky: 1
mam stejnej problem a kde sezenu to cd to je normalni cd jako instalacni wnodows xp home edition a tam to je


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: úte zář 15, 2009 18:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
jarek: Ano, je to normalni instalacni CD s Windows.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: pát pro 25, 2009 17:48 
Me se po objeveni tehle hlasky restartuje PC a nejde mi nabootovat CD v bios, CD sice nabootuju ale nenacte mi to windows ale zase se to pokusi o spusteni win z C:
Je to takova smycka v ktere nemuzu nic delat


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: stř úno 10, 2010 20:57 
zdarec mam takový problem měl sem windows vita a do ni sem dostal vir a chci to přeinstalovat na windows 7 ale přeinstalované to je ale pořát tam mam ten vir jak docílým úplného přeinstalováním skošel sem i formatovat a nic to neudělalo pořát tam mám vir...pomoz te pls.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 12:09 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 06, 2009 16:50
Příspěvky: 44
když ti nejde nainstaovat tak sem přišel na jednu takovou poměrně dobrou vychytávku za 1x musíš odpojit hdd a pustit pc musíš tam mít cd windowsu a jak ti to začne samo bootovat z cd a napíše ti to tam že system windows připravuje instalaci nebo něco takovýho to tam píše tak tam ten hdd za běhu pc připoj musíš si dávat velkej bacha abys to tam strčil správně nebo ho vyskratuješ a počítač naběhne až za nějakej čas asi mě to travlo než seš zapnout cca 15 min takže si dávej bacha

_________________
Intel® Celeron® Dual Core Processor T3000
(1M Cache, 1.80 GHz, 800 MHz FSB)
2 GB - 8500 DDR3 1066MHz & Hard Drive - 250GB 5400 RPM
Intel HD Graphics 4500MHD DirectX 10, Shader 4.0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 14:18 
jenze ja mam notebook tak bych potreboval nejaky jednodusi spusob...dik.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: pát úno 12, 2010 15:21 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 06, 2009 16:50
Příspěvky: 44
a co si zkoušel za antiviráky
???? na odstranění toho viru?

_________________
Intel® Celeron® Dual Core Processor T3000
(1M Cache, 1.80 GHz, 800 MHz FSB)
2 GB - 8500 DDR3 1066MHz & Hard Drive - 250GB 5400 RPM
Intel HD Graphics 4500MHD DirectX 10, Shader 4.0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 12:59 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon úno 15, 2010 12:55
Příspěvky: 2
s boot.ini už sme si hrál a HDD už mi nenajel...je potřeba ten soubor boot.ini přepsat na primárním disku(je skrytej,tak třeba přes total commander)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2010 16:38 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 06, 2009 16:50
Příspěvky: 44
no hdd ti musí najet jenže OS ti nenajel ne takhle si to myslel

_________________
Intel® Celeron® Dual Core Processor T3000
(1M Cache, 1.80 GHz, 800 MHz FSB)
2 GB - 8500 DDR3 1066MHz & Hard Drive - 250GB 5400 RPM
Intel HD Graphics 4500MHD DirectX 10, Shader 4.0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: stř úno 17, 2010 15:55 
zdarec uz sem na to prisel kde mam nainstalovany ten vir ale je mezi 20GB ktere nemozu nikde najit nevite jestli je na to program ktery tech 20GB najde a vymaze nebo jak to najdu rucne mam celkovou kapacitu 160GB a mam to rozdelene na dva disky 79 a 69 a co ten zbytek poradte pls dik


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Soubor BOOT.INI je neplatný
PříspěvekNapsal: čtv srp 11, 2011 00:10 
Zdravím já mám taky, takový menší problém....konkretne s "root system32 hal.dll" Pří spouštění počítače mi naběhne tahle černá tabulka, a už mi windows nenaběhne... pokoušela jsem se odstranit tento porblém už miliony standartními způsoby, jak jsou přesně napsány na internetu. Jenže můj problém je, že když postupuju podle návodu, v polovině (např. u tohoto videa http://www.youtube.com/watch?v=jvMkt9fkHCI) mi to hodí hlášky jako třeba "systém nemůže nalézt zadaný soubor nebo adresář" tudíž nikdy neojdu ke konci opravy...vůbec si nevím rady..prosím poradte


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group