Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned úno 25, 2018 04:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 15:33 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Zdravím.

Mám problém. Chtěl bych povolit porty u tohoto typu zařízení. Při nastavování virtuálního serveru jsem žádán o IP adresu. Podle stránky portforward.com mám prý zadat statickou IP. Jenže tu já nemám. Vše je přidělováno z DHCP. Podle nějakého návodu jsem si ji nastavil, jenže pak se objevili problémy. Na tento router jsem připojen kabelem. Sestra má notebook a jakmile já u sebe nastavím v nastavení sítí u protokolu Ip4 tu svojí vlastní (tu podle návodu) IP adresu a DNS servery (prostě všechno, co to nabízí), tak se už nemůžu připojit na router a sestra na internet. Při připojování na router to dlouho anbíhá, internet spadne a mě to vypíše "vypršel čas spojení". Přesto internet běží dál. Nevím, co bych měl udělat, abych mohl využívat porty, zároveň abych mohl do nastavení routeru a aby se sestra mohla připojit. Jedná se o nějaké přidělování IP? Jak bych měl ale vysvětlit nemožnost připojit se k routeru.
Doufám, že jsem to popsal jasně.
Budu rád za každou radu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 19:42 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Hrozně rád bych ti pomohl, před třemi dny jsem D-Link DI-524 koupil a dělal síť na dva počítače, ale by jsem rád a už ani nevím jak jsem to udělal. :oops: Mám jeden přes počítač přes kabel a notebook přes WI-FI. :oops: Vím, že ti pomůže Maestro jak se tu ukáže, je to machr přes tyto věci. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 22:06 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Taky mám jeden (stolní PC) přes kabel a přes wifi notebook. A právě mě trápí to povolování portů. Mám modem od D-Linku DSL-584T a tam se žádná Statická IP zadávat nemusela. Všechno bylo OK. Ale tady už mám předsnastaveno 192.168.0.xxx Kde za xxx mám doplnit další číslo. A to je právě ta statická IP. Tedy podle návodu na portforward. Jak jinak povolit porty vážně nevím. Doufám, že zde najdu radu, popř. holt nabídnu DI-524 do bazaru a koupím nějakého Zyxela, nebo rovnou modem s wifi podporou, ačkoliv jsem finančně na nule.
A s tím nastavením sítě máš pravdu. Pral jsem se s tím taky dost dlouho. Znovu bych ten router asi nekoupil. Asi určitě.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: úte dub 15, 2008 23:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Tak ono, jestli nemas statickou IP adresu, bude Ti ono forwardovani portu docela k nicemu. Pokud mas statickou verejnou IP adresu, reseni je velice proste. Na modem vede nejaka IP adresa. Ta by mela byt verejna (primo do internetu). Pak pripojis pocitace k modemu a v nastaveni modemu nastavis forwardovani portu. Nastaveni byva povetsinou port, ktery chces forwardovat a VNITRNI IP adresa, na kterou se ma forwardovani prevadet. Priklad mluvi za vse...

Mas na modem pripojene tri pocitace. 192.168.100.1, 192.168.100.2 a 192.168.100.3. Na prostrednim (.2) chces nastavit forwardovani na port 46154. Jdes tedy do nastaveni modemu, vyberes port forwarding, do casti "port" napises 46154 a do "IP address" pak 192.168.100.2. Ulozis nastaveni a melo by to jet.

Pokud to nepujde, najdu na internetu manual k Tvemu modemu a napisu Ti presny postup. Ted se mi to uz nechtelo hledat. Je pozde vecer :) Ale nejak takto by to melo fungovat. Resp. funguje.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: stř dub 16, 2008 12:20 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Vlastně nevím, jakou mám IP. Pravděpodobně ale Statická nebude. Mám internet od O2 již druhým rokem a nikdy jsem to nezjišťoval.

http://www.cz.o2.com/osobni/cz/internet ... ml#fixedIp - dá se koupit za 99Kč.
Jak to ale potom běží? Budu mít jednu IP adresu a na ní 2 počítače? Můžou 2 PC jet na 2 IP adresách? Protože O2 pak nabízí 5 adres a 500 Kč se mi za to dávat nechce. Dle mého by to mělo jít nějak povolit i přes to DHCP. Jediný problém je v tom, že u povolování portů (je to tedy Virtual Servers) mám už přednastaveno 192.168.0.xxx
Čili musím zadat svou IP adresu.
Moc se v tom nevyznám a už mi z toho jde hlava kolem.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: stř dub 16, 2008 13:37 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Moment. Možná se mi to podařilo rozchodit. Nemarněte čas s pomocí teď. Musím pryč a jestli to večer bude šlapat jako teď, tak připíšu, jak jsem to vyřešil.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: čtv dub 17, 2008 20:04 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Zdarec.

Tak jsem to vyřešil následujícím způsobem:
http://www.portforward.com/networking/static-vista.htm

Přičemž ty adresy, které vám to přiřadí na konci (je jich 5) jsem rozdělil tak, že 2 jsem dal notebooku a 3 sobě. Pravděpodobně asi na počtu nezáleží, ale když má každý PC stejnou, pak mi to tu hlásí konflikt IP adres. Přes tuto volbu to šlape. Nemůžu si stěžovat.
Problém ale nastane po určité době. Cca den, dva? Připojen k internetu jsem, ale notebook se nemůže připojit k internetu a já se ze stolního PC nemohu připojit na router, abych ho mohl nastavit. Psal jsem to již v prvním příspěvku. Stačí ho odpojit ze zásuvky a zase zapojit a opět šlape. Mě to celkem nevadí, jelikož mám zásuvku hned vedle sebe, ale sestře, která vlastní notebook by mohlo. Tudíž se ptám. Čím to je, že se to po nějaké době pokraví?
Předem děkuji za rady.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: pon čer 09, 2008 19:51 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Navíc, nechápu rozdělování rychlostí. Já tu dám max. 195kb/s a víc ne. V notebooku to lítá až 214kb/s. Podle mého je chyba někde v routeru.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: úte led 06, 2009 19:37 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Dobrý den, koupil jsem si wifi router DI-524.Mám internet od o2(adsl)a k němu modem Well PTI 845. Provedl jsem připojení dle návodu. Wifi funguje bez problémů, ale připojení přes kabel je hrozně zpomalený nevím čím to je prosím o radu. Děkuji


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: D-Link DI-524, O2 a povolování portů?
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2010 10:02 
MÁM SIT OD sTARNET A WIFI ROUTER DI 524, MAM SITOVY KABEL A NEMUZU TO ROZBEHAT.TO INSTAL CD ME NECHCE PUTIT,PORAD HLASI EROR.PROSIM PORADTE


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group