Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je stř čer 20, 2018 02:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: rozdělení disku na 2 jednotky
PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 20:38 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned úno 03, 2008 22:45
Příspěvky: 20
měl bych na vás takovej blbej dotaz a to jak rozdělím jeden disk na 2 logický?
chtěl bych teď k vistě přibrat XP ale všude se jen dočíám že to chce nový oddíl nebo jinej disk
jaký je rozdíl mezi oddílem a jiným logickým diskem?? díky za dpověď


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: rozdělení disku na 2 jednotky
PříspěvekNapsal: úte dub 29, 2008 15:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Logickej disk a oddíl je to samé. Je to vlastně že se ti ten jeden disk chová jako dva a více disků připojené k počítači. Vlastní písmeno, cesta, každý se dá zvášť zformátovat, můžou mít jinou tabulku na ukládání dat (NTFS, FAT,...) bez reinstalace systému bych ti to moc nedoporučoval, je to docela o hubu s datama. Sám jsem si chtěl jednou přerozdělit místo na disku a ztratil jsem bohužel celý oddíl i s 50GB dat. Jinak ti tu určitě někdo doporučí nějakej gut prográmek s kterým to bude možný.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: rozdělení disku na 2 jednotky
PříspěvekNapsal: úte dub 29, 2008 19:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Budu asi trochu slovickarit, ale pro upresneni to bude asi nejlepsi. Mame jeden disk, ktery muze byt delen do oddilu. Tyto oddily mohou byt primarni nebo rozsirene. Na jednom disku muzou byt maximalne 4 primarni. Co se tyce rozsireneho, ten muze byt jen jeden, ale v tomto rozsirenem muze byt vic logickych disku. Nevim, kolik je maximum. Snad to ani neni omezene. Kazdopadne muzes mit tedy treba 3 primarni oddily a jeden rozsireny, v kterem budou dalsi 3 logicke oddily. Jinak chovani logickeho a primarniho disku je stejne - ve Windows se Ti ukaze klasicky dalsi disk. Nevyhodou logickeho disku je nemoznost bootovani. Zkrakta z nej nemuzes zavest system.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group