Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte úno 20, 2018 10:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: pon kvě 05, 2008 21:10 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Zdravím všechny a moc prosím o pomoc. Koupila jsem si print server EDIMAX PS-2207SUg. Tisk mi funguje jen pokud je Edimax do PC připojen přes síť. kabel, pokud je kabel odpojen tak tisk nejde. Kontrolka WLAN bliká (myslím, že je to správně). Nevíte jestli je potřeba ještě nějaký speciální nastavení v administraci print serveru? Popř. nastavení v PC nebo někde jinde? V návodu nic podrobnějšího není. Díky za každou radu...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: úte kvě 06, 2008 07:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Nikdy jsem sice print server nekonfiguroval, ale pokud se chces k zarizeni pripojit bezdratove, musis ono zarizeni nakonfigurovat. Nastavit jmeno site, sifrovani atd...

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: stř kvě 07, 2008 07:35 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
To je mi jasné, ale bohužel podle návodu není zcela jasný co je přesně jak potřeba nakonfigurovat. Potřebovala bych znát konkrétní postup pro Edimax PS-2207SUg.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: ;
PříspěvekNapsal: stř kvě 07, 2008 08:01 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Ještě se zeptám trochu všeobecně: mám Wifi síť. POtřebuju tisknout přes Wifi z notebooku. Jak mám vyřešit připojení notebooku na print server?AD HOC nebo INFRASTUCTURE mód?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: stř kvě 07, 2008 12:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
olenka: To samozrejme zavisi na tom, jak mas rozvrzenou sit. Pokud mas jen dve zarizeni - notebook a print server, pak musis vytvorit AD-HOC sit. Pokud mas v siti nejaky aktivni prvek - access point - pak musis vytvorit infrastructure sit. Nejlepsi bude, kdyz presne popises svoji strukturu site. Pak budeme moct resit tyto detaily.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: čtv kvě 08, 2008 14:58 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
myslim ze edimax k printserveru dava na cd nejakou utilitku, ktera ma pruvodce pro snadnou konfiguraci tiskarny a pripojeni do site, jak pres kabel tak wifi.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: ned kvě 11, 2008 15:08 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
zener: Popis sítě: Wifi ADSL2+ modem/router Zyxel P-660H/HW-T3 -> 3 notebooky, které se na internet připojí přes Wifi. Na jednom z notebooku vidím, že nastavení sítě, pro připojení k routeru je INFRASTUCTURE.
IP adresa získávána automaticky, protokol PPPoE.
maestro: na CD jsou utilitky, mas pravdu. Podle nich jsem nastaveni samozřejmě prováděla. Bohužel nastavení přes Wifi jsem žádné nenašla.... Přes kabel to funguje, přes Wifi prostě ne.
-------------------
Mám pocit, že to bude souviset s nastavením sítě - IP adresa, DHCP, apod. Nevím jestli v nastavení print serveru zvolit přidělení IP adresy automaticky, popř. použít pevnou IP adresu, nevím jestli povolit DHCP server a když ano, tak jaký nastavení zvolit..... :?
Přiložila jsem soubor, kde je náhled nastavení sítě v administraci print serveru. Nastavení je základní, nebylo změněno. IP adresa 192.168.2.5 je použitá i pro přihlašování do administrace printserveru.


Přílohy:
edimax.jpg
edimax.jpg [ 145.38 KiB | Zobrazeno 8513 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: ned kvě 11, 2008 15:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
olenka: Pak bych v nastaveni nevidel vubec zadny problem. Jde o to, jak je nastaveny onen router (Zyxel). Pokud na nem bezi DHCP server, pak nastavis v print serveru IP adresu na automatickou - viz screen "Obtain an IP address automatically". Dalsi veci je zabezpeceni atd. Je potreba vedet, jake nastaveni je na routeru (Zyxel).

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: ned kvě 11, 2008 16:10 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
zener: Síť má být teda INFRASTRUCTURE? Nastavila jsem na PS (print serveru) "Obtain an IP address automatically". Restartovala jsem notebook i PS a tisk stále nejede. Jaká nastavení routeru můžou ovlivnit správný tisk přes WIFI? Zabezpečení sítě je řešeno přes MAC adresu - ta MAC print serveru je v routeru povolena. Když si dám v administraci routeru zobrazit klienty, které jsou aktuálně připojený k bezdrátové síti, je tam i připojený print server.... ALe prostě z notebooku se do print serveru nepřenese ten příkaz pro tisk.... :roll: :?
Přikládám náhled administrace routeru. Jaké nastavení by mohlo souviset s edimaxem?


Přílohy:
zyxel.jpg
zyxel.jpg [ 109.05 KiB | Zobrazeno 8489 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: úte čer 10, 2008 05:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Ano, infrastructure.

Router (Zyxel) ma nejake nastaveni. Konkretne Te zajima...
DHCP server - povolen / vypnut (podle Tveho popisu je zapnuty)
sifrovani - zadne / WEP / WPA / WPA2
filtrovani MAC adres - to mas snad povolene, jak pises

Pak v print serveru musis nastavit spravne sit. Tedy infrastructure, automaticke prideleni IP adresy, spravne sifrovani + heslo pro pristup.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2008 16:28 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Dobry den. Mam s PS-2207SUg stejny problem a dosud jsem bezdratovou sit nerozchodil. Pripojuji se ke svemu AP a vsechna zarizeni maji spravne nakonfigurovany pevne IP adresy. Zkousel jsem to bez i s sifrovanim, s i bez filtrace MAC adres a vzdy jsem pouze dosahnul toho, ze jsem ve svem AP videl pripojeny PS-2207SUg, ale neodesílal pakety (nějaké byly přijaty). Mimochodem, PS-2207SUg ma jinou MAC sdresu pro bezdratovou cast a jinou pro pripojeni kabelem. IP se nastavuje jen jedna, takze predpokladam, ze je stejna pro dratovou i bezdratovou cast. Mozna, ze je problem v tom, ze je jina IP pro bezdratovou cast, ale nevim jaka, ale nikde s o tom v navodu nepise. Prosim o rady.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: print server Edimax PS-2207SUg
PříspěvekNapsal: sob led 17, 2009 16:42 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Tak jsem se rady nedočkal a vyzkoušel jsem vše možné, nakonec jsem došel k závěru, že je vadný HW. Reklamoval jsem to u prodejce, ten objednal stejný typ na výměnu, ale vyskytla se u něj stejná závada. Nakonec jsem PS-2207SUg (s WiFi) vyměnil u prodejce za PS-SU2207SU (bez WiFi) s tím, že mi vrátili rozdíl v ceně. PS-SU2207SU je funkční, prodejce AlfaComputer se zachoval seriózně, ale nechápu, jak může Edimax prodávat nefunkční PS-2207SUg a nereagovat na žádosti o podporu. Takže varuji před nákupem PS-2207SUg, protože zastoupení Edimaxu tento problém prostě ignoruje.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group