Download | Programy

Problem s tiskarnou HP (smart os)

Zdroje, monitory, tiskárny, scanery, myši, klávesnice, zvukové karty, CD a DVD mechaniky a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Uživatelský avatar
Pockmat
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 432
Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Bydliště: Brno

Problem s tiskarnou HP (smart os)

Příspěvek od Pockmat »

Mam problem s tiskarnou.Kdyz chci tisknout jakykoliv dokument,tak tiskarna papir prijme a vypada to,ze bude normalne tisknout.Tiskove hlavy prejizdeji po papiru,ale ten vyleze naprosto prazdny.Delate to jak u barevneho tak i u cernobileho tisku.Barva v zasobniku jeste je.V barve textu to neni.Dela to u vsech programu ve widows ale kdyz chci tisknout stranku z internetu,tak tu to v pohode vytiskne.Mam multifunkcni zarizeni HP PSC 1315.prosim poradte,kdo by vedel,co by s tim mohlo byt....

-------------------

Co jsou "všechny programy"? Můžete konkrétně jmenovat?
Zkuste stáhnout z webu HP nejnovější ovladače. Může být nutné i přeinstalovat Windows (pokud předchozí krok nepomůže). Tisk webových stránek myslíte přes Internet Explorer?
Některé tiskárny v černobílém režimu nepoužívají dithering a mají napevno nastaven předěl mezi černou a bílou. Pokud leží předěl kolem tmavě šedé a tištěný text není úplně černý, může na monitoru být vidět, ale na papíře nikoli.

Jinak ovladače HP byly vždy poněkud "výjimečně se chovající" - a co jiného by člověk čekal, když to koupil rychle, kvalitně a levně.

Ještě je tu jedna varianta. Tisknete-li problémový dokument z HTML, parametr "media" u CSS ovlivňuje, na co se má styl použít. Tak se může i stát, že se dokument opravdu nevytiskne a bude to vina programátora, který dělal redakční systém, ze kterého dokument pochází.

Třeba tohle:
kód:
<style media=print>
* {display:none}
</style>

A je to pryč, ale jen na tiskárně.

--------------------

Něco mě napadlo! Fotografie - to je ono. Zkuste vytisknout ve Wordu základní barvy CMYK. Třeba tohle (stačí copy-pastnout):

AZUROVÁ
PURPUROVÁ
ŽLUTÁ
ČERNÁ

Jestli se na stránce objeví jen první 3 a ne černá, vyměňte černou tiskovou kazetu (nebo hlavu, je-li vyměnitelná zvlášť). Pokud to nepomůže, bude vadná tiskárna.


--------------------

Mate pravdu-vytiskly se jen prvni tri!Takze bude vadna cerna tiskova kazeta?Uz jsem skoro preinstalovaval windows,tak diky za radu.Mam takovou sadu na doplneni barvy v hlave,tak ji mam zkusit do cerne doplnit nebo to nepomuze a musi se cela hlava vymenit?

--------------------

Pokud je došlá dlouho, trysky nevratně zaschly. Jinak by mělo stačit doplnění. Před doplňováním namatlej trysky (zlato-stříbrný obdélníček na kazetě) nějakým saponátem nebo mýdlem s vodou a během doby, kdy nejsou v tiskárně, je nenech zaschnout. (Při matlání je výhodou tlačit trochu prstem, aby roztok zatekl i do suchých trysek a smočil je; celý proces pohybu inkoustu v kazetě je totiž poháněn právě vzlínáním. Nepoužívej prostředky na bázi lihu jako např. Iron - líh urychluje schnutí a to je u trysek na obtíž.) Ihned po doplnění založ kazetu a spusť program na čištění kazet. Nech případně proběhnout čištění víckrát za sebou, dokud nezmizí vodorovné bílé pruhy přes černý text. Program po každém proběhnutí čištění vytiskne ukázkovou stránku s ČB textem i barvami.
Čištění kazet je u každé tiskárny jinde - zkus Průvodce někde v Nabídce Start / HP nebo Předvolby tisku u ikony tiskárny.
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
Odpovědět