Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon čer 18, 2018 06:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: stř srp 06, 2008 21:16 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř srp 06, 2008 20:46
Příspěvky: 1
Zdravim....mam dotaz ,mam procesor AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4000+ 2.10
> Ghz chtěl bych ho nataktovat mám nové chlazení takže ted mám na jednom
> jádře 8 stupnů a na druhém zhruba 15...mohl by mi prosím někdo poradit?????
> jak nataktovat pomocí BIOS zhruba vím ale nevím o kolik atd.Abych něco nezkurvil. Už mi to
> kamarád dal na 3.0 ještě na starém původním tak tohle by mohlo dát tak
> 3.2...Poradte mi prosím někdo předem děkuji za radu spOOky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: čtv srp 07, 2008 07:59 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
spOOky123 píše:
> jádře 8 stupnů a na druhém zhruba 15...mohl by mi prosím někdo poradit?????


Tohle je blbost - vadné čídla...

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 17:37 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát srp 08, 2008 17:26
Příspěvky: 1
to::::patap
Blbost to není.Když máš kvalitní chladič a tento procesor na základním taktu tak to jde.Ale pokud ti to ukazuje Everest,tak tomu moc nevěř :) .
Ale zpátky k věci,tedy k OC.
Já bych to raději dělal v Clockgenu,než v biosu.Ale ještě před tím než bych to v tom dělal bych si nastavil napětí na 1,3V.Většinou to bez zvíšení napětí vydrží takt 2,8GHz pak už se resetuje celý Komp.Pokud nevíš jak se to v Clockgenu dělá,tak to raději dělelj v BIOSU.
Postup by byl takový::::: 1.nastav si děličku na 3x (600MHz)::::2.Zamkni si taktování PCI-E a PCI nastav na 66MHz nebo to taky raději zamči,pro klid na duši:::::3.Zvišuj FSB tak dlouho dokud ti nespadne systém a nebudeš muset tak zvedat napětí na 1.3V víc zatím ne!!!!4.Nezapomeň si zmenšit děličku ramek tak,aby ve finále nestratila na výkonu MHz v lepším případě je ještě trochu nataktuješ :):::::5.Až se ti podaří docílit toho taktu co chceš,tak to otestuj.CPU v Prime95 minimálně 5 hodin a Ramky v Memtestu do 100%::::6.Pokud je vše v pořádku,tak je to OK a vše stabilní a funkční.

_________________
Danny002


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 19:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Ten chladič je naprostá kravinu. Musel by tam mít peltier a z druhý strany vodníka, což by si pořídil jen nějakej totální magor co jde za každým MHz a tím pádem by se tu neptal na to jak se taktuje a měl by CPU na jiný úrovni.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2008 10:04 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Asi tak. :roll:

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: ned bře 14, 2010 03:56 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
říkáte nesmyslný teploty? mám originální chladič,zatim netaktováno a mám na jednom jádru 18 a na druhym 10 stupňů...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: ned bře 14, 2010 10:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
http://www.alcpu.com/CoreTemp/

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: pon bře 15, 2010 00:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Jo blbosti, už z fyzikálního hlediska nemůžeš mít v jádrách menší teplotu než je pokojová teplota (při chlazení vzduchem) natož když ti topí několika desítkama wattů. Klasická žárovka má cca 60W ztrátovýho tepla což by se dalo přirovnat k procesoru v zátěži. Ať jí budeš ofukovat čímkoliv nikdy nebude mít teplotu 10°C

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 x2 4000+ potřebuji poradit
PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 13:00 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Hele chtěl sem se zeptat má�stejnej procesor a nevím�a jaký j�to asi tak úrov� je to už lepší pro��r, comp sem dostal a moc se v tom nevyznám a hla�ě se mě p�ve se�j m�e hry i starší a nevím j��i je t�kartou nebo čím... dík za r��


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group