Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned zář 24, 2017 16:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 08:11 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
Tak jsem si objednal ještě jednu dvojici 1GB A-data vitesta EE 800MHz. Oba 2 nové moduly jsem prověřil - jsou funkční.
Nechápu proč, ale když nastrkám do všech 4 slotů paměti a zapnu pc..... tak začnë nabíhat OS a v jedný chvíli se zasekne, pak sem zdá že na zlomek vteřiny proběhne modrá smrtící obrazovaka, a restartuje se PC. Takhle to jde pořád dokola.
Když jeden modul vyndám (snížím na 3GB ram), tak vše funguje!

OS: Microsoft Windows XP Professional 32-bit

Sestava dole :down:

Díky! ;)

_________________
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 08:38 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Příspěvky: 659
Bydliště: pardubice
protoze OS x32 nepodporuje vice nez 3.2 giga pameti...
budete si muset poridit x64 OS.. nebo se spokojit s 3 GB pameti..

_________________
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 08:46 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
Já vím že 32-bit OS nepodporuje 4GB pamneti... :) . Ale ostatním aspoň normálně funguje OS, jenže jim ukazuje pouze 3 - 3,5GB pamneti. Kdežto mě ani nenaběhne :(

_________________
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 08:50 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Hoď tam jednu ramku a nastav v BIOSu napětí na 2,1 V. Ulož, vypni a pak tam dej všechny. ;)

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 08:51 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Jasnačka, zvedni napětí deklarované výrobcem jinak 4GB můžeš mít, jen XP uvidí 3.25GB, tak to mám na stolním počítači. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 08:56 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
Díky až přijdu z práce tak to zkusim. A hele je nutný vyndavat ty pamněti, když se do biosu dostanu se všema 4-ma? :) . Já sem se včéra docela zapotil při jejich nandavání :D . A kvůli jedný sem musel vyndat desku :D :D :ot: .

_________________
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 09:32 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Nemusíš :)

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 15:19 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
No tak sem to vyzkoušel...a funguje to tak tak z 50% :D . Ted už většinou Win. naběhnou, ale tak 30sec. po tom se PC samovolně restartuje.. :? Pokud jeden modul vyndám - vše je ok.
Už mě to docela nebaví.. :eek: :skul: :bomb: :D

_________________
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: pát srp 08, 2008 15:35 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Otestuj je postupně programem Memtest, jestli není nějaký modul vadný. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2008 09:23 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
Ajéje.. :skul: .....obě dvě paměti sou podělaný.. Jedna tak že když naběhne plocha, tak se pc celej po*ere a restartuje. A ta druhá funguje, ale v memtestu hází chyby. :( Dneska si člověk koupí zboží a ono je podělaný. Neřeknu jedna ale obě dvě! :D
Tak mi řekněte, jakou mám pravděpodobnost, že po reklamaci budou obě v pořádku!? :D :D :lool:

_________________
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2008 12:24 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Je to spíše vyjímečný jev. Měl jsem v ruce spoustu modulů a byly dobré, prostě jsi měl smůlu. Hlavně, že víš kde byl problém. Nech si je vyměnit a držím palce ať jsou dobré, ale přesto je také projed Memtestem.

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2008 17:32 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
:ot: : Nikdy jsem nic nereklamoval po netu.. Co mám dát do krabice kromě těch pamětí? Fakturu? Dodací a záruční list? :? Popis problému?

Děkuju :)

_________________
MB: Asus P5N-E SLI, VGA: Radeon x1950pro 256MB, CPU: Intel Core2Quad Q9505 2,83 @ 3,3GHz + AC Freezer 7, PS: Fortron BlueStorm II 500W, RAM: 2x 1GB (2GB) A-data Viesta extreme edition 800mhz, HDD: 120GB a 120GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Systém nenaběhne se 4GB RAM!
PříspěvekNapsal: sob srp 09, 2008 18:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Popis problému a kopii dodacího listu/faktury a záručáku.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group