Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je čtv pro 13, 2018 11:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2008 19:27 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Ahoj prosím o radu.

V počítači jsem měl bezdrátovou sítovku do které jsem měl přivedený signál z antény na střeše. Rozhodl jsem se rozvést si po domě wifi, abych mohl k netu připojit dva notebooky. Nejdříve jsem hledal vhodný hardware a velice mě zaujat ovis 9000AP, jenže jel pouze na 5 Ghz a já potřebuju dočasně na obou stranách 2,4 Ghz. Takže jsem nakonec pořídil kombinaci ovis 5200AP, kterým přijímám signál od providera a dále ho posílám kabelem do bezdrátového routeru ovis WN 5000R.
A tady nastává problém. Když na notebooku chci spustit stránky, napíše mi to pouze přístup odepřen.A při tom ICQ v pohodě běží a ping bezproblému jde kamkoliv ven do sítě. Poraďte prosím.
Někde jsem četl, že problém je v dvojitém NAT. Jenomže přestože AP běží v modu klient a je zakazano DHCP a router je zapnut v rezimu WDS repeater problém stále přetrvává. Nevíte tedy v čem je poblém??????
Díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2008 19:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Na 5200AP (prijem internetu) zapni DHCP, nasledne jej kabelem pripoj k AP (5000R). Do teto druhe "krabicky" prijde kabel do zdirky up-link. Nasledne na tomto (stale je rec o 5000R) nastav mod most (bridge). On se tim padem stane neviditelny a IP adresu budes ziskavat primo od 5200AP.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2008 20:17 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Tak AP 5200 nastaveno, ale asi jsem vybral spatny router, protoze umi jenom mody AP, WDS, AP bridge point to multi point nebo se to mozna nastavuje nejak jinak???


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2008 20:52 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Tak to vypadá asi na chybu hardwaru. Protože když ten router 5000R přepnu do modu AP bridge point to point, tak už se k němu přes webové rozhraní vůbec nedostanu a hlavně se k němu vůbec nepřipojím. A to jsem jako první krok dal novy firmware 1.41 myslis ze bych to měl zkusit s nějakým starším firmware?? A nemusí se při přepnutí modů nastavit mac adresa aby se to vubec mohlo pripojit?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: ned zář 14, 2008 23:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
5200AP umi rezim bridge. Viz manual, str. 15. Pokud se nemuzes dostat do routeru, obnov puvodni nastaveni. Opet viz manual. Obvykle je to podrzeni tlacitka RESET na cca 10 s.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: pon zář 15, 2008 07:30 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Jo takhle to jo ja myslel ten rezim bridge nastavit na tom routeru. A ten router mam nechat v rezimu WDS?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: pon zář 15, 2008 08:26 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Chtěl bych ti moc poděkovat za tvé rady. Ale jsem uplne debilní.
Když nastavím 5200AP do režimu bridge, tak se vubec nikde v tom menu neobjevi zalozka site survey a ja tudiz nemohu vybrat sit, ke ktere se mám připojit.

Tak ješte prosím jednou. Na střeše je anténa od které vede nízkoutlumový kabel do 5200AP. Z tohohle AP vedu klasicky LAN kabel do routeru 5000R a k němu se chci bezdrátově připojit se dvěma notebooky. Je možné to takhle uspořádat a v jakých modech musí běžet 5200 AP a 5000R.

Fakt se omlouvám za tak přiblblý otázky, ale nemohu to za boha nastavit.

Diky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: pon zář 15, 2008 14:21 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Tak problem je vyřešen 1 zařízení běží v modu klient a router bezi v modu AP i kdyz u nej nelze nastavit DHCP relay směrovaný na adresu zařízení 1 (čímž bych zajistil že v domácí síti bude fungovat pouze jeden DHCP server.

Vynechal jsem přepnutí z funkce routeru do funkce bridge. (Tím je dosaženo
konfigurace jako kdyby existovalo pouze zařízení č.1 které by na LAN straně
mělo kromě LAN portů i wifi AP).

Děkuji za tipy a pokud máte nějaký nápad na zlepšení, tak budu jedině rád


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: wifi > AP > lan > router > wifi
PříspěvekNapsal: pon zář 15, 2008 15:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Ono je to vicemene jedno, jestli bezi ten druhy router - AP - v rezimu bridge nebo gateway. Je tam pouze o jednu sit vic/min. Hlavne si nezapomen zasifrovat sit pres WPA, lepe WPA2.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group