Reklama  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP
Právě je sob bře 28, 2020 17:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: stř říj 01, 2008 21:08 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Mám sestavu:
CPU: AMD Athlon 64 3200+
zdroj 350 W
RAM: DDR 512 MB 400 Transcend CL2.5
Video: Sapphire Rad X1600 Pro 256 MB, 128bit, DDR2, DVI, TV, PCIx.

Mám problém s grafickou kartou, přes monitor se objevují místy jemné proužky, je to vidět zejména na bílém podkladu.
Při spouštění mi PC problikne, naběhne plocha Windows XP, monitor zhasne (černá obrazovka) při spouštění ATI Catalyst a opět se objeví základní plocha XP. Zkoušel jsem nahrát nové ovladače graf.karty, ale žádná změna k lepšímu. Občas se také spustí VPU Recover a proběhne restart grafiky. Potřeboval bych poradit co s tím. Případně jakou kartu pořídit místo stávající. PC používám pro kancelářské aplikace (Office) a neteř na hry (The Sims apod.). Občas sleduji filmy na DVD. Cena karty by neměla přesáhnout 2 tis. Kč.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 07:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
To budou nejspíše artefakty. Pokud se ti karta nepřehřívá a nebo jsi jí netaktoval tak bude nejspíš po ní. Skus jí zatížit a zjistit jakou má teplotu, popřípadně pokud máš možnost vyzkoušej v tom počítači jinou a nebo tuhle někde jinde. Pokud to bude dělat i na jiným počítači tak je opravdu špatná.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 07:50 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Děkuji za odpověď. Zkusím ji v jiném počítači i když jsem se smířil s tím, že je po ní. Mohl byste mi poradit jakou GK pořídit místo ní? Cena do 2 tis. Kč. Díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 08:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT000JSN myslíš žě todle bude naprosto dostačující, ale chtělo by to ještě napsat značku vašeho zdroje, aby to stíhal.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 09:21 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Značku zdroje napíšu odpoledne až se dostanu k PC. Zatím díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 14:31 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř říj 01, 2008 20:58
Příspěvky: 1
Zdroj je Eurocase ATX-350 JSP (350W). Nevím, zda tu GK utáhne, na odkazu od vás je u GK HD 3850 uveden zdroj min. 400W.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 15:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Todle jí asi neutáhne, takže jsou dvě možnosti. Buď koupit slabší grafiku nebo koupit i kvalitní zdroj.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 18:27 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Nevíte jaká slabší grafika by připadala v úvahu?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problémy s ATI Rad X1600 Pro
PříspěvekNapsal: čtv říj 02, 2008 19:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT000GI1 mám její slabší předchůdkyni a dá se na ní i celkem dobře hrát modernější hry. Popřípadně toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT000I42

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group