Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je čtv pro 13, 2018 11:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2008 00:55 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Dobrý den, měl bych dotak ohledne zprovoznení ftp serveru doma a abych se na něj třeba mohl připojit od jinut z jiného pc přez internet. Tedk k věci: doma mám internet od O2 přez pevnou linku, další věc, můj modem je "Zyxel Prestige 600 series" za ním je router "Tenda TEI402M" a na něj mám napojené další počítače, a potřeboval bych poradit co a jak a kde nastavit, nemůžu přijít na to proč mi to nejede, poradte mi, klienta, a všechno co k tomu potřebuji, Diky za odpovědi, na další dotazy ohledne toho co mám doma a jak, klidně napíšu


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2008 14:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
No, tak v první řadě potřebuješ mít veřejnou a statickou IP adresu. Veřejné IP adresy má skoro snad už každý poskytovatel netu, takže jediný problém bude asi dynamická IP adresa. Nevím, jak to má Telefonica, ale UPC má standartně dynamickou IP adresu, což znamená, že se ti tvoje IP adresa mění řádově třeba 1x za den nebo 1x za týden. Jak kdy. Další věc je, že PC máš až za routerem. V jeho nastavení (webové rozhraní routeru) je třeba nastavit v sekci Virtual Server(tohle beru ze svého routeru) Public Port, Private Port a Server IP(IP adresa, kterou máš přidělenou od routeru na tvém PC). Každý lepší FTP program ti nabízí si zvolit tyhle hodnoty. Jenom pro upřesnění, Public Port a Private Port mají na jednom řádku stejná čísla/hodnoty. Ty čísla vezmeš ze tvého FTP programu, nastavíš je v routeru a dáš uložit. Ještě je dobré si nastavit další Virtual Server s hodnotou 50 . Tímto bys měl mít zajištěno, že když se ti někdo připojí na tvoji IP adresu, POZOR na IP adresu přidělenou modemem od Telefonici!!, ne routerem!), tak by se měl dostat až na FTP server, který běží na tvém PC.
Co se týče FTP programu. Záleží na tobě. Doporučil bych nějaký v češtině, než se zorientuješ. Zkus se mrknout na http://www.stahuj.cz .

Ještě pro upřesnění k té IP adrese přidělené modemem od Telefonici. Tu bys měl zjistit v nastavení routeru v nějaké sekci Status nebo pod. Bohužel, když se ti tahle IP adresa změní, tak ji budeš muset pokaždé říct lidem, u kterých chceš, aby se k tobě připojili.

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2008 22:27 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Ahoj, ip mám takovou že už dva roky mám tuhle ip:
Kód:
88.103.102.186
takže, sem zoufalý, nevím co s tím, sem totál lama, jak zišťuju :( nevím co kde nastavit, jo a ještě, mám v Pc wirewal "Kerio" a program sem si nainstaloval "FileZilla Server Interface" a přidávám screan menu mého routru


Přílohy:
Poznámka: menu mého routru
router.JPG
router.JPG [ 173.76 KiB | Zobrazeno 13487 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2008 22:32 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
jo a ještě, nešlo by abychom se domluvili a třeba po skype a nebo po icq to nějak společně nastavili??


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: ned říj 12, 2008 23:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
lifdo: Ono to neni vubec o nastaveni. Tam je o to tom pochopi filozofii siti. To, ze mas nejakou IP adresu, to nic neznamena. Spolecne s Tebou mohou tuto IP adresu sdilet dalsi uzivatele. Navic mas dva siove prvky, pricemz kazdy z nich zrejme vytvari novou sit. Ty se musis dostat pres nekolik siti az primo do internetu.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: pon říj 13, 2008 15:22 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
nějak sem to nepochopil, já nevím kde co nastavit prostě, a jak mám zijstit esi mám jen já tu danou ip a nikdo jiný?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: pon říj 13, 2008 18:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Jelikoz mas dve zarizeni, musis na obou nastavit forwardovani portu. Idealni by bylo, kdybys router nastavil do rezimu bridge, aby nevytvarel dalsi sit a IP adresy prideloval DHCP server z modemu. Pak by stacilo pouze v modemu nastavit forwardovani portu 21 (nebo jineho - podle FTP serveru) na Tvuj pocitac.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: pon říj 13, 2008 20:43 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
a poradí mi někdo jak a kde se to má nastavit ten mod "most"?? sem totiž lama


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: pon říj 13, 2008 21:37 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
zmena, potřebuju povědet jak nastavit Forwardování portů z routeru na modem, v modemu vím kde to mám nastavit, ale horší je ten zpropadenej router :( poradte, screan menu viz hore :) diky předem


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: pon říj 13, 2008 22:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
V nastaveni routeru je to snadne... Tam jen das prednastaveny port 21 - popr. zvolis jiny. Jak jsem psal, to je na nastaveni FTP serveru. Pak jen zadas IP adresu sveho stroje a zvolis idealne TCP i UDP.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 11:41 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
další problém nastal, zkoušel sem to a furt nic, pak sem odpojilrouter a dal to přímo na modem, ale i když povolím všechny porty tak mi to dělá to stejné, poradte moi, typ modemu je hore napsaný


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 15:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Na jakou IP adresu forwardujes porty?

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 19:27 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
na 192.168.0.1 sem to zkoušel, to je adresa routeru a pak i na 192.168.0.2 je můj Pc akdyž sem to měl přímo na pc, tak sem zkoušel a nic, a nic, všechny možný :( a to i když vypnu Keria a nechám jen windowsáckej firewall


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 19:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Musis delat neco spatne. Zkratka na modemu forwarduj na IP adresu routeru. A na routeru forwarduj na IP adresu pocitace.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 19:30 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
zkusím to a dám hnedka vědět, diky, a jak se to odzkouší jestli to jede?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: sob říj 18, 2008 20:12 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
v localu jede dobře, ale prostě za ten router se to nedostane, nebo za modem, nebo nevím, je možný že by to blokoval NOD32?? nebo já fakt už nevím :-(


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: FTP server doma na mém PC
PříspěvekNapsal: stř lis 12, 2008 15:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
No, ono to není jednoduchý takhle na dálku radit s nastavením modemu a FTP serveru. Jinak, pokud máš v PC firewall, zkus ho vypnout a uvidíš, jestli to třeba nepojede...

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group