Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát úno 23, 2018 03:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: pon říj 20, 2008 17:29 
Mám wifi router zcomax a po nastavení mi síť a internet funguje jen přes kabel, přes wifi nikoliv. Notebook sice síť najde, ale je tam napsáno, že nastavení sítě neodpovídá nastavení v pc. Nastavoval jsem podle návodu a síť fungovala normálně, ale bez netu, pak jsem naklonoval fyzickou ardesu a takhle to dopadlo??? :( Zkouším, hledám a pořád nic a už mě to začíná sr..., je to určitě prkotina, ale nemůžu jí najít. Poraďte mi prosím ......


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: pon říj 20, 2008 17:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Bud trochu konkretni... To, ze jsi neco nastavil a ze jsi nastavoval podle nejakeho navodu, to je sice pekne, ale nikomu to nic nerekne.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2008 19:07 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Na pc mám nastaveno toto: IPadres: 192.168.1.1 , maska: 255.255.255.0 , výchozí IP: 192.168.1.100, DHCP 192.168.1.100, na routu je to nastavené viz obr. a funguje mi síť i bez káblu, ale bez internetu, když ve VAN naklonuji fyz. adresu tak sice internet naběhne, ale to je všechno, přestane fungovat wifi a do nastavení routu se nedostanu ani po kabelu, musím resetovat routr.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2008 19:12 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
[img]http://www.email.cz/getAttachment?session=%DF%FCv%E1%27%E3%12%07%E3%EDI%9F%BEl%CD/%[/img]


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2008 19:48 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Obrazek nefunguje. Ale stale je to velice nekonkretni. Napis vsechno, co je v Tve siti zapojene a taky vysledek Tveho snazeni. Strucne receno - ceho chces dosahnout.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2008 21:08 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned lis 02, 2008 20:45
Příspěvky: 5
poskytovatel internetu je kabelová tel., v domácí wifi síti bude 1-2 NTB, prostě nechci běhat po bytě s káblem


Přílohy:
Vystrizek_1.JPG
Vystrizek_1.JPG [ 50.09 KiB | Zobrazeno 4893 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2008 21:12 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned lis 02, 2008 20:45
Příspěvky: 5
nastavení wlan bez mac adrressy


Přílohy:
Vystrizek_2.JPG
Vystrizek_2.JPG [ 57.34 KiB | Zobrazeno 4889 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2008 21:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Mas tedy modem, router a dva notebooky. A chces po byte vysilat sit, kterou budes chytat v notebooku a diky ni budes na internetu. Je to tak spravne?

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2008 22:07 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned lis 02, 2008 20:45
Příspěvky: 5
jo,jo, přesně tak


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: ned lis 02, 2008 22:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Pak tedy staci na modemu zapnout DHCP server, sitovy kabel zapojit do WAN zdirky routeru a router nastavit do rezimu bridge. Pak jen nastavit wifi a je to.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: pon lis 03, 2008 18:26 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
no právě ta wifi mi dělá problém, nevím jak na ní??? Přes kabel se připojím k síti i internetu, přes wifi jen k síti a internet nejde.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: pon lis 03, 2008 20:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Presne, jak je psano v manualu. V pocitaci si nastavit nejakou IP adresu z daneho rozsahu. Napr. 192.168.1.10, maska 255.255.255.0 a brana 192.168.1.254. Pak pripojis kabelem router k pocitaci a do prohlizece zadas 192.168.1.254. Tim se dostanes do nastaveni.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: pon lis 03, 2008 21:38 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned lis 02, 2008 20:45
Příspěvky: 5
dělám to jak popisuješ (jak je to v manuálu), ale dosáhl jsem toho co jsem ti už psal, s připojenýmm kabelem do LAN mám připojení "místní síť a internet" , kabel odpojím a mám jen "pouze místní síť". chápu to tak, že internet mi jde jen do zásuvek LAN a přes anténu nikoliv a nevím proč.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: pon lis 03, 2008 22:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Ted jsem to trochu nepochopil. Takze se dostanes do nastaveni nebo ne?

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: K wifi síti se připojim jen kabelem, proč?
PříspěvekNapsal: úte lis 04, 2008 19:13 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned lis 02, 2008 20:45
Příspěvky: 5
do nastavení se dostanu v poho, jen když jsem naklonoval fyz. adresu tak se nějak zasekl, ale teď už je to o.k., jen mi prostě nejde nastavit bezdrátová síť.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group