Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob zář 23, 2017 17:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Automatický boot
PříspěvekNapsal: čtv říj 23, 2008 13:58 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
Zdravím, nevěděl byste někdo o prográmku, který automaticky spusti windows? Znam jen takove co ho dokazi spustit ze spanku nebo pres sitovou kartu z jineho pc. Ja ale potrebuji ciste program na zapnuti pc z vypnuteho stavu. Diky za odpoved

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: čtv říj 23, 2008 14:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Coze? :D

Jak chces spustit program, kdyz je pocitac vypnuty?

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: čtv říj 23, 2008 14:43 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
zener píše:
Coze? :D

Jak chces spustit program, kdyz je pocitac vypnuty?


Nechci spustit program. Chci si nastavit, ze napriklad v 6 rano se mi automaticky zapne pc. Ale program ktery mam to umi probouzet jen ze spanku. :stop:

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: čtv říj 23, 2008 17:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Samozrejme, ale hledas program, ktery zapne pocitac. A ten program musis nejak zapnout. A jak chces zapnout program, pokud je pocitac vypnuty? Zkratka je to nemozne. Jedine pouzit neco jako WoL apod.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: čtv říj 23, 2008 19:13 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
zener píše:
Samozrejme, ale hledas program, ktery zapne pocitac. A ten program musis nejak zapnout. A jak chces zapnout program, pokud je pocitac vypnuty? Zkratka je to nemozne. Jedine pouzit neco jako WoL apod.


prave proto se ptam zda to existuje... nevim co je to WOL ale myslel jsem ze ten program napise napr nejakej prikaz pro BIOS nebo ja nevim ... jestli to nejde uz se neptam

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: pát říj 24, 2008 00:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
WoL - wake on lan, tedy zapnuti pocitace pomoci sitove karty. Je to prakticky jedine reseni, jak zapnout pocitac na dalku. Jeste se da vyuzit modem. Staci pripojit telefonni linku do modemu, nastavit v BIOSu zapinani pocitace pres modem. Pak jen zavolat na onu pevnou linku a pocitac se zapne.

Samozrejme by sly vymyslet ruzne varianty. Hodne me treba lakalo postavit si zarizeni se SIM kartou a pri prichozi SMS zprave poslat signal do pocitace, ktery pocitac spusti. To by se urcite realizovat dalo.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: pát říj 24, 2008 06:30 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
zener píše:
WoL ...

Díky za odpovědi. Ješte jedna otazka. Kolik tak v prumeru zere pc v uspornym rezimu oproti vypnutemu stavu?

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: pát říj 24, 2008 13:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Nevim, ktery usporny rezim myslis. S prichodem Windows Vista je v tom docela zmatek. Kazdopande si precti tento clanek. Urcite Ti da odpoved.
http://www.emag.cz/usporne-rezimy-k-cemu-a-jak-na-ne/

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: úte lis 11, 2008 10:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Nevím jestli to tvůj BIOS bude umět ale desky ASUS mají takovou možnost, která by byla přímo pro tebe. Můžeš si tam nastavit v kolik se ti počítač zapne a myslíš že i vypne.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: ned lis 16, 2008 14:13 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Příspěvky: 659
Bydliště: pardubice
ano.. toto co potrebujes, lze nastavit v nekterych BIOSech (presne verze Ti z hlavy nepovim, ale staci se optat p. Google) .. jak rika sedlo -> lze nastavit jak automaticke zapnuti PC tak i vypnuti :-) jen si tam nastavis presny cas ;-)

_________________
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: ned lis 16, 2008 21:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
Jacques: mohl bych se zeptat (čistě pro inspiraci :)), k čemu to ty konkrétně potřebuješ?

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: ned lis 16, 2008 21:42 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
Díky za odpovědi, mrknu se pak do biosu, ale myslim, ze jsem to tam nikde driv nevidel.
Jo a potreboval jsem to proste pro automaticke spousteni pc rano kdyz vstavam. :|

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: pon lis 17, 2008 15:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Jacques: Jezisi, to jsou problemy :D Vstan, zmackni tlacitko Power, bez se vycurat a az prijdes, mas pocitac nastartovany :D

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: stř lis 19, 2008 11:15 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Příspěvky: 659
Bydliště: pardubice
zener píše:
Jacques: Jezisi, to jsou problemy :D Vstan, zmackni tlacitko Power, bez se vycurat a az prijdes, mas pocitac nastartovany :D



:smt046 hahahah.. presne tak ;-) ja tyto veci resim hibernaci (pouzivam program RS Somnifero).. rano jen pohnu mysi a jsem zpet kde se vecer PC hibernoval :-)

_________________
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: stř lis 19, 2008 20:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
NSBM: To je pravda. Vetsina desek ma podporu zapinani pocitace pomoci stisknu klavesy na klavesnici nebo kliknuti mysi.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: čtv lis 20, 2008 23:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
:ot:
:D :D vy ste teda všichni závisláci, řešit tohle jen kvůli tomu aby byl ráno hned po probuzení zapnutej :lool: a nechávat ho hybernovat taky dobrý :lool: aby vám náhodou neuteklo tich 10 sekund navíc :D

já si teda vystačim s tím že ráno vstanu zapnu kompa, dojdu si vyčistit zuby :oops: a sednu k němu. A když du ze školy tak když sundavam tašku ze zad nenápadně zmáčknu power, a než se převlíknu do domácího tak je zaplej :smt046
:ot:

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: sob pro 20, 2008 09:51 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
no jo ale co když se chci budit rádiem a nemám radiobudík? :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: sob pro 20, 2008 16:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
in4mator: Tak si ho kup. Ve vysledku Te tech 300 Kc za budik vyjdou levneji, nez kdyz budes kazde rano na 10 minut pocitac zapinat :D

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 17:28 
jasně, taky hledám takovej "program" ... potřebuji např. v 6.00 aby se mě zapnulo všech 5 PC a synchronizovalo se pře humyo než přijdu v 7 do práce a pul hodky vsichni nadavaji ze jde pomalu net.... skoda ze na vsech PC neni asusacka deska.... také je otázka jestli mužu mít jeden komp zapnutý a na něm výše zmiňovaný zapnutý program který mě zapne zbylé 4. Samé problémy a žádné řešení -teď se ukažte . . . :-) veškeré nápady uvítám. dowedaa@gmail.com


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Automatický boot
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 18:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
dowedaa: Ano, jde poslat WoL packet na sitovou kartu jineho pocitace a tim ho tak zapnout.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group