Download | Programy

9800GX2 - solidní potíže

Grafické karty ATI, nVidia, Matrox, Intel, VIA ... a jejich přetaktování

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Mescalamba
Nováček
Nováček
Příspěvky: 37
Registrován: úte srp 26, 2008 17:00

9800GX2 - solidní potíže

Příspěvek od Mescalamba »

Kámoš si koupil MSI GeForce 9800GX2. Neb je blbej a nezeptal se mě. Vim, že je to poruchovej produkt jak blázen, takže teď s tim mam co dělat já (neb mu dělam servis). Problém je, že v některejch hrách funguje skvěle, ale třeba v Crysis najednou spadne FPS pod 30 a níž a hotovo.. Nebo v STALKERovi Clear Sky.. furt dobré a najednou FPS k nule, černý fleky na obrazovce a blikání. Vydedukoval sem, že karta se pravděpodobně přehřívá při vysoké zátěži. Jenže hlásí jen 76°C na jádrech, což podle mě neni tak moc (vim, že G92 dokáže ject klidně na 95°C). Napadá mě, že to má buď vadnej senzor a špatně to chladí, nebo ta grafika musí ject na nižší teplotě (takže to jen blbě chladí). Otázkou je.. má s tim někdo z vás zkušenosti, nebo s něčim podobným? Jen se rozhoduju, jestli s tim zkusim něco udělat (nastavit větráčky na nižší teplotu a doufat že to uchladí) a nebo na to bodat a zase reklamovat..
Mescalamba - nepřihlášený

Re: 9800GX2 - solidní potíže

Příspěvek od Mescalamba - nepřihlášený »

Tak sem si pomohl sám. :D Jen vina ovladačů.. nebo spíš nVidie a její neschopnosti. Jedinej způsob jak nainstalovat GX2 je tři ovladače postupně a to ještě jen na Vistách.. bhuh.
Anonymous2
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 2203
Registrován: sob úno 09, 2008 19:23

Re: 9800GX2 - solidní potíže

Příspěvek od Anonymous2 »

Tak sem si pomohl sám. Jen vina ovladačů.. nebo spíš nVidie a její neschopnosti. Jedinej způsob jak nainstalovat GX2 je tři ovladače postupně a to ještě jen na Vistách.. bhuh.


^^ to si pisal mozes to nejako rozpisat ? Pls a preco len cez Vistu ?
Mne sa 9800 gx2 zahrieva pri hrani Left4dead 102 stupnov :D
asi by to nemalo ani tak vysoko ist leo mam dost vela veci vypnutych ale co uz. Chyba ovladacov alebo karty .. alebo sa proste zmierim s tym ze to prekuruje ? hmm
Odpovědět