Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte zář 19, 2017 23:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RAM do notebooku HP Compaq 6715s
PříspěvekNapsal: stř lis 19, 2008 19:06 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř lis 19, 2008 19:03
Příspěvky: 2
HP Compaq 6715s
Kód:
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/sm/WF05a/321957-321957-64295-89315-89315-3368539.html

AMD Turion 64 X2 2,0GHz
1G RAM 667
Windows Vista Business 64bit


Chcel by som vymeniť RAMku v tomto booku za 4GB.
Kedže Book obsahuje dva sloty, rád by som to riešil dvoma 2G modulmi,
čiže stávajúci modul 1G 667 by som vybral.
Program EVEREST Ultimate Edition na diagnostiku hardwaru uvádza, že doska podporuje tieto pamäťové moduly:
DDR2-400 SDRAM,
DDR2-533 SDRAM,
DDR2-667 SDRAM,
DDR2-800 SDRAM.
Neviem nakoľko mám tejto informácii dôverovať.
A chcel by som použiť 4G Kingston:
KINGSTON SO-DDR2 KIT 2x2GB 800 KHX6400S2LLK2/4G

Sada vysoko-rýchlostných notebookových pamätí rady HyperX s kapacitou 2x 2GB 800MHz CL5, low latency timing 5-5-5-18, 1.8V.

Kód:
http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?root=&LinkBack=&ktcpartno=KHX6400S2LLK2/4G


Kód:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12087543


Malo by to význam ?
Budú fungovať ?
Nebolo by lepšie použiť radšej tie 667 napr s CL-4.
Pán z podpory HP cz ma neustále presviedčal, že treba použiť RAMky určené pre daný produkt.
Najskôr tvrdil že u tohoto booku nemá žiaden význam nejaké časovanie,
neskôr spomínal zas, že tie moduly zrejme majú časovanie asi CL5.
Tiež spomínal, že by to mohlo book aj brzdiť keby som použil tie Kingstony 800MHz, prípadne by ich book nerozpoznal. No rozhodne bol dosť nervózny keď ma kontaktoval telefonicky ako reakcia na môj dotaz cez mail podporu k zakúpeným produktom HP.
Písal som tam totiž dva krát, pretože v prvom maili ktorý mi poslali ako odpoveď som sa nedozvedel nič k veci ohľadne mojej otázky. Či tá doska skutočne podporuje 800MHz moduly. Linky na manuály a príslušenstvo od HP som mal už dávno pred tým preštudované ale všade sa uvádzali len 667 moduly.

A len tak pre zaujímavosť:
EVEREST detekoval RAMku takto:
Názov modulu: Qimonda 64T128021EDL3SB2
No ja neviem že by to bola RAMka HP?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: RAM do notebooku HP Compaq 6715s
PříspěvekNapsal: stř lis 19, 2008 20:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Jestli jsem to dobre pochopil, chces po nas vybrat vhodny typ pameti...

Nemel by byt problem osadit notebook jinymi pametovymi moduly. Vsechny notebookove DDR2 pameti by mely fungovat. Rozdil casovani CL4 vs. CL5 je. Ale je temer minimalni. Nejlepsi je asi pouzit CL5 na 800 MHz.

http://www.alza.cz/pameti/pameti-do-not ... 849811.htm

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: RAM do notebooku HP Compaq 6715s
PříspěvekNapsal: stř lis 19, 2008 21:38 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř lis 19, 2008 19:03
Příspěvky: 2
Super Dík za info. Takže s tou uvedenou Kingstone by teda nemal byť problém.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: RAM do notebooku HP Compaq 6715s
PříspěvekNapsal: stř lis 19, 2008 21:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Ano, mela by fungovat. Idealni je, kdyz si skocis nekam do obchodu a technici Ti to hned zkusi vymenit. Pokud to pujde, koupis nove pameti, pokud ne, vyberes jine. Dalsi moznosti je objednani pameti pres nejaky e-shop. Pri koupi zbozi, ktere si predem nemas moznost prohlednout (tedy i e-shop) plati zakonem dava lhuta 14 na vraceni penez za zbozi bez udani duvodu. Tedy, Ty si koupis pameti, zaplatis je a kdyz prijdes na to, ze nefunguji, jednoduse je zabalis a posles zpatky.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group