Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob zář 23, 2017 17:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: čtv pro 18, 2008 22:35 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
Zdravim muj dotaz zni jak pripojit televizi k pc. Mam setobox cv-5000 cinx. http://www.trhacka.ic.cz/setobox.jpg. Napadl me zpusob ze bych koupil scart rozdvojku a pak pomoci redukce odvedl kabel k pc. Nevim jestli je to nejlepsi reseni ale nic jineho me nenapada. Popravde receno nejak nevim k cemu je ten konektor video (v manualu = vstup kompozitniho videa ?? ) a jestli by se dal pouzit jiny konektor nez ten scart. Tak kdyz poradite budu rad :)
jinak ta redukce je tato http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106145&Search=scart+redukce&SearchType=1&SearchSubmit=1

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: čtv pro 18, 2008 22:48 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Tak k některým kartám dostáváš S-Video redukci do Cinchů. Tím by to ško taky.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pát pro 19, 2008 00:11 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
Sedlo píše:
Tak k některým kartám dostáváš S-Video redukci do Cinchů. Tím by to ško taky.


Jses si jistej ze to pujde u tohodle setoboxu?

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pát pro 19, 2008 00:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Trochu to vyjasnim. Hlavni veci, kterou si je treba uvedomit - na PC bude stejny signal jako na televizi. V pocitaci nebude zadne ladeni, prepinani kanalu, nic. Nuntou podminkou pro zpracovani tohoto signalu je nejake analogova karta. Vetsina TV karet ma S-video nebo cinch vstup. Na graficke kartou jsou pouze VYSTUPNI porty. Nejde tedy tyto porty pouzit.

Ted k dotazu. Je mozne obraz rozdvojit, da se pouzit jak SCART, tak i cinch konektory. Jak jsem ale psal vys, je nutne nejak obraz zpracovat. A pritom se neobejdes bez specialniho hardware.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pát pro 19, 2008 19:47 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
zener píše:
Trochu to vyjasnim. ....

Jo jestli jsem to spravne pochopil tak konektor TV-out na karte je vystupni (uz podle nazvu me to mohlo napadnout) K cemu tedy slouzi? Nejak v tom pripade nechapu jeho funkci. A kdyz to shrnu tak proste potrebuju koupit tv kartu do pc.

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pát pro 19, 2008 21:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Jacques píše:
... proste potrebuju koupit tv kartu do pc.

Ano. Jinak neni nutna TV karta. Staci nejaky A/D video prevodnik. Napr. toto...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24047

TV-out je, jak nazev napovida, konektor urceny pro vystup na televizi. Zkratka - to, co vidis na monitoru, to vidis na televizi. Pokud mas ale nejakou lepsi (LCD, Plazma) televizi, je to silne nedostacujici vystup. Dnes se nahrazuje plne digitalnim HDMI vystupem.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: ned říj 11, 2009 21:20 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
zener píše:
Trochu to vyjasnim. Hlavni veci, kterou si je treba uvedomit - na PC bude stejny signal jako na televizi. V pocitaci nebude zadne ladeni, prepinani kanalu, nic. Nuntou podminkou pro zpracovani tohoto signalu je nejake analogova karta. Vetsina TV karet ma S-video nebo cinch vstup. Na graficke kartou jsou pouze VYSTUPNI porty. Nejde tedy tyto porty pouzit.

Ted k dotazu. Je mozne obraz rozdvojit, da se pouzit jak SCART, tak i cinch konektory. Jak jsem ale psal vys, je nutne nejak obraz zpracovat. A pritom se neobejdes bez specialniho hardware.


Po delší době jsem se k tomu opět dostal.
Takže, pokud chci na pc sledovat jiný pořad než na tv tak je nutné ... ? Mít druhý setobox?
Mám klasické připojení od UPC. TZN díra ve zdi, která přivádí signál. Máme na ní připojené již dvě televize (setobox + tv).
Rád bych si koupil druhý monitor a používal ho výhradně jako tv, ale jak to tedy udělat?

Pořídit druhý setobox, ten připojit u mě v pokoji a propojit ho s monitorem (grafickou kartou). Nebo koupit tv-kartu?

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 13:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
já bych to řešil kartou do PC, popř. USB tunerem

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 16:19 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
Camazoo píše:
já bych to řešil kartou do PC, popř. USB tunerem


Prostě tv kartu a jedem jo? :)

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 17:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
určitě, je to nejjednodušší řešení pro PC (asi bych teda volil USB tuner místo PCI karty, kvůli mobilitě)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 18:10 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
Camazoo píše:
určitě, je to nejjednodušší řešení pro PC (asi bych teda volil USB tuner místo PCI karty, kvůli mobilitě)


jake jsou nevyhody usb tuneru? Kvalita obrazu atd atd? Na mobilite mi nesejde. Doporucite mi nejakou kvalitni tv kartu? tak do 1000kc

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 18:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... sice-korun

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 18:35 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
Camazoo píše:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/multimedia-zvuk-tv/14743-velky-test-sesti-usb-tv-tuneru-do-tisice-korun


Jsem to rychle prolítnul. Tenhle vypada celkem zajimavě http://pctuning.tyden.cz/hardware/multimedia-zvuk-tv/14743-velky-test-sesti-usb-tv-tuneru-do-tisice-korun?start=13 Jen jestli jsem to pochopil dobre. Ta antena je jako bonus? Pac mi jde o pripojeni kabelu od kabelovky. pripojim do nej kabel a ty programy se odnikud nenacitaj. Proste jdou pres kabel ne? Ta antena je jen v pripade kdybych to chtel chytat vzduchem.

Jen furt nevim jestli by nebyla lepsi ta karta normalne do pci slotu. TO usb mi prijde nekdy dost nespolehlivy.

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 22:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
jo takhle, nějak jsem si blbě přečetl ten tvůj post. Já myslel, že bydlíš někde v dosahu DVB-T a chceš to chytat ze vzduchu .Pokud máte analogovou kabelovou televizi, tak normálně řešit přes skoro jakoukoliv PCI TV kartu. Pokud ovšem máš digitální kabelovou televizi (DVB-C, musíte mít od UPC settopbox) tak to nejspíš bude problém, protože myslím že UPC neumožňuje použití jiného než jejich settopboxu. Jedině že bys použil nějakou rozdvojku za settopboxem, s tím že bys mohl sledoval jeden pořad na x zobrazovačích (prostě klonování)
p.s. nejsem zrovna přes tyhle věci expert, takže se klidně můžu mýlit, ale myslím si, že to tak je ;)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pripojeni TV k PC
PříspěvekNapsal: úte říj 13, 2009 14:59 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 14, 2006 16:31
Příspěvky: 212
Camazoo píše:
jo takhle, nějak jsem si blbě přečetl ten tvůj post. Já myslel, že bydlíš někde v dosahu DVB-T a chceš to chytat ze vzduchu .Pokud máte analogovou kabelovou televizi, tak normálně řešit přes skoro jakoukoliv PCI TV kartu. Pokud ovšem máš digitální kabelovou televizi (DVB-C, musíte mít od UPC settopbox) tak to nejspíš bude problém, protože myslím že UPC neumožňuje použití jiného než jejich settopboxu. Jedině že bys použil nějakou rozdvojku za settopboxem, s tím že bys mohl sledoval jeden pořad na x zobrazovačích (prostě klonování)
p.s. nejsem zrovna přes tyhle věci expert, takže se klidně můžu mýlit, ale myslím si, že to tak je ;)


V pohodě. Ještě, že jsme si to vyjasnili. :-) udělám to přes tu rozdvojku. Ostatně takhle funguje sestry televize v pokoji. Díky.

_________________
PC: CPU - C2D E8200 (2,66Ghz @ 3,2Ghz) , GRAFIKA - X1950GT (500x1200 @ 600x1400Mhz), RAM - A-Data 2x1024MB 800Mhz Retail, ZÁKLAD - Gigabyte P35-DS3L, HDD - 80GB Seagate Barracuda 7200Rpm, ZDROJ - Fotrton BlueStorm 500W, CPU COOLER - CoolerMaster Elite 330, OS - Windows XP Pro SP2, MONITOR - LG flatron L1954TQ, MOUSE - A4Tech X-718BF, KEYBOARD - Chicony


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group