Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát čer 22, 2018 02:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Taktovani c2d E6420 na gigabyte DS4
PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2008 21:18 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte pro 30, 2008 21:05
Příspěvky: 2
Zdravim,
mam mensi problem s taktovanim cpu e6420.

Pri jakemkoliv zmeneni frekvence FSB se nedostanu dal nez k bootovacimu screenu desky. Tam se system restartuje a CPU Host Clock Control se zmeni na "Disabled".

deska - Gigabyte DS4 P965 (bios F11)
pameti - Geil 800MHz, cl4
cpu - e6420 (8x266MHz) + CM hyper 212
gk - 8800GTS
zdroj - Fortron Blue storm 2

starsi BIOS me pustil dal do windows s jakymkoliv nastaveni, ale pri vypnuti PC nebo pri restartu se frekvence FSB vratila na default.

napr. nastaveni FSB 400MHz (6-8x), 800MHz 5-5-5-18, CPU Volt - 1.4875, DDR volt: +0.15, SPD:2.0
mi proslo OCCTckem v pohode..
pri restartu se to ale zas zmenilo..

zkousel jsem i vypnout CPU enhanced halt, EIST..

Napeti se ulozi, zrusi se jen polozka CPU Host Clock Control a System Memory multiplier se prehodi na auto.

Diky za rady, jestli jsou potreba screeny, dodam.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani c2d E6420 na gigabyte DS4
PříspěvekNapsal: stř led 21, 2009 14:45 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte pro 30, 2008 21:05
Příspěvky: 2
vazne nikdo?

ted uz nejakou dobu pouzivam bios F8, tam to pretaktovat jde.. na 400MHz x8. Ale po kazdem restartu se frekvence vrati na default.
teploty jsou nizke, napeti 1.5V, ramky na 800MHz (delicka 2.0), 5-5-5-18..

uz nevim, co s tim muzu vic delat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani c2d E6420 na gigabyte DS4
PříspěvekNapsal: stř led 21, 2009 15:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
Zkus přeměřit baterii napájející CMOS (popřípadě vyměnit), může být vybitá, popříp. vadná.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group