Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je stř zář 20, 2017 15:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: nekompatibilní RAMka s původní - modrá smrt?
PříspěvekNapsal: čtv led 08, 2009 21:16 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
ahoj, mám menší problém. nejprve moje sestava. ntb asus a9rp (přes dva roky už mi slouží) s win xp sp2, 1,86 GHZ, nanya (nebo tak nějak)512 DDR2 533 RAM (z toho bere 128 mb integrovaná grafika). a teď můj problém:

(ještě dodám, že na mém ntb jsou dva sloty na RAM a možnost rozšířit až na 2 GB)

dokoupil jsem si ramku kingston 1gb ddr2 667 (původně měla být těch mých 533, ale bylo mi řečeno, že víc nevadí, že si to ňáko počítač sám vyrovná). když ji dám do slotu, normálně mi počítač vidí paměti obě a je rychlejší, takže třeba doom 3 mi běží na mnohem větší rozlišení a detaily:) ale k věci..ostatní hry (časem i běžná práce třeba na netu, v total commanderu) má za následek modrou smrt, buď modrá obrazovka, nebo nějakej šílenej výpis, pomáhá až tvrdý vypnutí ntb. zkoušel jsem ramky ve slotech přehodit, dokonce jsem i zkusil dát jen tu novou, počítač vždycky vidí, která tam je, ale pokaždý, když tam participuje ta nová, tak to dřív nebo pozdějc umře. když nechám jen původní RAM, vše je zas ok. takže mě zajímá, jestli:
1) to může být tím jiným taktem, což myslím, že ne
2) jestli se dá třeba v biosu něco přenastavit (v everestu je to vidí obě a žádný kolize to nepíše)
3) ten bios mám původní, nějak se bojím ho flashovat:)

může tedy prosím někdo poradit, jestli mám zkusit koupit jinou ramku s tou frekvencí 533 (těch dalších 250 korun už mě nezabije), nebo to zkusit nějak nastavit?

jinak počítač mám čistej, co se spywaru a virů týče, tím jsem si jist, v tom se trochu vyznám:)

předem děkuju za jakoukoliv radu!

jirka


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: nekompatibilní RAMka s původní - modrá smrt?
PříspěvekNapsal: čtv led 08, 2009 21:24 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
ještě doplněk, tím že to reagovalo v podstatě ihned skoro při zapnutí jakýkoliv hry, dumám, jestli to třeba nemá problém s tou integrovanou grafikou (ati 200m, taková ta klasická integrovaná v ntb)

jinak na stránkách kingstonu přímo na můj ntb doporučujou tu verzi 533.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: nekompatibilní RAMka s původní - modrá smrt?
PříspěvekNapsal: čtv led 08, 2009 23:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Vypada to na vadnou pamet. Existuji program na kontrolu pametovych modulu. Napr. MemTest. Zkontroluj onu novou pamet a uvidis. V priprade, ze je chybna, reklamuj ji.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: nekompatibilní RAMka s původní - modrá smrt?
PříspěvekNapsal: čtv led 08, 2009 23:17 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
memtest jsem zkoušel. problém je, že jakmile je v kompu ta špatná gigovka, tak zamrzá a to teď už víceméně náhodně a hodně často (i když je tam sama). takže memtest jsem ani nadvakrát nedokončil, spadlo to zhruba do pěti minut. zítra zkusím ve městě sehnat novou s 533 frekvencí či co to je (těch 2550 mě už nezabije) a aspoň zjistím, je-li to v kartě nebo v kompu. je možný, že jsem měl smůlu a kartu, ale taky je možný, že to už ten můj stařeček nezvládá, i když podle podpory (i stránek kingstonu) by měl..

spíš koketuju něco nastavit v tom biosu, ale kromě bootování je pro mě bios španělská vesnice:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: nekompatibilní RAMka s původní - modrá smrt?
PříspěvekNapsal: čtv led 08, 2009 23:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Melo by byt vsechno v poradku. Kdyby si pocitac s pameti neporadil, vubec by s ni nepocital. A jelikoz pises, ze se Ti zobrazi 2 GB, pak je vse v poradku.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: nekompatibilní RAMka s původní - modrá smrt?
PříspěvekNapsal: čtv led 08, 2009 23:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Stáhni Memtest Gold, ten testuje ještě před windowsama.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: nekompatibilní RAMka s původní - modrá smrt?
PříspěvekNapsal: pát led 09, 2009 21:16 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
tak problém "vyřešen", po odzkoušení různých ramek v servisu se nakonec chytla 512MB, a ani tam nikdo moc nevěděl čím to, každopádně komp se mi zrychlil a hlavně už neumírá:) takže děkuju za rady, ale čím to ve skutečnosti bylo, se už asi nikdo nedozví (nepodpora větších modulů než 512MB?)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group