Reklama  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP
Právě je pon dub 06, 2020 05:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: servr
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 00:38 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
ahoj chtel dych si doma udelat serv co k tomu vsechno potrebuju?a jde to vubec?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 00:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Server na co?

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 01:36 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
na hry po netu napr CoD 4 apod proste jako mit svuj doma a delat mu spravce diky za radu


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 15:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Na server jako takovy je nutne mit verejnou IP adresu. Dal je potrebna solidni linka do internetu. Nepocitej, ze s nejakym 1 Mbit Ti to pujde plynule - resp. Tvym spoluhracum.

Konkretne do hernich serveru nedelam, ale asi bude potreba nejaky software pro servery. Kazdopadne, pokud to myslis aspon trochu vazne, nechal bych si to udelat od profiku. Existuji nejake herni hostingy.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 15:37 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
a jak zaridim tu ipinu a ted mam net 7 Mb a jaky zarizeni to potrebuje,diky

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 15:39 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
ale ja za to prave nechci platit vis tak premejslim jask to udelat

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 16:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
O veřejnou IP si zažádej u tvého prividera, je to buď zdarma nebo za mírnej poplatek do 100,- za měsíc.
Pokud se ti nechce moc učit tak si sežen Windows server, ale počítej že to budeš muset kupovat, na oficiální server bych si asi warez nedal. Nebo možnost je si stáhnou zadarmo nějaký Linuxi a naučit se v něm, ale nastavení není nijak jednoduché. Jako počítač bych to viděl velkej disk popřípadně nějaký RAIDový pole nejlépe RAID 0 nebo RAID 5, poto výkonej procesor, nějaké přetaktované 4 jádro a velkou RAM. Ale nemysli že 7Mbit je nějaká extrémní rychlost, pokud tam bude cca 15 hráčů bude jim to už docela lagovat. Chce to rychlost tak 12Mbit+ a hodně stabilní připojení s nízkým pingem. Ty nejlevnější profi gaming servery začínají už od cca 600,- měsíčně.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: stř led 28, 2009 17:41 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
diky tak nevim moc moudrej toho nejsem a bude to max pro 6 hracu nevim gde bych mel vzit pripojeni 12 Mb+ a nevis nejaky odkazy gde bych se o tom neco blizsiho docet?Diky

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: čtv led 29, 2009 12:25 
pokud na tom serveru tu hru hrat nebudes tak ti staci slabsi pc a rozjet ji jako dedicated, a s tou rychlosti to taky nebude tak nenazrany, mel sem pripojeni 2048/128 a cod2 v 5ti lidech byl ping +-60ms ale jakmile se jen jeden dalsi pripojil tak to padalo na 200ms a vic takze by 512kb(upload) nemel byt problem pro 10hracu..staci na to prumernej komp a prumerny pripojeni a normalni winxp, na netu najdes nastroje jak spustit dedicated server pokud to nebude rovnou v dane hre


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: čtv led 29, 2009 14:48 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
anonymous diky a snedf to nejak rozjedu a je to vlastne jenom jako druhej komp?diky ze odpoved

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: čtv led 29, 2009 14:50 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
a jak je to s tou verejnou ipinou? diky

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: čtv led 29, 2009 14:55 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
a na ten servr mam tu hru normalne nainstalovat?

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: pát led 30, 2009 07:11 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř zář 10, 2008 10:46
Příspěvky: 31
s tou verejnou ip nvm jestli musi byt ale nejspis jo..klidne si to muzes rozjet na svojem pc a udelat tak ze sebe server a pritom na nem hrat

_________________
1.AMD Phenom II X2 550 BE /MB Gigabyte GA-MA790X-DS4/RAM Geil Black Dragon 2x2048MB 800MHz/ATi Gainward 4850 512MB/HDD U-ATA Seagate 80GB 2MB + S-ATAII Samsung 400GB 16MB + S-ATAII Samsung 640GB 16MB/DVD-RW ASUS/Fortron Bluestorm II 500W/CREATIVE Inspire T6100 + ENCORE P-401
2.AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,2GHz@2,8GHz Windsor/MB Gigabyte M61P-S3/RAM A-DATA 4x512MB DDR2 800MHz CL5 @ 1150MHz CL5/ATi Sapphire Radeon HD3850 256MB GPU-830MHz GDDR-2120MHz[/b]


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: pát led 30, 2009 09:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Server musí mít veřejnou IP jinak se na něj z venčí nepřipojíš, leda tak přes šíleně pomalí hamachi.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: pát led 30, 2009 22:33 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
dik a povez mi prosim jak ze sebe mam ten servr udelat diky

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: pon úno 02, 2009 08:20 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř zář 10, 2008 10:46
Příspěvky: 31
zalozit multiplayer hru a poslat ostatnim ip

_________________
1.AMD Phenom II X2 550 BE /MB Gigabyte GA-MA790X-DS4/RAM Geil Black Dragon 2x2048MB 800MHz/ATi Gainward 4850 512MB/HDD U-ATA Seagate 80GB 2MB + S-ATAII Samsung 400GB 16MB + S-ATAII Samsung 640GB 16MB/DVD-RW ASUS/Fortron Bluestorm II 500W/CREATIVE Inspire T6100 + ENCORE P-401
2.AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,2GHz@2,8GHz Windsor/MB Gigabyte M61P-S3/RAM A-DATA 4x512MB DDR2 800MHz CL5 @ 1150MHz CL5/ATi Sapphire Radeon HD3850 256MB GPU-830MHz GDDR-2120MHz[/b]


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: pon úno 02, 2009 15:34 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
a kde tu ipinu zjistim?diky

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: pon úno 02, 2009 22:50 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 02, 2009 22:21
Příspěvky: 1
Svojí IP zjistíš na stránkach třeba jako http://www.mojeip.cz nebo ve tvém nastavení síťového adaptéru,nevím jak to chodí zrovna u hry kterou chceš hrát,ale většinou se zobrazí i tvé IP serveru přimo v softwaru ve kterém spouštíš server na danou hru.

_________________
Acer Aspire ONE - (120GB HDD,1.6Ghz Intel Atom,1GB RAM)
Domácí PCčko -(2,4Ghz AMD Anthlon X2,2GB RAM,250GB HDD seagate,ATI 3800HD)
Xbox 360 Arcade - (Wireless controler,LIPS,Mikrofony,256MB Pam. Karta)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: úte úno 03, 2009 08:24 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
jo diky dobra stranka ale jak to mam udelat ze spustim tu hru z miho kompu a nekdo se na me pripoji to mi nejde do hlavy. Diky

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: servr
PříspěvekNapsal: úte úno 03, 2009 08:28 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 27, 2009 10:40
Příspěvky: 23
me to prijde takovy moc jednoduchy jak mi to psal congi.

_________________
AMD Athlon 5000+x2-2,6GHZ,K9A2 Platinum-socket AM2+ chipset 790 Fx,MSI 9800GT-512MB chipset N Vidia,Kingstone 1024MBx3,2xAsus Lightscribe,Asus 19'' SE Black edition


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group