Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je čtv pro 13, 2018 13:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Menší LAN/WLAN kombinace
PříspěvekNapsal: pon úno 09, 2009 13:36 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
zdravím. Poradí mi někdo s následujícím problémem a konfigurací?? :
1) ADSL modem-router D-LINK 684T (dále jen "1")
2) ZCOMAX 2204 (dále jen "2")
3) ZCOMAX 2204 (dále jen "3")
LAN - přopojení drátem
Wi-Fi - logicky bezdrát 54Mbps
Sestava: "1" řeší přístup k internetu 4Mbps a současně pokrývá Wi-Fi v pokoji (notebook) a LAN ke stolnímu PC.
"2" je vyvedena na střechu a propojena s "1" na LAN portu a na Wi-Fi je připojena anténa 8dB.
"3" je asi 250m vzušnou čarou ve firmě. Na Wi-Fi je anténa 8dB a na LAN1 je stolní PC a na LAN2 rekordér (dále jen "cam") na kamerový systém.
V "1" je vytvořen Virtuální server pro "cam" a současně tvoří router a Wi-Fi AP na kanálu 6.
"2" je Wi-Fi AP na kanálu 2, v režimu BRIDGE a LAN DHCP Disable
"3" je Wi-Fi CLIENT a LAN DHCP Disable.
Všechny připojené PC na LAN i W-Fi jsou dynamické, "CAM" má nastavenou Statickou adresu, samozřejmě, mimo DHCP.
"CAM" je přístupný z internetu po zadání adresy a portu nebo pomocí vlastní aplikace integorvané do WEB servery "REC".
Problém :
Pro správu použíám Logmein Free, který pro občasný přístup zcela stačí - připojeno na PC LAN "3"
Jestliže ale někdo sleduje kamery v síti nebo po internetu a já se zaloguju, většinou internetové připojení spadne.Pak musí majitel odpojit "1" nebo i "3" od 220V, jinak se již PC jeví jako OFF-LINE.
Přitom v lokální síti je vše OK ( včetně internetu ).
Potřebuji tento problém vyřešit, protože budeme přidávat další kamery a bez 100% stability to nemá smysl. Pracuji i na WatchDogu pro resetování "1" (je objednán). Router "2" a "3" ho podporuje a má ho nastavený ode mne na server seznam.cz.
Mimochodem, tento způsob mám i doma (zatím bez kamerového systému) a vše v nejlepším pořadku. Řídím si tím tepelné čerpadlo.
Děkuji každému za radu


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Menší LAN/WLAN kombinace
PříspěvekNapsal: úte úno 10, 2009 08:38 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
vážně mi nikdo neporadíte?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Menší LAN/WLAN kombinace - mini schema
PříspěvekNapsal: úte úno 10, 2009 11:25 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Obrázek
tady jsem ještě nakreslil hodně zjednodušené schema zapojeni.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Menší LAN/WLAN kombinace
PříspěvekNapsal: úte úno 10, 2009 20:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Tady nejde o zapojeni, ale problem je v nejakem sitovem prvku. Zkusil bych upgradovat firmware na co nejvic zarizeni. Stavalo se mi na routeru US Robotics, ze padal pri streamovani audia. Po upgradu firmware jiz vse bez problemu. Myslim, ze to bude neco podobneho, zkratka Ti to zahlcuje sitovy prvek, ktery pak nevydrzi napor a spadne.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group