pcmark.info
http://pcmark.info/

pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
http://pcmark.info/viewtopic.php?f=3&t=6114
Stránka 1 z 2

Autor:  TheGame [ čtv úno 19, 2009 19:22 ]
Předmět příspěvku:  pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

Dobry vecer .. chtel bych se zeptat jak (bezbecne) muzu pretakovat toto cpu
predem dik za vsechny odpovedi :ups:

EDIT: tááákk koupil jsem chlazeni ASUS TRITON 70 a CPU pretaktoval na 3.8GHz z default taktu 2.8GHz coz neni zly :D .. jinak FBS je kolem 365 a multiplier jsem nechal asi na 10,5x .. teploty v klidu jsou kolem 34°C a v zatezi max. 58°C coz ujde si myslim ...

Autor:  Camazoo [ čtv úno 19, 2009 21:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

napiš základní desku, s BOXovaným chladičem na OC zapomeň..
viděl bych to tak na FSB okolo 330 (pro stabilní OC, dej pozor na paměti), víš bych to asi nehnal (samozdřejmě není problém atakovat 4Ghz, ale to není hodnota vhodná pro běžné použití u většiny lidí).Pokud bys chtěl experimentovat tak do toho nepouštěj víc jak 1.36V V-Core, radši nech napětí na desce/auto, případně ho potom ještě sniž po dosažení požadované frekvence, bude-li to možné- režim auto u V-Core tam někdy dá víc než je nezbytně nutné)..po přetaktování samozdřejmě aspoň 4-6 hodin testovat Orthosem kvůli stabilitě

Autor:  TheGame [ pát úno 20, 2009 11:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

tak zakladni deska : Asus P5QL-E chipset P43 ..
dik za odpoved , ale ja tady vic nez pulce nerozumim :roll: .. jako co myslis tim OC , BOXovany chladic nwm vubec o co jde :cry:

muze te to vysvetlit nejak jako pro nOOby ? :D .. proste nejakej (podrobnej :) ) postup :ups:

EDIT : uz mi to doslo co je OC hah :D a ten BOX chlazeni taky :lool: no a ten BOX je jako krabice a v ni jako ten vetrak?? pochopil jsem to dobre ?? :?:

Autor:  Camazoo [ pát úno 20, 2009 15:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

BOXované chlazení je chladič dodávaný s procesorem (krabicí by jsi to moc neuchladil) jeho chladící výkon je dostatečný pro provozování na def. frekvenci, ale pro OC se nehodí (a navíc není z nejtišších)
přesný postup ti sem hodím večer (teď nemám čas ;) ) zatím napiš, jakou máš operační paměť (frekvnece)..ovšem pokud máš BOXovaný chladič tak na taktování zapomeň, doporučil bych minimálně toto
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0000008N0
tady si můžeš přečíst pár dalších informací (doporučuji!)
http://www.extrahardware.cz/pretaktovan ... acatecniky

Autor:  TheGame [ pát úno 20, 2009 16:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

takze KINGSTON 3 GB 800MHz

no a ten BOXovany chladak asi mam no :( ... ja to nejak neupravoval , takze tam asi bude :eek:

a co ta moje grafarna , sla by nejak nataktovat??? viz. podpis

obrazek CPU z blizka (nwm jestli to pomuze)

Obrázek
Obrázek

Autor:  overclocker123 [ úte úno 24, 2009 19:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

OC znamená Overclock. Takže česky to znamená přetaktovat.

Autor:  Anonymous2 [ sob úno 28, 2009 06:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

ja mam sestavu ASUS P5Q-E E7400 2,8GHZ---3,8GHZ 4GB RAM A DATA 4,4,4,12 GAUNWARD GEFORCE 9800GTX+ 450W FORTRON SAGA+ 640GB WD AAKS COOLER MASTER ELITE 330 CPU JEDE NA ZAKLADNIM NAPĚTI ALESPON SI TO MYSLIM V BIOSU SEM NIC NEMĚNIL 1.263V NA FSB SEM ZVEDL Z 266 NA 362--- 3800MHZ VŠE JE STABILNI A V 3D MARK 2006 V DEFAULT SEM UDELAL 14965 3DMARK GRAFIKA JE NA ZAKL TAKTU PS CHLADIČ CPU SI Z HLAVY NEVZPOMENU ALE NECO DO 500 KČ TEPOLOTY V ZATEŽI DO 51 STUPNU

Autor:  TheGame [ sob bře 07, 2009 16:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

dik za "potvrzeni" ze to jde , ale ja ted nemam money na ten chladak .. tak za budu mit tak napisu, ale myslim ze to bude za dlouho :D

Autor:  Camazoo [ sob bře 07, 2009 22:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

kauli: sice pozdě ale jenom pro upřesnění:
CPU na defaultním napětí rozhodně nejede, máš totiž v BIOSU danou položku AUTO u VCore ;)

Autor:  TS [ čtv bře 19, 2009 11:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

Měl bych taky jeden dotaz. Mám procesor E7400 2,8GHz, desku Asus P5QL, paměti Kingston DDR2 1066Mhz/CL5. Při bootování se mi na obrazovce napíše, že procesor běží na 2,51GHz. Tuhle frekvenci mi potvrzují i jiné diagnostické nástroje (např. Everest.) s tím, že FSB Clock je 266 MHz a FSB speed 1066MHz , násobič je 9,5x. Poradí mi prosím někdo, proč když jsem si pořídil procesor na 2,8Ghz to běží na 2,5GHz ? Někde jsem četl, že násobič se u Intelu nastavit nedá a pokud budu hýbat s FSBm tak to zase prý nemusejí skousnout ostatní komponenty. Sestava je jinak nastavena dle defaultních (auto) nastavení. Omlouvám se předem za možná hloupé otázky, ale nejsem v tomhle zrovna expert. Předem moc díky...

Autor:  patap [ čtv bře 19, 2009 14:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

Co šetřící funkce? (EIST, C1)

Autor:  Camazoo [ čtv bře 19, 2009 16:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

násobič u E7400 má být ale na x10.5.
Šetřící funkce (EIST) ho snižuje na 6, tedy alespoň u mne, ale na E7400 by to mělo být podobné.

Autor:  TS [ čtv bře 19, 2009 23:15 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

Tak tak... při vytížení procesoru cca menším jak 50% jede s nasobicem 6x na 1600Mhz...ale při větším vytížení se nahodí s násobičem 9,5x na 2532Mhz :(

Autor:  Camazoo [ čtv bře 19, 2009 23:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

mrkni do BIOSU, jestli můžeš dát násobič na 10.5 (měl bys)

Autor:  TS [ čtv bře 19, 2009 23:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

To Camazoo: Jo Jo...máš pravdu..jsem to ale jouda..nakonec jsem to tam přece jen našel. Nevím proč ta automatika nastavovala 9,5X. Manuálně se to fakt dá nastavit na 10,5x :) Tak to jsem rád, konečně to běží tak, jak by mělo :) Díky.

Autor:  hardboyM [ čtv črc 23, 2009 13:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

já mám též e7400 a pri standart taktu idle 1.jadro 37°C 2.j. 33°C cpu 27°C chladič AC Freezer 7 PRO. při hře cca 44°C a test ortosem bohuzel 48°C chladič sem nasazoval 5x a jsem jistý ze je dobre nasazený. OC na 4Ghz idle 36°C pri hraní 54°C no snad to není tak hrozný no:-) děkuji za odp.

Autor:  c0rrupt [ úte srp 10, 2010 12:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

Zdravim
Taky vlastnim tento procesor a základovku od Asusu P5Q SE je v tom P45 čipset. Ted jsem si koupil nový chladič nějaký od Thermaltaku (jo bla bla jsou lepší ale tenhle mi tam fakt sedí a je docela dost slušnej a hezkej) ten určo uchladí jakejkoli OC mám zanim ještě další větrák takže chlazení není problém. Chtěl bych se zeptat jaký max OC se komu povedl aby to běželo stabilně? Pokud možno hodnoty na kolik V jaké FSB, kolik multipl a jaká byla výsledná frekvence? To chlazení vůbec neberu v potaz. Teda samozřejmě beru v mezích normy né nějaký dusíkový šílenosti atd.
Teď jsem na nějakých 3,5 ale dál zatim se bojim nevim kolik si můžu dovolit do toho pustit max V a kam až se dá zajít. Díky za odpovědi

Autor:  c0rrupt [ úte srp 10, 2010 13:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

Jo ještě zdroj mám 750W modrej Corsair, 8GB 1066 RAM od Corsair a Gainward 1084-Bliss GTX 465 1GB grafiku. Takže předpokládám, že timhle nebudu nějak omezovanej v rozletu :).

P.S. Jo a sorry za dual post ale předtim jsem ještě nebyl registrovanej :)

Autor:  Camazoo [ stř srp 11, 2010 09:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

napětí kolem 1.36V, pozor na na frekvenci pamětí

Autor:  c0rrupt [ stř srp 11, 2010 10:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz

No na Intelu píšou max 1.3625V ale někde na netu jsem ted viděl někoho kdo do toho rve 1,48 :) ok takže nepřekračovat max doporučenej od Intelu, frekvenci pamětí si hlídám a snažim se je nechat na 1066. No fajn tak uvidim kolik s toho dostanu. Imho kolik tomu tak skrouhnu životnost, když do něj budu stabilně prát 1.3625V, udržim ho na nějaké rozumné teplotě a běží to 24/7? :)

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/