Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned pro 16, 2018 13:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: notebook HP 8220 a Wifi siet
PříspěvekNapsal: pon bře 09, 2009 11:01 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř zář 24, 2008 16:39
Příspěvky: 11
Potreboval by som poradit v nasledovnej veci:
1. mam Wifi router d-link 524, WEP2 kluc
2. notebook HP 6830s nema problem s pripojenim a udrzanim si parametrov siete aj niekolko dni (neustala dostupnost netu)
3. notebook HP 8220 pripojim sa na wifi OK, cca po 15-20 min strati wifi. Pomôze iba oprava sietovky resp. znovu pripojenie (na x-ty pokus do siete)
4. kvôli blizkosti inych routrov som zmenil nastavenia kanalov (ich nasledne preferovane nastavenia na notebookoch)
5. na oboch notebook je vypnute setrenie energie na sietove pripojenia (lan aj wifi - radice)
Z toho mi stale vychadzalo nasledovne:
reinstalacia ovladacov Intel wifi 802... sietovej karty na HP 8220 (kedze 6830 ide ako hodinky), co zial nepomohlo (aj ich obnova - pôvodnych, resp. instalaci z org. cd), problem vsak stale pretrvava
skontroloval som nastavenia d-linku a casovej obnovy pripojenia (je tam nastavenych cca 48 hodin udrzania si pripojenej masiny)
Viete mi poradit, co mam este vyskusat na tej 8220 - zmenit a pod?
Dakujem.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: notebook HP 8220 a Wifi siet
PříspěvekNapsal: pon bře 09, 2009 17:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Trochu nechapu tuhle vetu "je tam nastavenych cca 48 hodin udrzania si pripojenej masiny". Pripojeni nemuze byt nijak omezeno, bud jsi pripojen a nebo nejsi.

Zkusil bych experimentovat. Stahni si nejaky nastroj pro scanovani site, vypis si vsechny dostupne wlan site a jejich kanaly. Pak nastav nejaky prazdny. Pozor pritom na kryti. Napr. kanal 5 zasahuje i to kanalu 6 a 4. Urcite bych jeste zmenil sifrovani, WEP neni moc dobra volba. Pak bych zkusil upgrade firmwaru.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: notebook HP 8220 a Wifi siet
PříspěvekNapsal: pon bře 09, 2009 17:25 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř zář 24, 2008 16:39
Příspěvky: 11
Ospravedlnujem sa, sifrovanie je WAP2 (maly preklep).
Susedne siete mam zmapovane, v sucasnosti je rozdiel min 50db od mojej siete.
Upgrade firmaware vyskusam a dam vediet - myslim si ze v septembri/zari 2008 vysiel na dany model.
Dam vediet.
(Trochu nechapu tuhle vetu "je tam nastavenych cca 48 hodin udrzania si pripojenej masiny".)
- na vyssich radach od vyrobcu ak je automaticke DHCP sa da nastavit udrzanie/pamatanie si pridelenej IP (pre mna daleko jednoduchsie nastavitelne ako na tomto modeli, ale nasiel som to aj na nom v settingoch a nastavil co najdlhsiu odozvu)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: notebook HP 8220 a Wifi siet
PříspěvekNapsal: pon bře 09, 2009 18:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
DHCP: To ano, jenze to je jen prideleni IP adresy. Pak vyprsi cas a opet se IP adresa obnovi. Popravde mi toto prijde jako nesmyslne, jenom to zneprijemnuje uzivateli zivot. A pokud zrovna stahujes nejaky objemnejsi soubor, spadne to, protoze se kazde dve hodiny zbytecne obnovuje IP adresa. Je to dobra volba nekam do kavaren, kam se pripoji 100 lidi za hodinu a je nutne promazavani cache zarizeni. Pro domaci pouziti, kde budes pouzivat jen dva notebooky, je to k nicemu.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: notebook HP 8220 a Wifi siet
PříspěvekNapsal: úte bře 10, 2009 08:01 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř zář 24, 2008 16:39
Příspěvky: 11
zener píše:
DHCP: To ano, jenze to je jen prideleni IP adresy. Pak vyprsi cas a opet se IP adresa obnovi. Popravde mi toto prijde jako nesmyslne, jenom to zneprijemnuje uzivateli zivot. A pokud zrovna stahujes nejaky objemnejsi soubor, spadne to, protoze se kazde dve hodiny zbytecne obnovuje IP adresa. Je to dobra volba nekam do kavaren, kam se pripoji 100 lidi za hodinu a je nutne promazavani cache zarizeni. Pro domaci pouziti, kde budes pouzivat jen dva notebooky, je to k nicemu.

Zial tato funkcia sa neda vypnut :((, iba zadat cas odozvy.
Po upgrade firmware routra, slape bez prestavky cca 13 hodin - bez chyby.
Ale pri kontrole routra pred upgrade aj po upgrade ukazuje stale rovnake cislo verzie firmware routra.
Skusal som aj klasicky restart routra (vypnut na viac ako 1 min), nie len softverovy od vyrobcu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: notebook HP 8220 a Wifi siet
PříspěvekNapsal: úte bře 10, 2009 15:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Pak pridel obnoveni IP adresy na nejvyssi mozny cas. Zobrazovani verze firmware, to je jen detail. A pokud to funguje, uz bych se v tom nehrabal :)

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group