pcmark.info
http://pcmark.info/

notebook HP 8220 a Wifi siet
http://pcmark.info/viewtopic.php?f=15&t=6179
Stránka 1 z 1

Autor:  vcela [ pon bře 09, 2009 11:01 ]
Předmět příspěvku:  notebook HP 8220 a Wifi siet

Potreboval by som poradit v nasledovnej veci:
1. mam Wifi router d-link 524, WEP2 kluc
2. notebook HP 6830s nema problem s pripojenim a udrzanim si parametrov siete aj niekolko dni (neustala dostupnost netu)
3. notebook HP 8220 pripojim sa na wifi OK, cca po 15-20 min strati wifi. Pomôze iba oprava sietovky resp. znovu pripojenie (na x-ty pokus do siete)
4. kvôli blizkosti inych routrov som zmenil nastavenia kanalov (ich nasledne preferovane nastavenia na notebookoch)
5. na oboch notebook je vypnute setrenie energie na sietove pripojenia (lan aj wifi - radice)
Z toho mi stale vychadzalo nasledovne:
reinstalacia ovladacov Intel wifi 802... sietovej karty na HP 8220 (kedze 6830 ide ako hodinky), co zial nepomohlo (aj ich obnova - pôvodnych, resp. instalaci z org. cd), problem vsak stale pretrvava
skontroloval som nastavenia d-linku a casovej obnovy pripojenia (je tam nastavenych cca 48 hodin udrzania si pripojenej masiny)
Viete mi poradit, co mam este vyskusat na tej 8220 - zmenit a pod?
Dakujem.

Autor:  zener [ pon bře 09, 2009 17:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: notebook HP 8220 a Wifi siet

Trochu nechapu tuhle vetu "je tam nastavenych cca 48 hodin udrzania si pripojenej masiny". Pripojeni nemuze byt nijak omezeno, bud jsi pripojen a nebo nejsi.

Zkusil bych experimentovat. Stahni si nejaky nastroj pro scanovani site, vypis si vsechny dostupne wlan site a jejich kanaly. Pak nastav nejaky prazdny. Pozor pritom na kryti. Napr. kanal 5 zasahuje i to kanalu 6 a 4. Urcite bych jeste zmenil sifrovani, WEP neni moc dobra volba. Pak bych zkusil upgrade firmwaru.

Autor:  vcela [ pon bře 09, 2009 17:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: notebook HP 8220 a Wifi siet

Ospravedlnujem sa, sifrovanie je WAP2 (maly preklep).
Susedne siete mam zmapovane, v sucasnosti je rozdiel min 50db od mojej siete.
Upgrade firmaware vyskusam a dam vediet - myslim si ze v septembri/zari 2008 vysiel na dany model.
Dam vediet.
(Trochu nechapu tuhle vetu "je tam nastavenych cca 48 hodin udrzania si pripojenej masiny".)
- na vyssich radach od vyrobcu ak je automaticke DHCP sa da nastavit udrzanie/pamatanie si pridelenej IP (pre mna daleko jednoduchsie nastavitelne ako na tomto modeli, ale nasiel som to aj na nom v settingoch a nastavil co najdlhsiu odozvu)

Autor:  zener [ pon bře 09, 2009 18:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: notebook HP 8220 a Wifi siet

DHCP: To ano, jenze to je jen prideleni IP adresy. Pak vyprsi cas a opet se IP adresa obnovi. Popravde mi toto prijde jako nesmyslne, jenom to zneprijemnuje uzivateli zivot. A pokud zrovna stahujes nejaky objemnejsi soubor, spadne to, protoze se kazde dve hodiny zbytecne obnovuje IP adresa. Je to dobra volba nekam do kavaren, kam se pripoji 100 lidi za hodinu a je nutne promazavani cache zarizeni. Pro domaci pouziti, kde budes pouzivat jen dva notebooky, je to k nicemu.

Autor:  vcela [ úte bře 10, 2009 08:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: notebook HP 8220 a Wifi siet

zener píše:
DHCP: To ano, jenze to je jen prideleni IP adresy. Pak vyprsi cas a opet se IP adresa obnovi. Popravde mi toto prijde jako nesmyslne, jenom to zneprijemnuje uzivateli zivot. A pokud zrovna stahujes nejaky objemnejsi soubor, spadne to, protoze se kazde dve hodiny zbytecne obnovuje IP adresa. Je to dobra volba nekam do kavaren, kam se pripoji 100 lidi za hodinu a je nutne promazavani cache zarizeni. Pro domaci pouziti, kde budes pouzivat jen dva notebooky, je to k nicemu.

Zial tato funkcia sa neda vypnut :((, iba zadat cas odozvy.
Po upgrade firmware routra, slape bez prestavky cca 13 hodin - bez chyby.
Ale pri kontrole routra pred upgrade aj po upgrade ukazuje stale rovnake cislo verzie firmware routra.
Skusal som aj klasicky restart routra (vypnut na viac ako 1 min), nie len softverovy od vyrobcu.

Autor:  zener [ úte bře 10, 2009 15:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: notebook HP 8220 a Wifi siet

Pak pridel obnoveni IP adresy na nejvyssi mozny cas. Zobrazovani verze firmware, to je jen detail. A pokud to funguje, uz bych se v tom nehrabal :)

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/