Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned pro 16, 2018 14:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2009 18:46 
Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu, jak vytvořit domácí síť tak, abych mohl s jiným PC v síti sdílet soubory. Na první pohled je to snadné, jenže já mám dva routery. V pokoji A je router, na který je pomocí UTP kabelu připojen PC1. Z tohoto routeru je také veden kabel do wifi routeru. Na tento wifi router se připojuji pomocí notebooku přes wifi, standard 802.11g. Kdybych připojil PC k wifi routeru, mohl bych s notebookem sdílet soubory. Nevím ale, jak síť nastavit tak, abych mohl z notebooku sdílet soubory s PC1 v pokoji A. Pokud někdo víte jak na to, prosím poraďte. Předem děkuji


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2009 22:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Wifi router musi byt v rezimu bridge. Pokud to tak neni, vytvari se nova sit. A pocitace se pak skrze tyto dve site nevidi.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2009 13:48 
A to se asi nastavuje v konfiguraci routeru, že? A ještě otázka: Který router musí být v tom režimu bridge? Předpokládám, že asi ten wifi router, ale pro jistotu se ptám :-)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2009 14:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Ano, jak pisu - "wifi router musi byt v rezimu bridge". Co mas za wifi router?

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2009 14:34 
D-Link DI-524


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2009 14:37 
A omlouvám se, jsem vůl. Nějak jsem to nezaznamenal, že wifi router musí být v režimu bridge. :)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: ned bře 22, 2009 15:07 
Problém je v tom, že nevím jak se to nastavuje. :-(


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2009 02:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Co jsem nasel v manualu, resp. nenasel, nema DI-524 primo moznost nastavit rezim bridge. Pokud na nem ale vypnes DHCP server a routery spojis kabelem do LAN zdirek (nekoliv WAN), melo by to jit.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Domácí síť přes 2 routery
PříspěvekNapsal: pon bře 23, 2009 12:47 
Díky za radu. Zkusím to a uvidím...snad to půjde.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group