Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon zář 23, 2019 08:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 15:29 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Zdravim,
potřeboval bych poradit s koupí počítače, který se bude využívat hlavně na práci v CADu. Cenový limit je 17-20 tisíc. Předem díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 15:50 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 31, 2006 16:29
Příspěvky: 295
i monitor,nebo jen bednu?
hry budes hrat taky?

_________________
CHIEFTEC WH-02B-B-OP/Seasonic S12-430W/Gigabyte MA790X-UD3P/Phenom II X4 810+NOCTUA NH-U12F/GEIL 4x2GB DDR2 800 CL4/ 500GB F3+Himuro,1TB F2+SILENTMAXX/PowerColor 4650 silent/Fujitsu 26" SL3260W/LG H10N/ASUS 4012A/WIN7 PRO 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 16:32 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Jenom bednu. Hry hrát nebudu vůbec, 99% prace v CADu, zbytek nějakej film a podobně. :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 16:53 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 31, 2006 16:29
Příspěvky: 295
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... H3L01BUB02

Obrázek

_________________
CHIEFTEC WH-02B-B-OP/Seasonic S12-430W/Gigabyte MA790X-UD3P/Phenom II X4 810+NOCTUA NH-U12F/GEIL 4x2GB DDR2 800 CL4/ 500GB F3+Himuro,1TB F2+SILENTMAXX/PowerColor 4650 silent/Fujitsu 26" SL3260W/LG H10N/ASUS 4012A/WIN7 PRO 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 16:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Já bych s tím souhlasil jen nechápu tu volbu AM2+ když za stejný peníze můžu mít AM3 s novým Phenomem.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:00 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Zapoměl sem napsat, že budu brát urcitě 2xHDD do raidu na zrcadleni dat.
Jinak sem tam nenasel grafiku, to ji jako ubec nepotrebuju? Mam zato, že by nějáká byla vhodná :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Grafika tam je integrovaná která bude plně dostačovat i na nějaké starší hry, takže se neboj. To je už kosmetická úprava přidat tam další disk a pak ho před instalací zapojit do raidu.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
celkem bych souhlasil s bandolier, vzal bych klidně 8GB RAM a grafiku HD4670Ultimate (pasivní chlazení). Skříň bych volil nějakou osvědčenou: CM, Sharkoon apod.
Sedlo: grafiku ať tam dá každopádně, těch 1800Kč ho nezabije

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Grafika je v tomhle úplně zbytečná. Moje deska má integrovanou grafiku GF6150 a s trochou poštelování se na tom v pohodě dalo hrát i GTV San Andreas. Ta HD3300 je výkoná integrovaná a na jeho použití bude plně stačit. Dedikovaná je v tomhle případě podle mě naprosto zbytečná.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
obecně pro různá vykreslování v CADU se určitě hodí dedikovaná grafická karta. Nenapsal sice, o jaký CAD program se jedná, ale to nehraje roli (grafiku tam využije). a navíc jak říkám, těch 1800Kč ho nezabije.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:32 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Počítač poběží na XPčkách takže 4GB RAM je strop.
Stou grafikou nevím no... PC by měl zase nějákej rok vydržet. Nějáká grafka za 2k by asi neuskodila. Nebo spiš takhle, jak asi výkoná je ta integrovana? ( nějáký příměr k dedikovaným grafikam)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
Pořád jsi nenapsal, jaký CAD používáš.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000MKY

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Integrovanou s dedikovanou nemůžeš srovnávat. Dedikovaná jí vždy natře prdel, pokud nehledíš na spotřebu. Jinak asi takto: Psals že hry nehraješ a 99% je CAD a zbytek filmy atd. Nevím jak to je s tím CADem ale pokud nehraješ hry je ti karta zbytečná. Jinak neni problém za nějaký čas koupit grafiku. Nevím nic o tom že by se v blízké době měl PCIe nahrazovat nějakým jiným slotem.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:55 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 31, 2006 16:29
Příspěvky: 295
Sedlo píše:
Já bych s tím souhlasil jen nechápu tu volbu AM2+ když za stejný peníze můžu mít AM3 s novým Phenomem.

vzdyt to je novy phenom

_________________
CHIEFTEC WH-02B-B-OP/Seasonic S12-430W/Gigabyte MA790X-UD3P/Phenom II X4 810+NOCTUA NH-U12F/GEIL 4x2GB DDR2 800 CL4/ 500GB F3+Himuro,1TB F2+SILENTMAXX/PowerColor 4650 silent/Fujitsu 26" SL3260W/LG H10N/ASUS 4012A/WIN7 PRO 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 17:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
To jo ale do AM2+. Nechápu proč tam cpát starší socket když je za stejnou cenu AM3

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 18:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
jak říkám (už podruhé)..v CADEch využije grafickou kartu -a nejenom tu profesionální (vykreslování, 3D apod.) Pokud tedy s CADy intenzivně pracuje, nevidím důvod, proč ji nevzít.
Sedlo: X4 940 ani 920 samozřejmě nelze! osadit do AM3 (což je bohužel blbý, jelikož se musí kupovat AM2+ deska)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 18:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
A kdo říká že chci narvat AM3 procesor do AM2+ desky.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M1WY2OINJ6 tahle deska je levnější než ta GB co navrhoval bandolier, jen by se museli vzít DDR3 paměti, což si myslím že by taky nebylo na škodu s CADem. Zbytek by seděl.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 18:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
no, nejsem si jistý jestli to správně chápeš..ale X4 940 je určený pro AM2+ patici, tvoje navrhovaná deska má AM3. Tak v tom případě nechápu, proč ji sem dáváš

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 19:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Protože nenavrhuju 920 ani 940 procesor ale 810 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30972PCNAR
Už to konečně chápeš?

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: PC hlavne na CAD
PříspěvekNapsal: úte bře 24, 2009 19:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
no to je super, že to píšeš tak brzo ;) ale stejně bych volil 940BE s (bohužel) AM2+ deskou (volil bych levnější než bandolier, Gigabyte za 2500Kč). Kvůli regeneracím a renderování je výhodnější mít výkonější a snadno taktovatelný procesor.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group