Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon zář 23, 2019 07:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sestava
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 13:13 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř bře 25, 2009 13:03
Příspěvky: 4
Čau, chci si koupit novou PC sestavu a vyšlo mi zatím tohle :-) Pokud máte nějaký připomínky? Bude fungovat? :)
Procesor AMD Phenom II X3 710
http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x3-710-d109574.htm

Grafická karta SAPPHIRE HD 4830, 512MB DDR3
http://www.alza.cz/sapphire-hd-4830-d112553.htm

Základní deska GIGABYTE MA78G-DS3H
http://www.alza.cz/gigabyte-ma78g-ds3h-d93446.htm

Zdroj FORTRON BlueStorm II 500W
http://www.alza.cz/zdroj-fortron-bluest ... d81684.htm

+ 500GB samsung disk, DVD mechanika a skříň CoolerMaster Elite 330.

Hlavně ve mě hlodá asi ta základní deska, jestli jsem vybral dobře a zdroj jestli to utáhne (zas další aspoň 3 roky upgradovat nehodlám :D )

Cena mi vychází 16500 (i s win vista home premium 64bit), což je tak maximum co jsem ochotnej do toho dát.
Taktovat nehodlám a chci si na tom zahrát občas nějakou tu hru, jinak tak různě na práci.

Jestli vás napadá lepší/výkonnější kombinace za ty prachy (včetně OS) tak rád vyslechnu, ale opět opakuju, že taktovat nebudu.

Díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Sestava
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 14:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
celkem dobré, jenom desku to chce vzít s AM3 slotem
pokud nějak zvlášť nehraješ hry, tak by ti ta grafika mohla i stačit. Nemáš zde uvedenou operační paměť. Disk vezmi 640GB (jsou cenově nejvýhodnější)
p.s. za taktování nehrozí žádný trest smrti :D není nutné to takhle zavrhovat, ani se toho bát

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Sestava
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 14:17 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř bře 25, 2009 13:03
Příspěvky: 4
Jo, jako operační pamět bych vzal tohle http://www.alza.cz/4gb-kit-2x2gb-ddr2-d94777.htm

A ta základní deska s AM3, no zvedne to cenu o 1500,-kč, samozřejmě kvuli tomu nezkrachuju, ale vyplatí se to? Ten procesor je kompatibilní i s AM2+, je tam vážně takovej rozdíl oproti AM3?
Jinak v úvahu přichází tahle http://www.alza.cz/gigabyte-ma790xt-ud4p-d111000.htm nebo tahle http://www.alza.cz/msi-790gx-g65-d113166.htm

Jinak, ten zdroj mě ještě napadl tenhle http://www.alza.cz/oem-zdroj-seasonic-ss-d81872.htm


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Sestava
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 14:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
nevím z hlavy úplně přesně, které technologie by v patici AM2+ nefungovaly, ale ta zpětná kompatibilita je z důvodu upgradu desek s AM2+ na novější CPU. Pokud kupuješ nový CPU spolu se základní deskou, tak vzít AM2+ je celkem nesmysl.
Potom ale nastává zajímavá situace. Jelikož desky s AM3 jsou zatím celkem drahé, tak se vyplatí vzít levnější desku s AM2+ slotem a do toho koupit Phenom X4 9x0 (cena bude skoro stejná, výkon bude mnohem větší)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Sestava
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 14:35 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř bře 25, 2009 13:03
Příspěvky: 4
Dobře, takže vezmu tuhle desku http://www.alza.cz/gigabyte-ma790xt-ud4p-d111000.htm
Ještě mám otázku, v jiným tématu tady jsem četl, že když má ta deska DDR3, tak musím vzít taky DDR3 paměti. Je to pravda? Omlouvám se za tak blbou otázku, ale nikde na netu jsem to nenašel :o)
To by byl totiž trošku problém :-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Sestava
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 14:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Ano DDR3 nejsou zpětně kompatibilní s DDR2, mají totiž jinak zámky na patici a jiný napětí.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Sestava
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 14:52 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř bře 25, 2009 13:03
Příspěvky: 4
Našel jsem desku s AM3 a DDR2, za rozumnou cenu. (ASUS M4N72-E) Akorát čipset není AMD, ale NVIDIA nForce 750a SLI, není to problém?
Nakonec to teda vypadá takto http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... IB701CYX01

Ještě nějaká připomínka? :-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Sestava
PříspěvekNapsal: stř bře 25, 2009 18:55 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv srp 31, 2006 16:29
Příspěvky: 295
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 8MV01K8A01

Obrázek

_________________
CHIEFTEC WH-02B-B-OP/Seasonic S12-430W/Gigabyte MA790X-UD3P/Phenom II X4 810+NOCTUA NH-U12F/GEIL 4x2GB DDR2 800 CL4/ 500GB F3+Himuro,1TB F2+SILENTMAXX/PowerColor 4650 silent/Fujitsu 26" SL3260W/LG H10N/ASUS 4012A/WIN7 PRO 64bit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group