Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob říj 20, 2018 10:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Intel E7400 pretaktovani
PříspěvekNapsal: úte dub 21, 2009 17:25 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Zdravim, jdu rovnou k veci. Snaha o OC, aspon na 320 FSB, tj cca 3,36GHz (myslim ze neni nutno zvedat napeti na CPU u takovedle frekvence)
Napeti na RAM jsem nastavil na 2V, napeti na CPU jsem nechal na 1,28V ten nasobic na RAM jsem nastavil na 2,5 (320 x 2,5 = nadhernych 800MHz pro RAM). PC se vzdy pokusi 2x nabootovat, marne, potom uz nabootuje s defaultnimi 2,8GHz. Zadne setrici funkce nevypinam. Proste mi jde nastavit jina delicka pameti maximalne do 319 FSB, potom uz nabootuju jedine s delickou pameti o hodnote 3.
Poradil by nekdo v cem delam chybu (teploty mam v pohode, max 65°)?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel E7400 pretaktovani
PříspěvekNapsal: úte dub 21, 2009 17:51 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Uplne jsem zapomel: Zdroj Seasonic 500W, MB: Gigabyte GA-EP45-DS3L, RAM A-Data EE 800MHz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel E7400 pretaktovani
PříspěvekNapsal: úte dub 21, 2009 18:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
čím přesně to chladíš, jaké máš teploty po 20 minutách Orthosu ? já mám FSB 334Mhz (aby mi vyšli paměti na 1066MHz). VCore si nastavuju sám, nejníž stabilně jsem se dostal na 1.168V real při té hodnotě FSB.
Doporučoval bych ti na paměti vůbec nesahat, akorát upravit FSB tak, aby ti vyšli paměti. U mojí desky si prostě jenom vyberu frekvenci, nic jiného neřeším ;) a do 4GHz jsem se takhle dostal v pohodě.
pozn. píšeš "napeti na CPU jsem nechal na 1,28V" . To máš tak, že ti deska sama nastavuje Vcore automaticky, takže ty na něho ani nemusíš sáhnout, ale do bezpečných mezích ti ho deska zvedne sama.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel E7400 pretaktovani
PříspěvekNapsal: úte dub 21, 2009 20:30 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Ono tech 1,28V je normalni provozny napeti. Chladim boxem, a v poho (do 70° se vlezu i s Orthosem po hodine). A ono je dobry ze nemam sahat na pameti, ale si vem ze jsou to 800MHz kousky, nemam sanci je pretocit nad 1GHz. Ja potrebuju zmensit delicku pameti a zvetsit FSB, coz se mi nedari a nevim proc


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel E7400 pretaktovani
PříspěvekNapsal: úte dub 21, 2009 20:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
hm, 1.28V je normální provozní napětí (VID)? teď jsem lehce zmatený; že by tak moc ? S těma RAMjsem to myslel tak, že většina desek má takový blbovzdorný režim, kde si u pamětí nastavíš prostě jenom frekvenci přepočítanou z děličky, takže nejde nic pokazit (jinak napětí na RAM není třeba vůbec zvedat). Ale pokud to opravdu nejde, tak můžeš zkusit paměti otestovat Memtestem. To chlazení BOXem mi nepřijde zrovna ideální, pokud bys potom chtěl mít trvalý OC, tak bych doporučil minimálně Freezera ;)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel E7400 pretaktovani
PříspěvekNapsal: úte dub 21, 2009 21:16 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
1,28V je moc? hm, jinak do pameti poustim 2V, a ono deska si sama nastavi delicku pameti na hodnotu 3, coz pri FSB vyssi jak napr. 320 uz dava slusnou vyslednou frekvenci pro pameti. A jde proste a jenom o to ze nemuzu nastavit manualne delicku pameti napriklad na 2 (pri FSB vyssi nez 319 tak system nenajede, pri delicce pameti 3 si muzu libovolne menit FSB, tj. system najede, avsak zde me uz potom velmi limituji pameti se svoji frekvenci)
A na chladic uz je objednany: CoolerMaster Hyper 212


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group