Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned črc 22, 2018 03:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: úte dub 28, 2009 22:48 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte dub 28, 2009 22:45
Příspěvky: 6
Zdravím. Potřeboval bych poradit ohledně domácí wifi sítě. Základní prvek - Ovislink WL 5460 AP v módu WISP přijímá signál providera - nastavení DHCP na server. Dál jde signál kabelem do switche , odkud jde do dvou stolních PC také kabelem. Až sem všechno funguje správně - síťovky v obou PC nastaveny na DHCP. Další zařízení , připojené kabelem do switche je Ovislink 5460 v módu AP , šifrování WPA PSK , DHCP na vypnuto - to taky funguje. Co se mi ale nedaří , je nastavení dalšího Ovislinku 5460 v módu univerzální opakovač k APéčku. Zkoušel jsem nastavit DHCP jak na vypnuto tak na klienta , ale oboje mi dělá to , že mi NB nemůže načíst IP adresu - v síťovce je taky nastavena na DHCP. Někde jsem se dočetl , že v síti může být jen jeden server DHCP. Když ten poslední Ovis (v režimu un. opakovač) vypnu , tak se mi NB normálně připojí - okamžitě načte IP. Zkoušel jsem ho v módu Client - DHCP vypnuto a to se spojil s AP bez problému a v NB přiřadil IP skoro hned. Vypadá to , že se mi nějak perou IP adresy v bezdrátové části.Ve všech třech Ovisech je poslední fw 5460APv2e15_czech_b2. Poradíte někdo , jak to správně nastavit ?? Díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: stř dub 29, 2009 00:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
V siti muze byt treba 50 DHCP serveru, problem nastava tehdy, kdyz nastane kolize IP adres. Jedna IP nesmi byt v siti vicekrat.

Jinak trochu nechapu to, ceho chces dosahnout. Na co tam pripojujes ten treti prvek? Idealni by bylo, kdyz bys situaci nakreslil a rekl, co je Tvym cilem.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: stř dub 29, 2009 06:07 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte dub 28, 2009 22:45
Příspěvky: 6
Tím opakovačem jsem chtěl zesílit signál domácí bezdrát. sítě z APéčka ve vzdálenější části domu. Pokud použiju k připojení k domácí síti jen NB a AP , tak vše funguje , až na sílu a dosah signálu. Pokud mezi NB a AP zařadím opakovač pro zesílení signálu , tak mi síťovka v NB nedokáže přiřadit korektně IP. :cry:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: pát kvě 01, 2009 20:58 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte dub 28, 2009 22:45
Příspěvky: 6
To samé se řešilo - a nedořešilo tady : http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=960&t=1059392 Pořád s tím válčím , ale nemůžu na to přijít. :cry:
Obrázky všech použitelných konfigurací WL-5460AP jsou tady http://cz.airlive.com/product/product_3 ... 7473992975


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: pát kvě 01, 2009 21:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Zkus WDS mod. Pokud to nepomuze, je relativne snadne reseni... Zkratka vytvor novou wifi sit. Budes mit tedy treba vanek1 a vanek2.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: sob kvě 02, 2009 07:09 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte dub 28, 2009 22:45
Příspěvky: 6
WDS jsem taky zkoušel - bez výsledku. A druhou síť nemůžu vytvořit , protože nedostanu UTP kabel z podkroví , kde mám původní WISP , SWITCH a AP , do přízemí , kam bych mohl dát další AP. Pořád si myslím , že bude problém mezi křeslem a klávesnicí :roll: - špatně nastavené IP a DHCP. Pro úplnost uvedu celé nastavení :
1. Ovis 5460 , mód WISP na providera, síť - 2,4 GHz B , kanál 11 , IP 192.168.0.1 , DHCP - SERVER
2. OVIS SWITCH - 2x stolní PC (na obou síťovky DHCP - automaticky) + OVIS 5460 , mód AP , síť - 2,4 GHz B , kanál 8 , IP 192.168.1.1 , DHCP - vypnuto - u AP šifrování WPA - PSK
3. OVIS 5460 , mód UNIVERZAL REPEATER , síť - 2,4 GHz B , kanál 8 , IP 192.168.2.1 , DHCP - vypnuto - šifrování jako u AP - WPA - PSK
4. NB - v síťovce DHCP - automaticky
Takže pokud mám v provozu body 1 + 2 + 4, všechno funguje - až na dosah a sílu signálu. Pokud přidám bod 3. NB nedokáže přiřadit IP.Jo a ještě něco - Ten repeater se s AP v administraci normálně spojí. :?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: sob kvě 02, 2009 14:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Neni tedy mozne nejakym zpusobem dotahnout kabel k tomu repeateru? Treba z toho switche.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: sob kvě 02, 2009 21:43 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte dub 28, 2009 22:45
Příspěvky: 6
Právě , že to nejde. Proto jsem to chtěl vyřešit posílením stávající domácí wifi.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: stř kvě 06, 2009 08:38 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte dub 28, 2009 22:45
Příspěvky: 6
Tak DHCP jsem vyřešil - chyba mezi pc a křeslem. Nastavil jsem na všech třech zařízeních 192.168.0 ..... U WISP jsem dal adresu 1 , u AP 2 a u opakovače 3. U všech jsem dal DHCP na server a u každého zařízení zvlášť nastavil rozsahy DHCP klientů tak , aby se nekryli - rozsah u WISP - 192.168.0.100 až 110 , AP - 192.168.0.111 až 120 a Repeater - 192.168.0.121 až 130. V síťovce NB DHCP automaticky - a hle - IP přiřazena. Teď mám ale jiný problém. Pokud je opakovač zapnutý v el. síti - nepřipojím se na net - ping z NB na opakovač v pořádku , ale dál je to mrtvé . Pokud opakovač vypnu z el. sítě , tak pingnu normálně AP i Wisp a net jede. Zkoušel jsem zadat do brány v opakovači adresu AP (192.168.0.2) potom i WISPu(192.168.0.1) a do DNS v opakovači můj upřednostňovaný DNS , ale bez výsledku. Tak , a jsem zase v koncích :cry:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: DHCP - nepřiřazování IP
PříspěvekNapsal: úte říj 20, 2009 12:57 
Tady ty diskuze mám strašně rád, ale na mých stránkách mi je jakejsi vir zablokoval.
takže, je to hrozně jednoduchý, můžeš mít routerů a switchů kolik chceš, důležité je zachovat síťovou politiku a tím je, že v síti máš jen jednu výchozí bránu (gateway), pokud jich tam máš víc, tak máš prostě více sítí současně, ale ty se mezi sebou nemusí vidět. Já třeba pracuju v Careně jako IT a mám tady čtyři sítě (všechny samozřejmě na jednom kabelu :) .
Co s těma dalšíma routerama či co to je za zařízení ... poradím .. děláš chybu v tom, že se to všechno snažíš routovat, pak ti nezbývá než vymýšlet blbosti s IP, aby si notebook prostě něco mohl vybrat :)) Je to tak, že jeden modem bude DHCP, ostatní všechno další bude DHCP vypnuto. Protože je budeš chtít použít jako prostředníka (switch), tak jim nepíchneš zdroj signálu do zdířky WAN, ale normálka do LAN. Takže ve finále zdířka WAN bude prázdná. Takto se z routeru stane switch a tím, že bude DHCP vypnuté, tak ti nebude prndat do síťové politiky a bude tedy IP adresu přenášet ze zdroje signálu, kde DCHP je ten první router. Tento switch ti to pak už může tahat i přes wifi a IP adresa se ti opět automaticky načte z prvního routeru, kde je to DHCP. .. . snažím se to popisovat hrozně hloupě, aby z toho každý všechno pochopil.
Pak je docela zajímavá věc, že když máš samé routery stejné značky a i firmware, tak bys jim měl stejně každé dám jinou výchozí bránu, i když DHCP je vypnut, protože se do nich pořád můžeš dostat a ty zařízení mezi sebou mohou mít kolize IP.

Jinak Tvůj problém, co jsi řešil je všechno je o kolizi IP.
Když bude něco, stav se na můj web . .. http://www.vimevic.cz





vanek píše:
Tak DHCP jsem vyřešil - chyba mezi pc a křeslem. Nastavil jsem na všech třech zařízeních 192.168.0 ..... U WISP jsem dal adresu 1 , u AP 2 a u opakovače 3. U všech jsem dal DHCP na server a u každého zařízení zvlášť nastavil rozsahy DHCP klientů tak , aby se nekryli - rozsah u WISP - 192.168.0.100 až 110 , AP - 192.168.0.111 až 120 a Repeater - 192.168.0.121 až 130. V síťovce NB DHCP automaticky - a hle - IP přiřazena. Teď mám ale jiný problém. Pokud je opakovač zapnutý v el. síti - nepřipojím se na net - ping z NB na opakovač v pořádku , ale dál je to mrtvé . Pokud opakovač vypnu z el. sítě , tak pingnu normálně AP i Wisp a net jede. Zkoušel jsem zadat do brány v opakovači adresu AP (192.168.0.2) potom i WISPu(192.168.0.1) a do DNS v opakovači můj upřednostňovaný DNS , ale bez výsledku. Tak , a jsem zase v koncích :cry:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group