Download | Programy

Asus Xonar DX vs Redstar RS-502 - jak aktivovat subwoofer?

Ovladače grafických karet, ovladače zvukových karet, ovladače tiskáren apod. ke stažení, nastavení ovladačů a řešení problémů s ovladači

Moderátoři: Zdenek, Pockmat, ladarozan, Moderátoři

BoredSeal

Asus Xonar DX vs Redstar RS-502 - jak aktivovat subwoofer?

Příspěvek od BoredSeal »

Zdravím,

mám novou kartu Asus Xonar DX, koupil jsem si 5.1 repráky Redstar RS-502 s parádním subwooferem. Problém je v tom, že Xonar na subwoofer kašle. Když dám režim "2 Speakers" v Xonar Centru, ze subwooferu nic nevyleze. Když dám režim 5.1, subwoofer taky nic - ale tady se dá zapnout mód FlexBass a repráky hned začnou dunět (což ale nefunguje pro 2 Speakers, kde bych si chtěl pouštět hudbu). Co dělám špatně? Kabely jsou zapojené dobře, to jsem ověřoval na jiné zvukovce. Zkoušel jsem zapojit i jiné, 2.1 repráky - ten samej problém, Xonar do subwooferu nic neposílá. Zvýšit hlasitost subwooferu nepomáhá. Tak je problém s tím Xonar Audio Centrem? Poraďte, prosím.
Uživatelský avatar
Pockmat
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 432
Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Bydliště: Brno

Re: Asus Xonar DX vs Redstar RS-502 - jak aktivovat subwoofer?

Příspěvek od Pockmat »

No, něco podobného jsem řešil taky s repro Genius 5.1 a zvukovkou od Creative.
Jde o to, že když přehráváš hudbu např.ve Windows Media Player, tak ten pouští hudbu do repro klasicky. Ale pokud si pustíš stejnou písničku v přehrávači třeba PowerDVD a máš nastavený pro výstup např. TrueTheater-Sorround, tak tam je už nastavení pro subwoofer. Tohle lze udělat i ve WMP, ale tyhle "kodeky" jsou placený a zadarmo, který by fungoval, jsem zatím nenašel.
Alternativa je, že si nainstaluješ Winamp a stáhneš si do něho "kodek" pro výstup s názvem AndrewLabs ATSurround for Winamp.
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
Odpovědět