Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je stř čer 20, 2018 04:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: pon srp 31, 2009 15:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
Ahoj lidi, narazil jsem na menší problém, který mám jen na novém notebooku s Vistama. Když se chci přihlásit k počítači v mé síti, tak to po mně chce samozřejmě heslo a uživatelské jméno. Abych to pořád nemusel po přihlášení vyplňovat, tak zaškrtnu volbu "Zapamatovat heslo". A v tom je ten problém. Ono to jaksi nefunguje. Windows si to heslo prostě po novém přihlášení do systému nepamatují a musím to znovu ručně vyplnit. Nevíte, v čem by mohl být problém?

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: pon srp 31, 2009 22:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Taky mi to nefunguje. Mam napsany skript pro pripojeni, ktery umi pouzit prednastavene heslo. Staci tedy jen dvakrat kliknout, spusti se skript a otevre pozadovany adresar. Jestli chces, hodim Ti ho sem...

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 09:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
No, je to divný. Myslím si, že to má nasvědomí nějaký nainstalový program, který brání, aby se to heslo trvale uložilo.
To bys byl hodný, kdybys mně to poslal. Dík

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 10:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Vytvor si klasicky davkovy soubor (.bat nebo .cmd), ktery bude obsahovat nasledujici...
Kód:
net use P: \\jmeno-pocitace\jmeno-slozky /user:uzivatelske-jmeno heslo
explorer \\jmeno-pocitace\jmeno-slozky
net use P: /delete


Pricemz prvni prikaz pripoji sdileny adresar jmeno-pocitace\jmeno-slozky jako disk P: s pravy uzivatele uzivatelske-jmeno a heslem heslo. Druhy prikaz otevre prochazeni adresare jmeno-pocitace\jmeno-slozky. A posledni prikaz odstrani pripojeni disku P: jako sdileneho disku.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 13:39 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
A kdybych to chtěl udělat tak, aby se načetl rovnou při spuštění PC, tak kam se to ve Vistách umisťuje?

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 14:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Je vic zpusobu, jak docilit spusteni po startu. Nejsnazsi je vytvorit zastupce v Programy --> Po spusteni.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 14:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
Hele, tak jsem to zkusil, dal do "Po spuštění", po startu to proběhlo, ale když chci potom znova otevřít nějakou složku v tom počítači v síti, tak to po mně chce znova heslo a jméno. Musím to teda znova ručně spustit a pak to jede. Nejde to udělat nějak, aby ten skript se 2x po sobě spustil?

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 15:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
No, tak ani to 2x spuštění nepomohlo. Prostě, jak by to heslo Visty po vypnutí skriptu smazali... Ale když se to pustí ručně, tak to funguje.
Nejde to ještě nějak jinak udělat?

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 18:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Relativne snadno lze spoustet programy po startu pres registry. Staci jenom otevrit strom registru a jit na klic
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Kam pridas novou hodnotu, nejak si ji pojmenujes a jakoho jeji obsah zadas adresu ke skriptu. HKLM se bude spoustet vsem uzivatelum, kdyz pak zadas stejnou adresu ve stromu v HKCU (HKEY_CURRENT_USER), bude se spoustet skript pro daneho (aktualniho) uzivatele.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 19:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
Tak jsem si to v tom registru nastavil, pouští se to, ale prostě když se chci pak sám pomoci třeba Servandu Salamandru přihlásit na ten počítač v síti sám, tak to furt chce heslo a jméno.

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování�esla k sít�ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 19:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
V tom pripade si nech pripojenou onu slozku jako sitovy disk. Ve skriptu, ktery jsem posilal vys, si smaz posledni radek, bude to vypadat asi takto...
Kód:
net use P: \\jmeno-pocitace\jmeno-slozky /user:uzivatelske-jmeno heslo
explorer \\jmeno-pocitace\jmeno-slozky

Pak k te dane sitove slozce budes moct pristupovat jako k disku P:.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 19:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Příspěvky: 432
Bydliště: Brno
Supr. Tak už to funguje. Akorát jsem dal pryč příkaz "explorer" ,aby na mě nevyskakovalo to okno. Je to takový elegantní obejití menší chybky Vist, která se vyskytuje. Hledal jsem na zahraničních forech a vypadá to, že nejsem sám, kdo tento problém má.
Ale každopádně děkuji za pomoc. :-)

_________________
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Zapamatování hesla k síti ve Windows Vista
PříspěvekNapsal: úte úno 14, 2012 09:19 
Díky! Taky pomohlo! :lock:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group