Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob říj 20, 2018 23:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Snížení napětí CPU
PříspěvekNapsal: čtv zář 10, 2009 17:25 
Zdar, poradí mi někdo jak snížit napětí na CPU, aby to tak netopilo při zátěži mam kolem 65°C a procesor mam DualCore Intel Pentium E2140 1,6Ghz přetaktováno na 2,0 Ghz a základní deska MSI MS-7267. díky předem


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Snížení napětí CPU
PříspěvekNapsal: čtv zář 10, 2009 18:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
v BIOSU hodnota VCore. zkus postupně po malých krůčcích snižovat, dokud bude systém ještě stabilní.
Čím to chladíš ? Boxovaný chladič ?

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Snížení napětí CPU
PříspěvekNapsal: čtv zář 10, 2009 19:52 
AC Freezerem 7 Pro tím chladím CPU a v biosu nic takovýho jako VCore nemůžu najít teda jako jo, ale jen jako info nemůžu to změnit dá se to u toho mého CPU vbc snížit ?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Snížení napětí CPU
PříspěvekNapsal: pát zář 11, 2009 14:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
ale ano, to závisí na desce, kolik V pošle do procesoru. Mělo by to být možnostech BIOSU, nevím..neznám biosy od MSI, možná mají někde nějakou volbu (jako třeba Gigabyte) pro odemčení všech nastavení. Každopádně to bude popsané v manuálu k desce.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Snížení napětí CPU
PříspěvekNapsal: ned zář 13, 2009 18:26 
Nejde to no nikde to nemůžu najít. Mam eště jeden dotaz, zvedal jsem FBS na 250 mam 2.0Ghz teď a když chci vednout třeba FBS na 260 tak už to nejde nechce najet PC a pak najede Bios a napíše mi to overclocking failed a něco s DDR kámoš řikal že to asi nepobírají ramky tak se chci zeptat jestly se to nedá nějak obejít v biosu nebo něco.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Snížení napětí CPU
PříspěvekNapsal: stř zář 16, 2009 17:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Musíš snížit frekvenci RAMek aby to stíhali. Hledej něcojako Memory frekvence nebo RAM ratio. Buď tam bude jakejsi násobič/dělič FSB frekvence a nebo rovnou výsledná frekvence.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Snížení napětí CPU
PříspěvekNapsal: čtv zář 17, 2009 15:58 
Tak jsem snížil to FSB ratio na 1:1 bylo to kolem 500 (deafult mam 667) nebo tak nějak a stejně to nejde :(


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Snížení napětí CPU
PříspěvekNapsal: čtv zář 17, 2009 17:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
musíš taky hlídat napětí procesoru, které je nutno se vzrůstající frekvencí FSB taky zvedat

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group