Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 19:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 4 GB (3 GB unsable)
PříspěvekNapsal: sob říj 03, 2009 18:16 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob říj 03, 2009 18:13
Příspěvky: 1
Zdravim, potrebuji radu. Koupil sem si notaka a mam tam 4 GB ramek. Mel jsem win xp takze sem mel jen 3 GB. Ted jsem si nainstaloval win 7 x86 a pise mi to 4 GB (3 GB unsable). Vim ze na 32 os jde max 3 GB ale na tomhle by melo jen 4 ne ? Diky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 4 GB (3 GB unsable)
PříspěvekNapsal: sob říj 03, 2009 18:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
ne, omezení zde platí jako pro jakýkoliv 32bitový OS (tzn. systém sice dokáže adresovat 4GB, ale z té hodnoty se odečítá peměť grafiky a další prostory)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 4 GB (3 GB unsable)
PříspěvekNapsal: sob říj 03, 2009 20:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
x86 je furt 32bitovej systém, měl sis pořídit/stáhnout "Win7 64bit" né "Win7x86"

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: 4 GB (3 GB unsable)
PříspěvekNapsal: sob říj 03, 2009 21:29 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 08, 2009 20:23
Příspěvky: 208
Bydliště: Slovensko
x86 je 32bit OS, a ten dokaže pracovat s 4GB pamäte, NIE RAM!!! to v praxi znamena: sčitaju sa všetky vyrovnavcie pamäte: viedeo ram (grafika) + HDD+ mechanika+ L1,L2 cache na CPU.... a z dostupnej Ramky sa dopočita do 4GB. A preto ti ukazuje iba 3 gb ram.

_________________
CoolerMaster Elite RC330 * Seasonic S12II 500W * Asus P5QL PRO P43 * Intel C2D E7200@3,26GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus EAH 4870 * KingStone HyperX 800 2x2GB * HDD Seagate Baracuda 320GB
SAMSUNG 2253LW 8000:1, 2ms GTG
Windows Vista Ultimate 32 * Vista inspirat index 5,9


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group