Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned říj 21, 2018 13:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: ned říj 04, 2009 21:50 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 04, 2009 21:02
Příspěvky: 5
Ahoj, chci Vás poprosil o pomoc s nastavením OC na CPU Intel C2D E7300 2.66Ghz. Podařilo se mi zvednout takt na 3.20Ghz, ale víš sem se nedostal.
Moje sestava : Intel C2D E7300 2.66Ghz Arctic-Cooling Freezer 7
Abit IP35
paměti 2x2Gb DDR2 800 Zeppelin (Dual mod)
disk 1x Seagate 500Gb
nVidia GTX260 OC
zdroj 500W Seasonic
system Vista x64

Skončil jsem napětím Vcore 1.350V (CPU-Z a Everset 1.31V) 3.20Ghz vše stabilní (OCCT). paměti stouply z 1.80V na 1.92V. (hodnoty se dorovnaly na 800Mhz)
Potom jsem ještě zkoušel OC na 3.40Ghz a přidal jsem napětí Vcore z 1.350V na 1.370V až 1.390V dál jsem měl strach jít i když (CPU-Z a Everst ukazuji 1.36V).
Pote test OCCT a cca 1 min Error. Přikládám odkaz na foto BIOSu (vše nastaveno jak je viz. screeny, krom CPU core voltage a External Clock)

http://zoomcz.galerie.cz/

Musím tolik zvedat Vcore abych dostal požadovanou frekvenci a kolik si mužu dovolit max.Vcore? Nebo se to Vcore dá podpořit nějakým nastavením z položek v menu.
Moc děkuju za pomoc


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: ned říj 04, 2009 23:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
moje hodnoty
Obrázek

tak vyskoké napětí není potřeba (i když je klidně možné, že máš horší kousek)
Nad 1.36V bych nechodil (Intelem určený VID voltage range)

nemůže být problém v pamětech ? špatná frekvence přes děličku ?

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: pon říj 05, 2009 19:10 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 04, 2009 21:02
Příspěvky: 5
Moc nerozumím cos myslel tou děličkou pamětí, v BIOSu mam nastaveno 1:1.25, což mě vychází při taktu 3.20ghz na 800Mhz.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: pon říj 05, 2009 19:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
aha, no myslel jsem právě to, jesli jsi to náhodou nenastavil špatně. Tak v tom případě máč pravděpodobně nějaký horší kousek (CPU)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: pon říj 05, 2009 20:15 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 04, 2009 21:02
Příspěvky: 5
takže dal se asi nedostanu. Ani výměna MB by nepomohla?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: pon říj 05, 2009 21:28 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 08, 2009 20:23
Příspěvky: 208
Bydliště: Slovensko
MB je dost doležita, ked je zla MB tak sa vysoko nedostaneš ani s dobry CPU. Myslím že to aj dost zaleži od počtu napajacich obvodou CPU a delej od možnosti v biose. 1.3 VCORE je naozaj dost, to možeš skusit ubrat ako to ma CAMAZO na 1.168 alebo sa tomu aspon približit.
seria E7x00 sa da podla recenzii vyštvaj pekne vysoko udajne aj cez 60-70% OC, možno to bude ta slabšia doska, predsa časi P35 už skončili.

_________________
CoolerMaster Elite RC330 * Seasonic S12II 500W * Asus P5QL PRO P43 * Intel C2D E7200@3,26GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus EAH 4870 * KingStone HyperX 800 2x2GB * HDD Seagate Baracuda 320GB
SAMSUNG 2253LW 8000:1, 2ms GTG
Windows Vista Ultimate 32 * Vista inspirat index 5,9


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: pon říj 05, 2009 21:40 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 04, 2009 21:02
Příspěvky: 5
A kterou desku by jste mě doporučili, vhodnou na taktování. Max. tak do 2500,-Kč. Díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: pon říj 05, 2009 22:16 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
sice deska to není nejlepší, ale silně pochybuji, že s nákupem nové by se něco změnilo. E7xxx jde slušně taktovat i na slabších deskách, takže by to byly vyhozené peníze. Prostě horší kus CPU,asi se s tím budeš muset smířit.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: úte říj 06, 2009 14:19 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 22, 2008 13:51
Příspěvky: 334
Bydliště: Hradec Králové
Myslím že tohle už taktovat nepůjde,teda byla by potřeba koupit alespon lepší procesor.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: úte říj 06, 2009 18:12 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 08, 2009 20:23
Příspěvky: 208
Bydliště: Slovensko
pc manik píše:
Myslím že tohle už taktovat nepůjde,teda byla by potřeba koupit alespon lepší procesor.


ježiš čo tu zase davaš? :roll: načo si bude kopavat lepši precesor? aby ho mohol zese pretaktovat? a aky mu doporučiš? E8400 a pretaktovat ju o 0.20GHz a bude mat frekvenčne to iste? :roll:
pre ZoomCZ: ako povedal Camazoo nova doska sa ti nepolati kupovat, je dost možne že to bude horši kúsok, a ked už novu dosku tak pre nehalem i7. Inač dost dobra na taktovanie je Asus s P45, alebo X48 (soc. 775) ;)

_________________
CoolerMaster Elite RC330 * Seasonic S12II 500W * Asus P5QL PRO P43 * Intel C2D E7200@3,26GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus EAH 4870 * KingStone HyperX 800 2x2GB * HDD Seagate Baracuda 320GB
SAMSUNG 2253LW 8000:1, 2ms GTG
Windows Vista Ultimate 32 * Vista inspirat index 5,9


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Intel C2D E7300 OC
PříspěvekNapsal: úte říj 06, 2009 18:25 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 04, 2009 21:02
Příspěvky: 5
Tak Vám všem děkuju za upřímné odpovědi. Je to škoda, ale takovou smulu mužu mít jen já. Když si někdy koupím new sestavu tak se tu určitě ukážu a napíšu jak jsem dopadl s OC. Ahojky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group