Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned zář 24, 2017 11:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 19:00 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 12, 2009 18:23
Příspěvky: 12
Zdravim, poprosim o radu, mam takyto problem:
Byval som v dome s pristupom na internet v strede dediny. Z dovodu rozvodu so zenou som sa musel odstahovat na zapad od stredu dediny kde mi uz poskytovatel pripojenia povedal ze sa mi neda urobit pripojka z technickych dovodov. Na vychod od stredu dediny zas byva matka ktora potrebovala internet koli ip kameram v dome. Problem som vyriesil takto:
Do modemu mi prichadza internet, ten je v bridge s wifi routerom cez wan. Router ma 1wan, 4lan a wifi. z LAN1 mi ide UTP kabel na strechu na nanostation ku ktorej som si dokupil externu vsesmerovu antenu. Ku mne a k matke signal prichadza cez nanostation anteny cez utp kabel do routra. Zapojene je to takto:
Modem ip 192.168.1.1 switch na router 192.168.2.1 ktory priraduje dhcp na lan aj wifi v rozmedzi 192.168.2.100 az 192.168.2.200 z neho ide na antenu ktora ma ip 192.168.2.11, moja antena ma 192.168.2.12 a matkina 192.168.2.13 Anteny medzi sebou komunikuju ip adresami 10.0.0.1 a kazda ma dhcp od 10.0.0.10 az 10.0.0.50 kazda ide do routera ktory ma tiez wifi, ten som dal napevno na drzovku nech ma staticku adresu 10.0.0.22 a 10.0.0.23 kedze mame notebooky sme na z toho dovodu na wifi. Vsetko funguje ako ma, dokonca kazdy z nas ma internet u seba doma v troch rozdielnych domoch asi 5 km od seba, rychlost je stabilna, viem sa dostat do konfiguracneho rozhrania na anteny a aj na hlavny router.
ALE MAM TENTO PROBLEM :)
Ak je matka u mna, notebooky cez wifi router vidime a vieme si zdielat obrazky, ako som ja u nej tak isto, v oboch pripadoch sa aj na internet dostaneme.
PROBLEM 1: ak je matka vo svojom dome a ja vo svojom, uz sa k nej na pocitac neviem dostat.
PROBLEM 2: ako nastavit nieco v mojej sieti aby sa z prace vedela dostat na jej kamery v dome? Ak si zadam moju ip prevadzkovatela internetu viem sa dostat na hlavny router. Je to Asus WL500Gp.

Diiiiiky :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 22:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Poprosil bych o obrazek. Nejake jednoduche schema zapojeni, kde budou znazornene sitove prvky (modem, router), pocitace a ty IP kamery.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: úte říj 13, 2009 21:51 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Příspěvky: 659
Bydliště: pardubice
jojo bez nacrtu ani ranu.. takto se to spatne chape

_________________
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: úte říj 13, 2009 21:52 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 12, 2009 18:23
Příspěvky: 12
Prikladam obrazo a este doplnim ze som pridal kamarata na styl co mam nakresleny vlavo s takym istym nastavenim az na to ze nanostation ma static 192.168.2.13 a wline ma static 10.0.0.23 a tiez ho nevidim. :(


Přílohy:
Poznámka: tu je moj cerstvo nakresleny obrazok. Ak nieco bude chybat, prepacte
Moja_siet.gif
Moja_siet.gif [ 18.32 KiB | Zobrazeno 8487 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 10:05 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 12, 2009 18:23
Příspěvky: 12
v strednom obrazku mam chybu, je tam napisane LAN aj WAN ma DHCP s WIFI :) neni to tak, chcel som napisat ze LAN a WIFI maju spolocnu DHCP 192.168.2.100 az 192.168.2.200
Dalsia chyba: lava 5G antena: static 192.168.2.12, Stredna 5G static: 192.168.2.11 a prava 5G ma 192.168.2.13. Ked som to kreslil vecer bol som unaveny, prepacte


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 21:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Pokud se tedy nemylim, chces dosahnout viditelnosti (sdileni souboru atd.) mezi temito dvema PC? Viz obrazek...


Přílohy:
Moja_siet.gif
Moja_siet.gif [ 25.04 KiB | Zobrazeno 8470 krát ]

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 23:55 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 12, 2009 18:23
Příspěvky: 12
Ano, toho bysom chcel dosiahnut, a prvy problem by bol vyrieseny


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 00:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Reseni je relativne snadne. Musis cele toto "monstrum" spojit do jedne site. Nyni tam mas site 3. V praxi to znamena vyhradit si jedno AP jako stred. Coz by bylo nejlepsi udelat z NANOSTATION. Vsude jinde povypinat DHCP servery a routery nastavit pouze jako preposilace paketu - tedy mosty (bridge). Docilis tim toho, ze vsechny pocitace budou dostavat IP adresu od NANOSTATION, tim padem bude pouze jedna sit a uz budes moct sdilet soubory atd.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 08:11 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 12, 2009 18:23
Příspěvky: 12
Hlavna Nanostation uz v bridge mode je s asus routerom. Ak prepnem aj klientske nanostation do bridge, uz sa na ne neviem dostat, pretoze oni maju moznost bridge len cez UTP kabel a nie cez WIFI.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 16:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Nevim, kde presne je na obrazku ten ASUS router, ktery zminujes. Kazdopadne podle IP adres jsou tam 3 site, takze ten bridge asi moc nefunguje :)

Jinak router nemusi mit primo tento mod. Da se vyvolat rucne. Staci, kdyz na routeru vypnes DHCP server a nebudes pouzivat WAN zdirku. Kabel od internetu tedy zapojis normalne do LAN.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Mutikomplexna siet - potrebujem radu
PříspěvekNapsal: stř říj 21, 2009 18:16 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 12, 2009 18:23
Příspěvky: 12
ten asus router je v strede obrazka, oznaceny je ako asus. Skusal som doteraz rozne sposoby ako z toho spravit jednu siet ale vzdu to dopadlo tak ze som anteny musel dat dole zo stoziaru a zresetovat ich lebo prestali reagovat a uz som sa na ne nevedel dostat :) mohol by mi dat niekto typ ako na to?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: проститутки москвы выезд cвета
PříspěvekNapsal: pon kvě 14, 2012 10:34 
a že v tomto obchode?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group