Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 01:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: úte říj 13, 2009 22:57 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
Zdravim, rad bych si pretaktoval procesor, dosud pouzivam program ktery byl soucasti softu se zakladni deskou - MSI Dual Core Center podle me ale moc nefunguje ) proto hledam uz zkuseneho chlapika, ktery by mi stim pomohl - Nejednalo by se o extremni OC stacilo by to vytahnout na hodnoty aby byl pc stabilni a silnejsi . Procetl jsem toho hodne ale primo v nastaveni biosu se nachazi jeden problem se kterym potrebuju pomoct rozvedu ho primo tady a pripadne rady / konzultace bych poprosil zasilat nejlepe pomoci icq / emailu.

Problem je tedy v tom ze nasobic mam 1, 1.33, 1.66 a tim to konci ...
V tom by az takovy problem nebyl dejme tomu 300 fsb s nasobicem 1.66 = 498 ( 533 - 498 ) tedy 35 rozdil. Ale ted nastava problem .. v biosu je nastavena hodnota nasobice na AUTO a pod touto hodnotou je napsano "Adjusted ram memory 533" coz odpovida ..podle vypoctu zvolim nasobic na 1,66 a tato Adjusted ram memory se zvysi na 667 automaticky coz si myslim je problem a prave stimto problemem bych potreboval poradit dale kdyz bych tohle opominul je tu dalsi problem (aspon teda v mych ocich) kdyz zacinam navysovat FSB z defaultnich 200 pri 1,66 nasobici opet se zacne zvedat (cca po 3-4) tato Ajusted ram memory (pri 200fsb na 1,66 nasobici = 667 ram memory || pri 500fsb na 1,66 nasobici = 1333 ram memory) nechci si pridelavat problemy ze bych na pc neco "odvaril" proto zadam radu snad je to k pochopeni muzu dodat i screenshot. Problem bude asi v nekvalitni desce nebo starych ram pameti pokud nekdo zna reseni byl bych rad kdyby se snim podelil :).

Sestava:

Procesor: C2D E4500 - 2200Mhz
Grafika: Nvidia 8800 GTS 320mb
Ram: GeIL 2Gb 533 (CL3) (2x1Gb)
Zakladni deska: MSI 945P NEO5 MS­-7236

Teploty okolo 35-60°C pri zatezi, Freezer 7 +1 Pridavnej vetracek z casu.

Kontakt na me : ICQ: 230-674-043, Email: FrozenNoob@seznam.cz

Diky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 14:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
přečti si první nějaké základy
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... ew&start=2

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 17:48 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
Tohodle mam opravdu hodne proctene a je mi to k nicemu. Neni tam reseni primo meho problemu ktery jsem popsal vyse.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 19:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
Aha, mě to přišlo takové zmantené jak jsem se na to ve spěchu díval, tak jsem to nějak nepochopil.
Mohl bys využít násobič 1(DRAM:FSB 1) a při 266MHz by to bylo 533MHz na pamětech. Myslím, že 2860MHz (pokud ti nejde o OC) by mělo stačit. Jenom potom poladit VCore na co nejnižší hodnotu a pořádně otestovat stabilitu.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: stř říj 14, 2009 22:18 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
To me nenapadlo ..diky, zitra vyzkousim a dam vedet.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 14:49 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
Vsechno funguje..40-65°C pri zatezi stabilni bez jedinyho crashe. Napeti jsem nemenil nechal jsem ho jak bylo predtim..Diky jeste jednou

Jeste mam dotaz kdybych si chtel tento procesor dat na cca 330fsb musel bych koupit novou desku / ramky ? Nebo je tu nejaka moznost (pouze nastavenim v BIOSU zadne mechanicke prace se mi nechteji delat :))


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 15:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
s násobiči kterými disponuje tvoje deska (zde zase 1) by paměti chodili na 660MHz, nicméně je známo že některé (značkové, kvalitní) paměti jsou schopny běžet na o řád vyšší frekvenci (tj 533MHz na 667MHz). Můžeš to klidně vyzkoušet nehrozí žádné poškození. Druhá věc by byla, pokud by to nešlo, tak zvýšit napětí na pamětech aby zvládly takovou frekvenci.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 17:49 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
Tak jsem to zkusil dat navic a nerozjelo se to bude potreba dat asi vetsi napeti jak pises ale v tomhle bych se nechtel stourat takze bych te poprosil o radu kolik bych tam tak mel dat? Jak na Pameti tak Procak pokud je potreba ..myslim ze Geily jsou hodne kvalitni a meli by snad vydrzet :) ted je mam na 2.10V

+ Vcera jsem mel v 3DMarku 06 cca 42 FPS v prumeru..dnes se to vysplhalo na 50-53 FPS v prumeru takze narust tam je (pretaktoval jsem i grafickou kartu) ale v nejnovejsich hrach si porad nemuzu dovolit max. settings co me tak brzdi - Ramky? Grafika? na procesoru podle me ani tak nezalezi..

V priloze posilam obrazek moji "pretaktovane" sestavy :) - Jen nevim jak daleko jeste muzu zajit s grafickou kartou.

Opet diky za kazdou odpoved


Přílohy:
Taktovani.JPG
Taktovani.JPG [ 169.41 KiB | Zobrazeno 10168 krát ]
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 18:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
ještě mě napadá, vyzkoušej zvýšit časování (CL na 4 nebo víš). Tím by ses měl dostat na vyšši frekvenci. Ohledně CPU nechoď víš jak 1.45V, zvedej postupně !
Jinak CPU tě po OC většinou brzdit nebude, na vině bude grafická karta. Používá staré jádro G80 a navíc 320MB VRAM je už málo (záleží v jakém rozlišení hraješ).

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 18:12 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
1280x1024


Ohledne te grafiky - to me docela mrzi tuhle grafiku jsem kupoval za cca 11 000 kdyz vysla to jsem si myslel ze vydrzi dyl. Pomuze ji pretaktovat jeste vic nez ju mam doted? Stim ze pri max. zatezi ma cca 80°C nebo rozdil bude minimalni a vyplati se vic koupit novou popripade jakou (uprednostnuju nvidie)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 18:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000QQO
pro rozlišení jaké máš bude výkon naprosto dostatečný. Jinak víc peněz bych do tvojí sestavy už nevrážel. Spíš zauvažoval do budoucna o celkovém upgradu.
P.S. díkybohu, že doba kdy se kupovali grafiky za 12000Kč aby si člověk dovolil nejvyšší detaily je nenávratně pryč :)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 19:37 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
Trosku jina cena nez jsem kupoval tuto :)

PC bych si upgradnul ale sel bych min. do i5 + GTX275, 4Gb ram - coz by chtelo novej zdroj takze 1000kc navic.. a 15 000 se mi do novyho zeleza zatim davat nechci kdyz si vsechno zatim uzivam na strednich detailech :)

Aby jsme to nejak ukoncili kdyz si koupim tuto grafiku mel bych vsechno rozbehnout v pohode? Nebo bude potreba vylepsit RAMku ? Procesor je teda asi dostatecny kdyz bych ho jeste trochu pretaktoval.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: čtv říj 15, 2009 20:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
nn, pokud celkový upgrade tak jedině DX11 grafiky ;)
S tou GTS250 rozběhneš vše v pohodě. Ohledně RAMek, s 2GB si v 90% her vystačíš, ale třeba jsou hry typu ARMA,nebo GTA4 kterým by to mohlo být málo.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: pát říj 16, 2009 13:28 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
Jakou dobu mi tato grafika cca vydrzi nez budu muset koupit novou jestli nemam jit do nejake lepsi abych nemel stejny problem za pul roku ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: pát říj 16, 2009 14:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
To je velmi těžko říct. Nové konzole budou až v roce 2012, takže multiplatformní hry si zahraješ ještě dlouho. Na druhou stranu je několik PC only titulů a taky nástup DX11. Ale rozhodně za půl roku nebudeš řešit nízký výkon ve hrách. Lepší grafika je pro tvoje rozlišení zbytečnost.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Taktovani E4500 - Problem
PříspěvekNapsal: pát říj 16, 2009 14:42 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát říj 09, 2009 12:47
Příspěvky: 10
Takze ikdybych koupil lepsi grafiku ktera je v popisku vykonejsi tak nepocitim zadnou zmenu ? Jen mi prijde 512mb moc malo kdyz mam ted 320mb a v dnesni dobe existuji s 1800mb graf. karty. Takze na te vubec nezalezi? O tohle jsem se nikdy nezajimal takze vubec netusim :).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group