Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob zář 23, 2017 08:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problém s hrami po přidání ram
PříspěvekNapsal: pát pro 18, 2009 10:13 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned kvě 03, 2009 12:46
Příspěvky: 10
Zdravím,
nedávno jsem na desku VIA KT 600 7VT600-P-RZ přidal ke stávající 512 MB DDR 200Mhz dvě 256 DDR 166Mhz. Hry (testoval jsem Crysis a SW: KotOR) se chvíli po spuštění seknou a je třeba natvrdo restartovat PC. Při používání jedné paměti 512 se tohle nestávalo. Zkoušel jsem memtest, nenašel žádný error. Nevíte někdo co by mohlo způsobovat tuhle závadu?

(grafika NVidia Geforce 7300 GT 512Mb v AGP slotu)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s hrami po přidání ram
PříspěvekNapsal: pát pro 18, 2009 15:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
první zkus paměti odebrat, jestli vše pojede normálně.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s hrami po přidání ram
PříspěvekNapsal: pát pro 18, 2009 19:23 
no před přidáním ramek jelo všechno v pohodě...aspoň co se tech Starwars týče
Haplo: to jsem odpovídal já zapomněl jsem se přihlásit.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s hrami po přidání ram
PříspěvekNapsal: sob pro 19, 2009 12:26 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
jakou frekvenci a napětí na RAM máš nastavené v BIOSu ?

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s hrami po přidání ram
PříspěvekNapsal: sob pro 19, 2009 13:17 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned kvě 03, 2009 12:46
Příspěvky: 10
no, nevím přesně kde to tam najdu...v PC Health status jsem našel DDR25v...OK, pod tím +3,3V...OK a +12V...OK. Ve Frequency/Voltage control je u DRAM Clock(MHz) nastavená možnost Auto...nechci do toho moc vrtat, zas tak se nevyznám. Napišete pls které hodnoty přesně, díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s hrami po přidání ram
PříspěvekNapsal: sob pro 19, 2009 16:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Vyndej tu 510MB ramku, tím zjistíš jestli kde je chyba. Když to bude dělat furt tak jsou ty 256MB špatný, pokud ne tak se nejspíš hádaj mezi sebouu, kvůli jiný frekvecni. To by pak šlo vyřešit, že bys natvrdo nastavil v BIOSu tich 166MHz.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s hrami po přidání ram
PříspěvekNapsal: ned pro 20, 2009 09:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned kvě 03, 2009 12:46
Příspěvky: 10
tak, 512 funguje normálně. zkoušel jsem k ní střídavě přidat jednu i druhou 256 zvlášť, se zajímavým výsledkem - jedna kombinace 512+256 hodila asi po dvaceti minutách běhu hry bluescreen, druhá cca po 35 minutách zasekla celý comp (takovým zvláštním stylem - hra jela, pak se na moment hrozně zpomalila, a pak totálně zatuhla). Tak teď vážně nevím...nějaké návrhy?:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s hrami po přidání ram
PříspěvekNapsal: úte pro 22, 2009 13:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Říkám, vyndej tu 512MB a jeď jen na ty 2x256MB. Pokud to bude dělat furt, tak vyzkoušej samostatně ty 256MB.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group