Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 20:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Časování pamětí DDR3
PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 00:24 
Zdravim vsechny,
mohli by sjte mi prosim nekdo poradit, nevim si rad.
Jedna se o casovani pameti DDR3. Nedavno jsem dokoupill do pc novy kit DDR3 a od te doby se pc pri hrani her zasekava a samorestartuje.

zakladni deska: Asus P5E3 Premium

A1_DIMM: CORSAIR 1GB 1600MHz B1_DIMM:CORSAIR 1GB 1600MHz, casovani 7-7-7-20

A2_DIMM: PATRIOT 1GB 1600MHz B2_DIMM:PATRIOT 1GB 1600MHz, casovani 7-7-7-18 - DOKOUPENE


Kdyz zaplnim jen jeden channel, tzn. o kapacite 2 GB, jede vse v poradku. At uz dam do slotu predchazejici kit pameti ci novy, jede vse v poradku. Hodona frekvence se zobrazi na 1600Mhz a jine veci. Po zapojeni dalsiho paru - dual channel, se hodnota frekvence degraduje na 1066 Mhz. V biosu je vse nastavene na "auto" kdyz prehodim frekvenci na 1600Mhz, zobrazi se opet 1066Mhz po restartu a ulozeni. Myslim si, ze casovani pameti se dle kriteria"auto"nastavuje chybne. Zkusil sem zkntrolovat casovani pres "cpuz" a zobrazili se same nesmyslne hodnoty. Neumim to nastavit v biosu. Pomuze mi nekdo ?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Časování pamětí DDR3
PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 00:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
zontroluj si napětí určené pro moduly, předpokládám, že budou rozdílné. časování nastav podle pomalejšího (tj. na 20..podívej se do manuálu k desce, je to tam popsané)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Časová� �mětí�D�
PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 00:40 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned pro 20, 2009 23:58
Příspěvky: 1
Camazoo píše:
zontroluj si napětí�rče� p� moduly, předp�ládám,�e�udo�rozdílné. ča�vá� n�tav �d� pomalejšího (tj. na ��podívej se do manuálu k desce, je � tam popsané) /quote]



Dobr�diky za rychlou reakci,vyzkousim to..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group