Reklama  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP
Právě je sob led 16, 2021 08:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Obnova souborů a dat od Datahelp – pomůžeme při obnově dat ze všech typů médií.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém s RAID1
PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2010 10:32 
Zdravím,

mám základní desku ASUS A8N-SLI Premium a po zakoupení dvou disků WD10EALS, jejich připojení k integrovanému SATA RAID řadiči Sil3114 dochází bez zjevné příčiny k tomu, že se pole označí jako "Reduced" a začne probíhat "Restore Redundancy", která trvá cca 10 hodin. Po provedení této operace vypadá pole v pořádku, ale po restartu je opět označeno jako "Reduced" a opakuje se "Restore Redundancy". Oba disky mají pořád status "Healthy" Používám Windows 2003 SBS a pro konfiguraci RAID pole "Sil Array Manager" od výrobce desky. Zkoušel jsem jiné kabely k HDD, připojit diky na jiné konektory řadiče a vytvořit pole znovu. Nemá někdo nějaký nápad nebo radu, kde by mohl být problém?

Díky za rady.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém s RAID1
PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2010 20:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Jak je na tom baterka na desce? Jestli nemáš možnost jí proměřit, tak kup novou, je to otázka pár korun.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém s RAID1
PříspěvekNapsal: čtv říj 21, 2010 13:52 
Opět zdravím, díky za rady, problém vyřešen updatem firmwaru řadiče. Kdyby měl někdo podobný problém, postup updatu je následující. Nelze updatovat firmware jako takový a ASUS ve svých updatech BIOSu nemá novější verzi zakomponovánu. Stáhnul jsem firmware řadiče od Silicon Image a soubor pro update BIOSu od Asusu a pomocí utilitky CBROM nahradil v souboru BIOSu firmware pro řadič. Poté update BIOSu. Nyní je firmware řadiče 5.4.0.3 a vše již funguje bez zatím bez problémů.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group