Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 11:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zapojení dvou PC k internetu přes router
PříspěvekNapsal: ned říj 22, 2006 10:52 
Prvně stručně popíši situaci :

Mám připojený internet k počítači přes kabelovou tv (UPC). Koupil jsem si router a chci připojit i druhé PC pomocí něj k innternetu. Typ routru je přesně http://www.smc.com/index.cfm?event=viewProduct&localeCode=EN_CZE&cid=1&scid=&pid=927 . Když route zapojím tak inernet nejde a ani za nic nemůžu přijít jak to spravit. Nedostal jsem k tomu český mauál a jsem úplně bezradný. Proto bych Vás chtěl poprosit o radu, snad se najde někdo kdo mi poradí.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 22, 2006 11:55 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
internet zapojis do WAN portu, pocitac do jakehokolik LAN portu. Prihlas se do konfigurace routeru pres webovy prohlizec, myslim ze defaultne ma tento model adresu 192.168.1.1 (najdes to v manualu, na tuhle informaci ti poslouzi i ENG). Heslo byva smcadmin.

Po prihlaseni si spust konfiguraci WAN portu. Zadej ziskat IP adresu automaticky (nevim presne jak je to nazvane). Dale tam je nekde tlacitko na "more configuration" (zase si presne nepamatuji), ale kdyz ho otevres je tam moznost klonovat MAC adresu sitovky ktera je u UPC registrovana.

Dalsi moznost je zavolat na UPC (nebo pres jejich web) a zaregistrovat tam MAC adresu routeru.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 22, 2006 11:59 
No jasný, ale když připojím router tak mi nejde net vůbec tak jak se dostanu do toho webovýho rozhraní ?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 22, 2006 12:05 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
na to preci nepotrebujes internet.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 22, 2006 12:10 
Acha :P No a pak na druhým PC udělám co ?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 22, 2006 12:18 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
nic, pak dalsi pc staci jen pripojit
jen si prekontroluj jestli mas nastaveno ziskat IP adresu z DHCP serveru

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 22, 2006 13:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Jeste tu muuze byt maly zadrhel... Provideri s oblibou nastavuji na jejich routeru IP adresy k MAC adresam! Takze se muzes snazit, jak chces, ale pujde to jen na Tvoji sitovce. Jak to dela UPC nevim.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 22, 2006 13:16 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
zener píše:
Jeste tu muuze byt maly zadrhel... Provideri s oblibou nastavuji na jejich routeru IP adresy k MAC adresam! Takze se muzes snazit, jak chces, ale pujde to jen na Tvoji sitovce. Jak to dela UPC nevim.


tohle je jiny pripad !

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 23, 2006 07:05 
Žádný zádrhel se neobjevil. V manuálu jsem našel tu IP adresu, lišila se jedním číslem ( IP : 192.168.2.1 ) než jsi psal a router v pohodě přes webový rozhraní nastavil. Naklonoval mac což jsem si myslel, že nezvládnu, ale taky OK ...

Takže mockrát děkuji za pomoc !!!


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 23, 2006 18:13 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
:cool:

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: rychlost připojení
PříspěvekNapsal: sob led 27, 2007 22:28 
Je možné na routeru SMC7004VBR EU nastavit uživatelům v podsíťi
rychlost připojení k internetu ? (třeba každému jinak?)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: rychlost připojení
PříspěvekNapsal: ned led 28, 2007 15:21 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
Maxx píše:
Je možné na routeru SMC7004VBR EU nastavit uživatelům v podsíťi
rychlost připojení k internetu ? (třeba každému jinak?)


NE

bandwidtch management maji treba routery ASUS WL-550gE

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Bandwidth managment
PříspěvekNapsal: sob úno 24, 2007 17:17 
tento router se na nastavení rychlostí připojení dá taky použít ? http://www.prodej-hardware.cz/?Mode=Sti&StiId=8671


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 24, 2007 18:17 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
Bandwidth Management

melo by to jit.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: ASUS WL-550gE
PříspěvekNapsal: ned úno 25, 2007 14:26 
Jsem na internet připojen přes AP OVISLINK WL 5460 a potřebuji připojit ještě dva pc s možností regulace výkonu.Tento router je především určen pro bezdrátové připojení.Existuje podobný router který bych připojoval pouze přes síťový kabel ?
díky za info


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: ASUS WL-550gE
PříspěvekNapsal: pon úno 26, 2007 15:45 
Koupil jsem ten ASUS WL-550gE. Bohužel má jen anglický manuál.Nemá prosím někdo český manuál v pdf ?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ASUS WL-550gE
PříspěvekNapsal: pon úno 26, 2007 18:13 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
Maxx píše:
Koupil jsem ten ASUS WL-550gE. Bohužel má jen anglický manuál.Nemá prosím někdo český manuál v pdf ?


koukni se na http://www.joyce.cz, popripade jim napis.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: nastavení asus wl-550ge
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2007 19:42 
Při propojení dvou počítačů na net přes tento router při udělování IP adres přes server DHCP je vše v pořádku, ale pokud chci využít bandwitch management
tak musím nastavit na obou pc adresu ručně.IP je mi jasný ,ale nevím jakou mám nastavit výchozí bránu a zda mám nastavit nějaký DNS server.

díky za info pokud mi někdo pomůže ....snad maestro.........


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: nastavení asus wl-550ge
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2007 21:00 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
Maxx píše:
Při propojení dvou počítačů na net přes tento router při udělování IP adres přes server DHCP je vše v pořádku, ale pokud chci využít bandwitch management
tak musím nastavit na obou pc adresu ručně.IP je mi jasný ,ale nevím jakou mám nastavit výchozí bránu a zda mám nastavit nějaký DNS server.

díky za info pokud mi někdo pomůže ....snad maestro.........


jako branu nastav adresu routeru, stejne tak i DNS.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: nastavení asus wl-550ge
PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2007 19:16 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob bře 10, 2007 19:13
Příspěvky: 5
díky moc maestro!!!!! jseš borec!!!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group