Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 01:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: stř lis 08, 2006 14:01 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv srp 31, 2006 09:48
Příspěvky: 47
Bydliště: Praha
Jaký je rozdíl mezi DDR a DDR2 :?: :?: :?:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 08, 2006 16:06 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
DDR ma nižší frekmenci a nižší latenci a DDR2 má vyšší frekmenci a vyšší latenci.
Ale koupit si musíš stejně ty, pro které je tvá základní deska dělaná.

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv lis 09, 2006 14:22 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 17, 2006 22:14
Příspěvky: 159
A DDR ma vyssi napajeni a tudiz i vyssi spotrebu nez DDR II.

_________________
MB:MSI KT880 Delta FSR sc.A, CPU:Athlon 2500+@2,31GHz, RAM:Dual DDR Kingston HyperX 400@420 CL2 (2*512) 2-3-2-6-1T, GK:Sapphire X1650Pro DDR3, HDD:Hitachi 160GB/8MB SATA + Samsung 400GB SATA II, ZDROJ:Fortron 400W(ATX-400PNF)
NTB: Šasi: VBI Compal FL90, CPU:C2D T7500 2,2GHz, RAM:2*1GB DDR2 667MHz, GK: Nvidia 8600M GT, HDD: Seagate 160GB SATA II


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 06, 2006 14:32 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř pro 06, 2006 14:28
Příspěvky: 1
Dobrý den,chtěl sem se zeptat pokud si koupim základní desku na slot paměti ddr2 jestli do ni mohu vložit ddr1?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 06, 2006 15:05 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 17, 2006 22:14
Příspěvky: 159
Sergejoslav píše:
Dobrý den,chtěl sem se zeptat pokud si koupim základní desku na slot paměti ddr2 jestli do ni mohu vložit ddr1?

Ne.Nejsou zpětně kompatibilni.

_________________
MB:MSI KT880 Delta FSR sc.A, CPU:Athlon 2500+@2,31GHz, RAM:Dual DDR Kingston HyperX 400@420 CL2 (2*512) 2-3-2-6-1T, GK:Sapphire X1650Pro DDR3, HDD:Hitachi 160GB/8MB SATA + Samsung 400GB SATA II, ZDROJ:Fortron 400W(ATX-400PNF)
NTB: Šasi: VBI Compal FL90, CPU:C2D T7500 2,2GHz, RAM:2*1GB DDR2 667MHz, GK: Nvidia 8600M GT, HDD: Seagate 160GB SATA II


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Jaký je rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2007 22:51 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 09, 2007 22:42
Příspěvky: 4
Nojóóó, ale když neznám typ zákl. desky, je nějak poznat jestli ta RAMka je DDR nebo DDR2??? :(
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2007 05:54 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 04, 2007 22:34
Příspěvky: 383
Bydliště: Prague
stahni si cpu-z, tam klikni na zalozku memory a uvidis to..
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2007 07:40 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
nebo se podivej pametem na stitek, tam je popis...

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2007 08:24 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 09, 2007 22:42
Příspěvky: 4
To "StenCZ" - díky moc, to je to co jsem potřeboval. :) Teď už jsem chytřejší! Hurááá! :ups:

To "oyza" - kdyby ses podíval pořádně na můj příspěvek, tak bys viděl, že jsem tam vložil fotku té RAMky, ale ze štítku stejně nic nevyčteš. :cry:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re
PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2007 12:40 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: stř kvě 02, 2007 14:39
Příspěvky: 102
Bydliště: Hradec Králové
Z obrázku se dá vyčíst že máš DDR, protože staré DDR SDRAM mají dva zářezy na každé straně, zatímco nové DDR2 zářezy nemají mají pouze jinak rozložený počet pinů ;-) taky jsem nad tím pátral když jsem kupoval novej komp

_________________
AMD Athlon 64 7750 2.7GHz + AC Freezer 64 rev.2 - 4GB DDR2 1066MHz A-DATA EE,Gigabyte MA74-GM - WD3200AAJS 320GB - Samsung Spinpoint F3 500GB - ASUS EAH5770/DI2/512MB DDR5 - Seasonic 400W T3,Genius HomeTheater 5050

Po dvou letech opět pořádná mašinka :-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 10, 2007 22:31 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
njn i to se stava, ze tam neni stitek :)

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2007 07:34 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 09, 2007 22:42
Příspěvky: 4
Díky radě od "StenCZ" jsem si stáhl tu utilitu CPU-Z, která je opravdu výborná :smt046, takže už vím, že se jedná o typ DDR /266MHz :ups:

Ještě jednou díky za pomoc! :lups:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re
PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2007 07:50 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: stř kvě 02, 2007 14:39
Příspěvky: 102
Bydliště: Hradec Králové
Hlavně že jsme pomohli :-) :lol:

_________________
AMD Athlon 64 7750 2.7GHz + AC Freezer 64 rev.2 - 4GB DDR2 1066MHz A-DATA EE,Gigabyte MA74-GM - WD3200AAJS 320GB - Samsung Spinpoint F3 500GB - ASUS EAH5770/DI2/512MB DDR5 - Seasonic 400W T3,Genius HomeTheater 5050

Po dvou letech opět pořádná mašinka :-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: pon čer 30, 2008 13:06 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
hele jaktože DDR a DDR2 jsou o tolik levnější než SDRAM


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: pon čer 30, 2008 13:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
tarwincz: SDRAM jsou jeste starsi, nez DDR (1). Temer se jiz nevyrabeji, proto je jejich cena tak vysoka. Rozhodne bych doporuci nasetrit vetsi obnos penez a investovat do kompletne celeho pocitace. Upgrade SDRAM je nevyplati.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: ned lis 30, 2008 17:56 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
hm ja mam pc kupeny na konci roku 2003 neviem aky typ ddr tam mam ale som si kupil nove ddr2 uz mi maju prist a ak nahodou mam ddr tak to znamena ze mi to nepojde ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: ned lis 30, 2008 22:19 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 14, 2007 22:58
Příspěvky: 109
Ne, že nepůjde. Ty je tam ani nedáš, protože DDR 2 má jinak zámky na patici a obávám se, že u MB z roku 2003 je to dost reálné...

_________________
C2D 2,40@3,05| MB - GigaByte 965P DQ6| RAM - DDR2 Corsair 2GB Twin2X CL 4 | GK - ASUS EAX1600XT Silent VIVO, 650/734| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - WD Raptor 70 GB SATA/150, 2 x Seagate 400 GB SATA/300


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: sob led 03, 2009 07:45 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Prosím vás, když jsem si koupil DDR-SDRAM 256 mb kterou mi zák. deska bere a teť si chci koupit DDR 256mb bez SDRAM.Půjde mi to tam zapojit k té DDR-SDRAM?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: pon led 05, 2009 23:15 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
podla toho kolko mas slotov ale ak mas viac malo bi to fungovat..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Rozdíl mezi DDR a DDR2
PříspěvekNapsal: úte led 06, 2009 10:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Až na to že SDRAM a RAM mají jiné zámky

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group