Download | Programy

Windows XP OEM licence - změna hardwaru

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Windows XP OEM licence - změna hardwaru

od mjunda » čtv led 03, 2008 10:53

ve složce C:\WINDOWS\system32 najdi wpa.dbl. Tento soubor obsahuje info o tvém HW a slouží právě k identifikaci HW při aktivaci Windows. Když tento soubor po instalaci nového HW jednoduše přepíšeš původním, nebudeš mít problém s aktivací.

od Alf » pon lis 19, 2007 21:01

matri.x píše:jen se připrav, že na lince MS budeš mít pěkně dlouhý rozhovor proč...jak bys byl na policajtech:))) Teda aspoň kolega to tak zažil
Když jsem si vloni skládal komp a týden po registraci mi zkolaboval MB (BTW ten co má v podpisu kolega Albert), musel jsem registrovat znovu. Když jsem registroval přes linku MS, netrvalo to ani dvě minuty - jasně a stručně jsem vysypal co se stalo, paní bez jakékoliv námitky sdělila nový kód a bylo to vyřešené.

od matri.x » stř lis 14, 2007 15:58

jen se připrav, že na lince MS budeš mít pěkně dlouhý rozhovor proč...jak bys byl na policajtech:))) Teda aspoň kolega to tak zažil

od Albert » ned říj 28, 2007 13:06

Díky za odpovědi, sám sem taky hledal a našel jsem toto: http://www.microsoft.com/cze/infolinka/ ... enahw.mspx

Re: Windows XP OEM licence - změna hardwaru

od Alf » ned říj 28, 2007 01:40

Albert píše:Zdravím vespolek,
mám dotaz.. mám OEM licenci Win XP Profi a chci změnit základní desku a harddisk. Budu mít nějaké problémy s aktivací windowsů, a případně co se musí udělat? někam zavolat nebo něco podobného?
Pokud jsi instaloval OS před více než rokem a neprovedl jsi registraci (pouze aktivaci), neměl by stím být žádný problém.

od maestro » sob říj 27, 2007 23:11

tak jo

od renox » sob říj 27, 2007 22:24

MAC adresa sitovky na boardu je zastoupena v tom skorovani zmen ve windows.

od maestro » sob říj 27, 2007 22:18

na mac adresu desky asi tezko..

pokud neprojde aktivace pres net staci zavolat na aktivacni linku MS, rict ze jde o reinstalaci a je to.

od Awast » sob říj 27, 2007 16:48

Pravděpodobně budeš mít problém.... máš-li je registrované, pak je licence vázána na MAC adresu desky... řekni, že Ti shořela a máš novou po reklamaci

Budeš muset zavolat na podporu Microsoftu a vše jim vysvětlit... pak Ti dají novou registraci... nedělají s tím obvykle problémy.

Windows XP OEM licence - změna hardwaru

od Albert » sob říj 27, 2007 10:13

Zdravím vespolek,
mám dotaz.. mám OEM licenci Win XP Profi a chci změnit základní desku a harddisk. Budu mít nějaké problémy s aktivací windowsů, a případně co se musí udělat? někam zavolat nebo něco podobného?

Nahoru