Download | Programy

Odborníci, prosím o pomoc. Přechod na Intel a jen problémy.

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Odborníci, prosím o pomoc. Přechod na Intel a jen problémy.

od Jackal » sob led 12, 2008 17:54

maestro píše:Mohu jen potvrdit, je to normalni vlastnost poslednich intel desek. Prvni zapnuti "nadvakrat", dalsi jiz normal. Po vypojeni od el. znova..
Děkuji velmi pěkně za zkušenost, už 48 hodin prožívám šílená muka, že je něco špatně. ;)

od maestro » sob led 12, 2008 15:31

Mohu jen potvrdit, je to normalni vlastnost poslednich intel desek. Prvni zapnuti "nadvakrat", dalsi jiz normal. Po vypojeni od el. znova..

od Jackal » sob led 12, 2008 00:55

Chlape, máš asi pravdu, tak to asi je. Nedělá to vždy, je fakt, že jsem vypínal ze sitě, ale pak jsem nesledoval, kdy a jak, ale je to tak možné, díky. ;)

Edit: nedalo mi a musel jsem to vyzkoušet a máš pravdu. Po odpojení od sítě a následném zapnutí je prodleva, při opakovaném spuštění žádná není. Díky za postřech. ;)

od Maarvin » sob led 12, 2008 00:35

Pokaždé by to dělat nemělo. Tohle se dělá při prvním spuštění počítače, a následně pokaždé, když PC úplně odpojíš od elektické sítě (tzn. vytáhneš ze zásuvky, nebo vypneš vypínač zezadu na zdroji).
V momentě, kdy je počítač stand-by, tzn. kontrolka na desce svítí, ale počítač je vypnutý, měl by se zapnout normálně bez prodlevy.

od patap » pát led 11, 2008 21:26

jj, koukal jsem na pct.

od Jackal » pát led 11, 2008 21:13

Řeším to i na jiných fórech a vypadá to, že to nebude vada, ale vlastnost Intelu. Už se ozvalo spousta lidí co se s tím setkaly osobně, nebo o tom slyšeli. ;)

od Fox » pát led 11, 2008 21:11

Mno ja mam Intel, desku od Gigabytu a tohle mi nedela. Jestli to bude vlastnost cipovy sady to netusim.

od Jackal » pát led 11, 2008 21:01

Vše funguje, zkoušel jsem různé 3DMarky a PCMark a to je OK. Mám i druhý kus stejné desky, ale prostě se mi to zapínání prostě nezdá, jestli je to u Intelu normál, nebo u X38, tak se s tím smířím, ale jestli je to vada, rád bych jí řešil. ;)

od Fox » pát led 11, 2008 20:32

Ja bych rek ze tohle zapinani dela deska. Ale procesor to asi neovlivnuje. Pokavad to funguje tak bych tomu nechal volnej prubeh nebo se zeptal primo asusu.

Odborníci, prosím o pomoc. Přechod na Intel a jen problémy.

od Jackal » pát led 11, 2008 20:16

Mám:

Intel® Core™2 Q6600 2,40GHz@3,01GHz

Asus P5E - Intel X38

Zalman CNPS9700

Stává se mi při zapnutí počítače, že se rosvítí kontrolky a hned zhasnou a vše se vypne a asi po 2 sekundách, pak počítač v pořádku nastartuje. Myslel jsem , že je to deskou, ale dnes jsme dali novou desku a je to stejné. Je to normální ??? Měnil jsem ještě processor, nemúže být vada v processoru. Jinak 3DMark 2006 přes 13 tisíc bodů v pohodě a PC Mark mě projede také všechny testy bez problémů. Někdo mi říkal, že intel při zapnutí má občas někd prodlevu, ale moc se mi to nezdá. Přešel jsem ze spokojeného AMD na Intel a hned takové trable. Když počítač běží tak pracuje v pořádku. Jak je to se zapínáním PC u Intelu, nemůže to tak prostě dělat deska.

Ještě jednou, při zapnutí kontrolky hned zhasnou, jako by se komp vypnul a po 2 sekundách PC v pořádku nastartuje, je to normální u Intelu ????

Nahoru