Download | Programy

Zabezpečení Linux serveru

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Zabezpečení Linux serveru

Re: Zabezpečení Linux serveru

od Salat » úte bře 25, 2008 19:15

no ja nvm me se teda nepodaril rozjet ani MANgos servr pro WoWko :D

Re: Zabezpečení Linux serveru

od Jasnomír Moudrý » pon bře 10, 2008 19:07

Mac OS-X ,máme doma,
myslím, že máme dokonce leoparda.

Re: Zabezpečení Linux serveru

od Newkiller » pon bře 10, 2008 19:00

Pockmat píše:Osobně se v Linuxech moc nevyznám ,ale dám ti jednu radu, pokud Linuxi pořádně neovládáš, tak se do nich ani nepouštěj, protože jsou "zákeřný". Co kdybyste zkusili Windows Server 2008? :idea:
Mohl bys to "zákeřný" prosím trochu rozvést? (Takhle to vypadá jen jako pokus o flame) :(
GNU/Linux není špatný pro začátečníky,ani zákeřný,je jen jiný (srovnávat linux z windows nelze,když tak se dá srovnávat s dalším unixovým systémem - třeba MacOS-X... ;)
BTW. Win Server 2k8 je zdarma? Nebo snad chceš,aby na veřejný server dal warez verzi OS? :eek:
BTW2. GNU/Linux _Nemůže být množné číslo_... Je ten Linux,ne ty Linuxy (nebo v horším případě Linuxi,uh)

Peace & Noflame,
Newkiller

Re: Zabezpečení Linux serveru

od zener » sob bře 08, 2008 22:19

Jasnomír Moudrý: Mozna mi to jen tak pripada, ale zda se mi, ze to vidite vsechno moc lehce. Ono je docela umeni nastavit a zabezpecit jen samotny Apache. Nehlede na to, ze bude potreba minimalne Apache, PHP, MySQL, FTP a mail server. Abyste meli predstavu - sprava webserveru se napr. na vysokych skolach uci jako predmet cely jeden semestr.

Re: Zabezpečení Linux serveru

od Jasnomír Moudrý » sob bře 08, 2008 19:31

tak už se to tu rozebírat nemusí, rozhodli jsme se, že budeme používat windows do té doby, než se s linuxem naučíme. Děkuji všem za jejich rady.

Re: Zabezpečení Linux serveru

od zener » sob bře 08, 2008 02:31

Jasnomír Moudrý: Popravde, kdyz vidim, co a jakym zpusobem to pises, radil bych Ti utect od serveru a jejich nastavovani co nejdal :) Pokud na tom ale i presto trvas, reseni neni az tak slozite. Linux jako takovy se moc nastavovat nemusi, jde spis o php, MySQL atd. Konkretne se jedna o spravne vytvoreni a nastaveni prav vsem sluzbam. Dale pak treba spravne nakonfigurovani php.ini. Zkratka kazda vec, ktera se na server nainstaluje treba zkonfigurovat a nastavit hlavne uzivatele a pristupy. A ta veta "pristupovani do urcitych casti" je nesmysl. PHP ma pevne dany adresar na disku a hrabe si jen na svem "pisecku". Samozrejme jsou vyjimky v podobe prikazu exec apod., ale v tomto pripade nevidim vyuziti.

Pockmat: Mas pravdu, asi by to bylo nejlepsi reseni. Jenze cena Windows serveru je nepomerne vyssi, nez v pripade Linuxu. A navic... Linux je prece "in". Kazdy chce delat na Linuxu :D

Re: Zabezpečení Linux serveru

od Pockmat » pát bře 07, 2008 23:11

Osobně se v Linuxech moc nevyznám ,ale dám ti jednu radu, pokud Linuxi pořádně neovládáš, tak se do nich ani nepouštěj, protože jsou "zákeřný". Co kdybyste zkusili Windows Server 2008? :idea:

Re: Zabezpečení Linux serveru

od Jasnomír Moudrý » pát bře 07, 2008 21:24

no, mělo by to být něco jako rapidshare, nebo filefactory,... prostě někteří určité lidé (někteří mí příbuzní jsou třeba v Anglii,...) budou moc na ten server dávat data, a zase je z něho stahovat přes internet.

Re: Zabezpečení Linux serveru

od zener » pát bře 07, 2008 21:05

No, chtelo by to trochu vic popsat... Na co server bude urcen? Co na nem bude bezet? Moc nechapu vetu "na tento server budou mít do určitých částí i jiní uživatelé internetu odkudkoliv na světě"???

Zabezpečení Linux serveru

od Jasnomír Moudrý » pát bře 07, 2008 19:20

Zdar,
budu zakládat se spolužákem internetový server, který poběží pod operačním systémem Linux. Na tento server budou mít do určitých částí i jiní uživatelé internetu odkudkoliv na světě a potřeboval bych tento server pořádně zabezpečit, aby se mi v něm nemohl nikdo hrabat a nikdo z toho neudělal spam server. Poradí mi někdo prosím?

Děkuji mnohokrát

Nahoru