Download | Programy

Zaheslovanie notebooku

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Zaheslovanie notebooku

Re: Zaheslovanie notebooku

od Ryan » sob bře 29, 2008 13:58

jaký využíváte operační systém?

Re: Zaheslovanie notebooku

od zener » pát bře 28, 2008 21:39

martina91: Tady je to trosku rozdilne podle typu BIOSu. Prvnim krokem je dostat se do BIOSu. To se dela zmacknutim klavesy hned po zapnuti pocitace. Ona klavesa je opet velmi ruzna. Nejcasteji je to klavesa DELETE, nekdy F2, F10. Je treba vycist z obrazovky. Po vstupu do BIOSu je treba najit odpovidajici polozku pro nastaveni hesla. Bude se jmenovat neco jako "Set user password". Vetsinou byva hned na uvodni strance BIOSu, avsak nekdy je skryta v menu (polozka Security apod.). Pak jen vybereme tuto polozku a zadame dvakrat nove heslo. Ulozime nastaveni - neco jako "Save changes", popr. vetsinou funguje klavesa F10. Ukoncime praci v BIOSu, cimz se restartuje pocitac a je hotovo.

To je takovy rychly navod. Popravde bych to ale nechal nekomu zkusenejsimu. Hrat si s BIOSem neni zadna sranda. A pokud se neco nastavi chybne, muze to vest k nefunkcnosti celeho pocitace! Proto tedy pozor.

Re: Zaheslovanie notebooku

od martina91 » pát bře 28, 2008 20:07

Mohli by ste mi napísať ako by som zadala heslo v BIOSU ?Ď.
Martina

Re: Zaheslovanie notebooku

od zener » čtv bře 27, 2008 22:51

Zaheslovat... Nabizi se spis otazka, na jake urovni.

1. Heslo v BIOSU - zadava se bezprostredne po zapnuti pocitace. Relativne bezpecne, ale kdyz nekdo vi, jak se vynda baterie, resp. cely disk, "odstraneni" hesla je otazka par minut.

2. Heslo do systemu Windows. Podobne jako predchozi pripad. Jen se heslo zadava primo do prihlasovaciho okna ve Windows. Mozna trochu bezpecnejsi, jelikot castecne chrani i soubory na disku. Ale opet, kdo vi, jak na to, otazka kolem jedne minuty. Pricemz neni ani treba zasah do hardwaru.

3. Sifrovani disku. Asi nejlepsi volba. Prakticky neprolomitelna. Pouzivaji se programy tretich stran. Existuji i freeware (zdarma) reseni. Podle pouziteho sifrovaciho algoritmu zatezuje vice ci mene procesor. I po vyjmuti disku se nedaji soubory precist.

Zaheslovanie notebooku

od martina91 » čtv bře 27, 2008 20:14

Ahojte!!! Nemohli by ste mi niekto poradit ako by som si zaheslovala notebook? Prosim piste na marthy1991@azet.sk
Diky moc!!!Martina

Nahoru