Download | Programy

Router, dělení rychlosti ??

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Router, dělení rychlosti ??

Re: Router, dělení rychlosti ??

od zener » čtv dub 10, 2008 11:53

Tak ono predevsim asi nemas tak rychly internet, aby vytizil celou sirku pasma routeru. Tzn. ze v internetu budes vzdy omezen rychlosti internetu. Pricemz rychlost se bere ta, co vychazi z routeru. Poskytovateli je uplne jedno (a ani to nevidi), ze mas v siti 50 pocitacu. On Ti proste neda vic, nez 2 Mb (napr.).

Dalsi vec je deleni internetu v routeru. Pokud bys stahoval symetricky na dvou pocitacich, delila by se rychlost presne dvema. Avsak tu je "problem" s vice pripojenimi na stahovani (download managery nebo treba rozsireni pro Firefox). Pak stahujes sice jen jeden soubor, ale je vytvorenych treba 10 pripojeni. Router to tedy bere jako 10 pozadavku. Dalsi veci muze byt nestabilita serveru. Takovy server muze byt vytizen a rychlost hodne kolisat. Je to zkratka hodne spekulativni. A presna pravidla neexistuji. Da se vsak nastavit QoS (quality of services), kde muzes nastavit maximalni rychlost pro dane pocitace, omezit pocet pripojeni, zakazat porty (typicky P2P) apod.

Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze to deleni skoro nepoznas. Mam doma jeden stroj dratove a dva bezdratove. A pokud vsechny bezi a na vsech se pracuje s internetem, je to temer neznatelne. Samozrejme to neplati o nejakem stahovani torrentu apod. Zkratka bezne surfovani po internetu. Tam je to opravdu temer neznatelne.

Re: Router, dělení rychlosti ??

od Maarvin » čtv dub 10, 2008 11:44

Ta odpověď je snad jasná - je jedno, jestli dáš z jednoho PC stahovat 2 soubory, nebo ze 2 PC po jednom souboru - tak jako tak se rychlost bude půlit. Zvenku do routeru jde tvá maximální propustnost linky a víc z toho prostě nevyždímeš....

Router, dělení rychlosti ??

od Jackal » čtv dub 10, 2008 08:32

Ahoj. Právě jsem připojil oba své počítače doma přes router a chci se jen zeptat, když budu zaměstnávat oba počítačem netem, bude se rychlost půlit, nebo router dokaže mou maximální rychlost zachovat na obou počítačích. ;)

Nahoru