Download | Programy

wifi router k upc

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: wifi router k upc

Re: wifi router k upc

od zener » pon zář 27, 2010 22:50

Ano, ten router je plne dostacujici. Jen jde o to, jestli mas notebook se standardem N. Router umi i starsi G a B, takze to problem nebude, ale pokud chces opravdu maximalni rychlost, bude Ti standard N bez podpory notebooku k nicemu.

Re: wifi router k upc

od case_fcs » pon zář 27, 2010 22:10

a ještě teda jen jestli se můžu zeptat na nějaký doporučení konkrétního routeru? já sem našla tenhle, ten se mi zdá v pohodě, ale nejsem v tom zběhlá, tak se chci radši poradit :)

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70663

koukam, že ten má standard g i n..

Re: wifi router k upc

od zener » sob zář 18, 2010 17:59

Urcite to prezije. Bezny uzivatel nepozna rozdil mezi 4 Mbit a 100 Mbit. Nehlede na to, ze je jenom hodne malo serveru, ktere dokazou tak rychlou linku (25 Mbit) naplno vytizit.

Re: wifi router k upc

od case_fcs » sob zář 18, 2010 12:34

díky moc, podívam se na to jestli jí to nb podporuje a uvidíme jak to bude cenově vyhovovat, asi ale přežije když to pojede pomalejš :) ale vážně moc děkuju za tyto informace, zase mé znalosti o něco stouply :)

Re: wifi router k upc

od zener » pát zář 17, 2010 14:38

Je treba si uvedomit, ze rychlost wifi siti je pouze jenom teroeticka. Realna rychlost je uplne nekde jinde. Na rychlost jako takovou ma vliv mnoho parametru jako je vzdalenost, zaruseni okoli apod. Tech 15 Mbit/s je u standardu 802.11g zcela bezne a nezavisi to ani na typu routeru, proste to tak je.

Osobne mam doma prakticky v nezarusenem prostredi na vzdalenost cca 2 metru s primou viditelnosti rychlost kolem 2,5 MB/s, coz odpovida 20 Mbit/s. Napr. ve skole na kvalitnich CISCO routerech je situace podobna. Vic z "g" standardu proste nevytahnes.

Resenim je pouzit novy n standard - 802.11n. Routery se prodavaji uz relativne levne, jde ale o to, jestli kamaradka ma notebook s podporou tohoto standardu. Dost novych notebooku tuto podporu ma. Je ale otazkou, jestli se toto vsechno vubec vyplati. To opravdu potrebuje plnou rychlost 25 Mbit/s... ?

wifi router k upc

od case_fcs » pát zář 17, 2010 11:43

ahoj, kámoška má net od upc, asi tento UPC Fiber Power 25, takže má download až 25 Mb/s a chtěla by si k tomu přikoupit nějaký wifi router, aby net mohla používat i bezdrátově, v nabídkách obchodů maj samozřejmě napsaný, že zvládne ten router až 54 Mb/s takže by měl v pohodě jet naplno pro to upc, ale když pak třeba čtu recenze tak tam ty lidi píšou, že zvládne max 15 Mb/s, tak sem chtěla poprosit o odbornou radu, co by bylo nejvhodnější zakoupit, díky

Nahoru