Download | Programy

integrace sata

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: integrace sata

od mozek007 » sob pro 23, 2006 17:14

Don píše:Ty SATA ovladače jsou zapotřebí v každém případě? Popř. kde je najdu/stáhnu ?

Jde o Seagate.
Co takle zkusit, jestli to v TVOJEM konkrétním případě půjde? Záleží na mnoho faktorech. Deska, bios desky. Jedná se ti o to, aby jsi viděl ten disk ve windows, nebo na něj chceš rovnou instalovat nebo bootovat. Taky rozdíl. Ale jestli máš novej komp (tak max 2 roky) tak ti to půjde bez ovladačů.
A věc je systém. V 98 ti třeba nepůjde, v XP bez SP nebo s SP1 taky ne. To samé linux. Pro podporu hardwaru to chce co nejnovější software.

od Zdenek » sob pro 23, 2006 14:01

Na značce disku nezáleží. Integrace ovladačů do instalace Windows:
Edituj i386\txtsetup.sif, přidej řádek ovladače podle následujících vzorů, hptmv.sys nahraď názvem svého souboru ovladače...

Kód: Vybrat vše

[SourceDisksFiles]
hptmv.sys = 1,,,,,,_x,4,1

[HardwareIdsDatabase]
PCI\VEN_11AB&DEV_5081 = "hptmv"

[SCSI.Load]
hptmv=hptmv.sys,4

[SCSI]
hptmv="HighPoint RocketRAID 1820A"
To PCI\VEN najdeš v INF souboru svého ovladače, stačí copy-pastnout. Pokud má ten řetězec něco za DEV_****, tak to nedávej, prostě vlož jenom tu část řetězce s identifikátorem dodavatele (VENdor) a zařízení (DEVice).
Řádek do SCSI je jen popis a moc na něm nezáleží, objeví se asi na půl sekundy v úplně první části instalace v šedém proužku dole.
Soubor .sys ovladače zkopíruj rovněž do složky i386.
Pozor: Vzniklá instalace není plnohodnotná v tom smyslu, že nezkopíruje automaticky daný soubor do Konzoly pro zotavení. Bylo by nutné dále upravit soubory DRVINDEX.INF a DOSNET.INF. Ty ale mohou být digitálně podepsané a nezkoušel bych to.

od Don » sob pro 23, 2006 12:28

Ty SATA ovladače jsou zapotřebí v každém případě? Popř. kde je najdu/stáhnu ?

Jde o Seagate.

Re: integrace sata

od mozek007 » stř pro 20, 2006 20:32

ondraj píše:mate nekdo naky zkusenosti s integraci SATA driveru do instalace windousu?
Mám a dobré.. :cool: Přes nlite jsi to zkoušel? Na notebooky většinou nepotřebuješ, bud je tam IDE nebo když je tam SATA tak tak se předpokládá novější deska a jde to bez sata driverů

od ladarozan » stř pro 20, 2006 18:32

tak se zapeče na cd a zkusí se to. Vím, že Win očekávají mechaniku A: a může to vzdorovat- pak ještě v biosu nastavit boot s CD.

od Lukuc » stř pro 20, 2006 14:57

ladarozan píše:platí v podstatě totéž, jako pro dříve instalované zvláštnosti typu hardwarový Raid - v biosu přepnout použití a před instalací OS je třeba připravit disketu s ovladačem a během začátku instalace zavést pomocí F6 a S.
A co když je to notebook -> nemá flopinu ??? :(

od ladarozan » čtv pro 14, 2006 19:12

platí v podstatě totéž, jako pro dříve instalované zvláštnosti typu hardwarový Raid - v biosu přepnout použití a před instalací OS je třeba připravit disketu s ovladačem a během začátku instalace zavést pomocí F6 a S.

integrace sata

od ondraj » stř pro 13, 2006 21:35

mate nekdo naky zkusenosti s integraci SATA driveru do instalace windousu? ja to zkousel ale jaksi me to neslo :?

Nahoru