Download | Programy

U TV karty nejde zvuk

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: U TV karty nejde zvuk

od Darker » sob úno 17, 2007 15:11

Diky za vase rady. Karta je nejaky noname asi ctyri roky stara (asi TV Freak, nebo tak nejak). S tim zvukem jde o to, ze pres ten kablik zvuk urcite jde, jinak by mi nehralo radio. Pokud ale naladim TV, tak obraz jde a zvuk nikoliv. Zvlastni je ze kdyz jsem ji pouzival pred tremi lety tak to chodilo. Potom byla dlouho u ledu a ted to nemuzu za boha rozjet.

od Zdenek » sob úno 17, 2007 14:49

Já myslel, že jde o zprovoznění zvuku. A pokud tento půjde výhradně digitálně do onboard zvukovky, ať už to pojmenujeme jakkoli odborně, kabel jack-jack z TV karty nám nepomůže. Ať ho už pojmenujeme jakkoli odborně a věnujeme-li mu i vlastní téma.

A aby pak zase někdo nerýpal, je docela dobře možné, že ten kabel se nakonec využije a zvuk s ním do ZK půjde. Ale prostě to nejde vždycky a je potřeba být otevřený i dalším řešením. O to mi tu jde především.

od maestro » sob úno 17, 2007 11:11

Zdenek píše:a ta posílala zvuk napevno do on-board zvukovky.
chtel si rict pres sbernici.

a v tomhle topiku jde o externi propojeni 3,5 jackem.

od Zdenek » sob úno 17, 2007 10:48

Kamarádka kamaráda měla TV kartu Leadtek Winfast TV2000 (nebo tak nějak) a ta posílala zvuk napevno do on-board zvukovky. Jiné TV karty zase mají na tišťáku 4 piny jako CD audio a to se musí propojit CD audio kablíkem s příslušnou zvukovkou. Navíc jedna nová TV karta, co jsem nedávno zapojoval, měla tak slabý výstup zvuku, že i se vším na maximum to bylo málo. Takže aktivuj všechny vstupy a výstupy, dej je nahlas a zjisti, jestli to hraje, pak postupným vypínáním zjisti, který vstup je ten správný. Jestli máš PCI i onboard zvukovku, poslouchej výstup z té onboard, bez ohledu na to, že není nastavena jako výchozí. Pokud je zakázaná v BIOSu, povol ji a nainstaluj ovladače.

Re: U TV karty nejde zvuk

od maestro » sob úno 17, 2007 00:34

Darker píše:Mam TV kartu kombinovanou s radiem. Je do PCI slotu a audio vystup z karty je pomoci kabliku s 3,5 jackem propojeny do zvukovky (audio IN). Po tomto propojeni jede zvuk u radia, ale u TV nikoliv. Pokud nastavim oblast prijmu signalu jako CZECH tak to nefunguje. Co tam mam vlastne nastavit? PAL? Secam? a jak spravne nastavit zvuk? Diky za rady.
predpokladam ze to je analogovy tuner. Nastav normu PAL B nebo D. Zvuk nastavis v ovladacich panelech zvuku, nebo v softwaru TV karty.

a kdyz se na neco ptam, tak uvedu aspon model TV karty, jinak se neda jednoznacne odpovedet.

U TV karty nejde zvuk

od Darker » pát úno 16, 2007 10:32

Mam TV kartu kombinovanou s radiem. Je do PCI slotu a audio vystup z karty je pomoci kabliku s 3,5 jackem propojeny do zvukovky (audio IN). Po tomto propojeni jede zvuk u radia, ale u TV nikoliv. Pokud nastavim oblast prijmu signalu jako CZECH tak to nefunguje. Co tam mam vlastne nastavit? PAL? Secam? a jak spravne nastavit zvuk? Diky za rady.

Nahoru