Download | Programy

CPU fan error aneb kolabs grafiky?

Grafické karty ATI, nVidia, Matrox, Intel, VIA ... a jejich přetaktování

Moderátoři: Awast, Moderátoři

adigor

CPU fan error aneb kolabs grafiky?

Příspěvek od adigor »

Zdravim lidi....mel bych takovej problem. Paril sem na kompu a nekolikrat se mi sekl a hlasil:CPU fan error. Myslel sem ze mysli vetrak u procesoru, jenomze tedka se mi sekl....a kdyz ho chci zapnout....vetrak u grafiky se ani nepohne....tudiz ted nemuzu zapnout pocitac, vetracek nejde rozbehnout ani prstem...muze mi prosim nekdo pomoct...nebo poradit jak bych mel asi postupovat?
adigor

Příspěvek od adigor »

nemam paru proc sem to dal do sekce zakladni desky...asi uz fakt nemuzu....omlouvam se :lol:
maestro
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

vymenit ventilator na grafice.
muzes si tam nabastlit nejakej 4x4 treba
nebo koupit nejaky lepsi, zalman nebo primecooler.
PCMark
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

hehe ja sem si dal na grafiku box chladič z P4 a od té doby není grafika slyšet a chladí to přímo super, akorát taková instalace není pro každého ...
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
adigor

Příspěvek od adigor »

PCMark píše:hehe ja sem si dal na grafiku box chladič z P4 a od té doby není grafika slyšet a chladí to přímo super, akorát taková instalace není pro každého ...
heh...to ses frajer...se nekdy stav taky bych to potreboval :D

Není mozný ze problem vyvolal zdroj? Jeden týpek mi rikal ze mohlo dojit k prepetí ve zdroji ktery pak usmazil motorek ve ventilatoru...
PCMark
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

no to nevím, kdyby došlo k přepětí, tak v počítači jsou daleko citlivější věci, které by asi odešly přednostně
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
adigor

Příspěvek od adigor »

takze myslite ze nejpravdepodobnejsi je tedy ze mi zkapal vetracek a chce to novy?
maestro
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

adigor píše:takze myslite ze nejpravdepodobnejsi je tedy ze mi zkapal vetracek a chce to novy?
jo
adigor

Příspěvek od adigor »

Tak vam dekuju...zkusim to teda a snad to bude fachat....
adigor

Příspěvek od adigor »

jinak ja se v hardwaru tak moc nevyznam a nechci udelat nejakou blbost...mam ge force 5900 XT. Nasel sem si na netu tenhle chladic a ptam se esli to s tim pujde?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35049
maestro
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

měl by jít. Precti si diskusi k tomu produktu na cc.
adigor

Příspěvek od adigor »

jj projel sem to a ten vetrak ma 4 diry na uchyceni a pritom je na moji kartu ktera ma 2 tak je tohle normalni...?..jinak se tu mejte a dik
adigor

Příspěvek od adigor »

No tak sem pro jistotu vyzkousel nahradit svoji grafiku jinou....a kupodivu PC se chovalo naprosto stejne....tzn. ze vymenou vetracku to asi jen tak nespravim....zeby opravdu ten zdroj?
xmickey
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmickey »

Taky mi ted odešel chladič na GPU takže ted na něho z boku foukám boxovým AMD chladičem a raději nic nehraju :(
Zítra jdu obědnat: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35293
Dobrá volba že ?
Odpovědět