Download | Programy

Zdroj?

Zdroje, monitory, tiskárny, scanery, myši, klávesnice, zvukové karty, CD a DVD mechaniky a další

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

Opravdu dobrá volba !! ;)
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

http://pcmark.info/viewtopic.php?t=2348

pls jukni sem tam tedka resim sestavu :) diky. na ten enermax se tesim :)
PCMark
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Jackal píše:Je to pšičkovej zdroj ve své třídě a není nic pořádně lepšího, co by bylo. ;)
ale je, třeba Seasonic je lepší :)
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

ale taky o dost drazsi ne
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

PCMark píše:
Jackal píše:Je to pšičkovej zdroj ve své třídě a není nic pořádně lepšího, co by bylo. ;)
ale je, třeba Seasonic je lepší :)
Ve své třídě opravdu nemám konkurenci !!!! :evil: :evil: :evil:

ENERMAX JE NEJLPEPŠÍ, ROZUMÍŠ, TAK ROZUMÍŠ TOMU !!! :evil: :evil:
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus
PCMark
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Jackale, někdy je lepší příspěvky neobalovat grafickými prvky a nesnažit se tím upoutat pozornost. Je zajímavé že tady o něčem něco tvrdíš a v jiných tématech zase píšeš že zdrojům nerozumíš ....
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

je obecne znamo ze seasonic je proste top, ale je drazsi nez enermax takze v te cenove rovine je nej on
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

PCMark píše:Jackale, někdy je lepší příspěvky neobalovat grafickými prvky a nesnažit se tím upoutat pozornost. Je zajímavé že tady o něčem něco tvrdíš a v jiných tématech zase píšeš že zdrojům nerozumíš ....
Tak to je pod pásovka !!! Víc moc dobře, že nerozumím zdrojům, ale jeden mě byl doporučen a ten doporučuji také !! Jestli nesmím a bereš to tak jak jsi to napsal, tak je to slabomyslné a příště na to to ani reagovat nebudu a na druhou stranu, když nerozumíš srandě, je to pouze tvůj problém !!!
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

StenCZ píše:je obecne znamo ze seasonic je proste top, ale je drazsi nez enermax takze v te cenove rovine je nej on
Ano to jsem říkal a to si myslím, psal jsem, že mohu doporučit pouze Enermax, kterej vlastním, jiným jsem se nevěnoval, ale že má PC Mark špatnou náladu, je jeho věc, ale ať tu nedělal z lidí trotly !!
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

PCMark píše:Jackale, někdy je lepší příspěvky neobalovat grafickými prvky a nesnažit se tím upoutat pozornost. Je zajímavé že tady o něčem něco tvrdíš a v jiných tématech zase píšeš že zdrojům nerozumíš ....
A jestli ti vadí, že jsem koupil zdroj a něco si oněm přečetl, neboj, taky si tě vychytám, protože tohle ze mě dělá lháře a já vničem nelhal a psal jsem to, jak to je !!!
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

Jestli tato věta říká, že jsem borec na zdroje " Taky jsem ho chtěl, ale jelikož jsem zdrojům moc, vlastně vůbec nerozuměl, tak jsem si taky nechal radit. Ten coho chceš mi doporučilo pár lidí, tak to bude asi kvalitní zdroj. Neslyšel jsem nějaké negativa. Nakonec jsem koupil Enermax a jsem za tu radu vděčnej. TICHO !! SLYŠÍŠ TO TICHO !! " tak ty budeš mít problém !!!
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

to PCMark a kdyby jsi byl OP co kčemu, tak by jsi věděl, že jsem tady hledal radu a že jsem jí dostal a poukazuji na to dál, se mi nejeví jako lhaní. Dej si to do porádku, než začneš urážet lidi !!
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

klid :) ja sem vdecny za radu, chtel sem jit do toho blue storma ale tohle je viditelne lepsi takze dik :) Mark te nechtel nijak urazit, jen napsal ze seasonic je lepsi coz je nezpochybnitelne pravda, jelikoz je asi nejlepsi :)
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

Napsal toto " Je zajímavé že tady o něčem něco tvrdíš a v jiných tématech zase píšeš že zdrojům nerozumíš .... " a to mě vytočilo. Nikdy jsem po zdrojích nekoukal a pak jsem potřeboval pomoc a tady se mi jí dostalo a že teď mluvím o zdroji kterej jsem si koupil a něco přečetl, proto nejsem lhář. PCMark mě naštval, to bych od něj nečekal. Sakra, jak řeknu něco jinak, tak hledá, jak to otočit !!!
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

Jasně sorry, to sem nepatří a já se nechal unést, sorry všem. :oops: Určitě koupíš opravdu dobrej zdroj, jakým Enermax určitě je a já zatím jen tleskám zdroji co neslyším. ;)
PCMark
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Nerozčiluj se Jackale, nemáš proč. Já po tobě tady taky nekřičím a píšu klidně.
Jackal píše:Tak to je pod pásovka !!! Víc moc dobře, že nerozumím zdrojům, ale jeden mě byl doporučen a ten doporučuji také
Jenže ty to tady píšeš stylem jako bys tomu rozuměl, to že ti v jednom tématu jeden člověk doporučil Enermax přece ještě neznamená že je dobrý. Pak ti v tom samém tématu ještě někdo doporučoval Fortron a já pak ještě Seasonic. Ty ses rozhodnul pro Enermax - tvoje volba...
Jackal píše:A jestli ti vadí, že jsem koupil zdroj a něco si oněm přečetl, neboj, taky si tě vychytám, protože tohle ze mě dělá lháře a já vničem nelhal a psal jsem to, jak to je !!!
Mi nevadí že jsi si koupil zdroj jaký máš. Nikde jsem snad nepsal, že lžeš nebo něco podobného. Nikdo z tebe rozhodně nedělá lháře.
Jackal píše:Nakonec jsem koupil Enermax a jsem za tu radu vděčnej. TICHO !! SLYŠÍŠ TO TICHO !! " tak ty budeš mít problém !!!
Já mám stejné ticho taky a žádný problém nemám.
Jackal píše:to PCMark a kdyby jsi byl OP co kčemu, tak by jsi věděl, že jsem tady hledal radu a že jsem jí dostal a poukazuji na to dál, se mi nejeví jako lhaní. Dej si to do porádku, než začneš urážet lidi !!
Dostal jsi tady více rad, ty sis z nich vybral jednu - z toho tématu vůbec jednoznačně nevyplynulo, který zdroj je lepší. A pak tady jednoznačně tvrdíš že ten a ten zdroj je nejlepší, přitom jsi ty ostatní nezkoušel.
Jackal píše:PCMark mě naštval, to bych od něj nečekal. Sakra, jak řeknu něco jinak, tak hledá, jak to otočit !!!
To je mi líto, že se necháš takto snadno vytočit. Nesnažím se nic otáčet, ale mám rád věcnou diskuzi. Ty jako uživatel hodnotíš ten zdroj jen podle toho že je tichý a že s ním nemáš žádný problém, ale je spousta dalších faktorů, podle kterých se hodnotí zdroje.
Příště až tě někdo vytočí, tak zkus reagovat s chladnou hlavou. ;)

Další doporučení pro psaní příspěvků:
- nepište 5 příspěvků za sebou, ale používejte radši funkci "edit" (uprav)
- nepište více jak jeden vykřičník vedle sebe
- používejte smajlíky s mírou, nebo je nepoužívejte vůbec
- nepoužívejte zbytečně velké písmo
Toto doporučení je dobré pro zvýšení přehlednosti diskuze.
Děkuji za pochopení.

A těd můj názor na výběr zdroje:
ceny zdrojů:
Enermax Liberty 500W: 2 690,-
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
Seasonic SS-500HT 500W OEM: 2 440,-

Seasonic S12-500 500W: 2 970,-

To je podle mě podobná cenová kategorie (stejná třida) a u sestavy za 50k je 200Kč rozdíl mezi zdroji zanedbatelný. Tímto jsem vyvrátil že by byl Seasonic nějak dražší - OEM verze je dokonce levnější než Enermax.

A teď zhodnocení z hlediska kvality a výkonu:

Hlučnost: u obou zdroju výborná (velmi nízká)
Výkon:
Seasonic S12 500W:
Max. proudový odběr +12V1 17 A
Max. proudový odběr +12V2 16 A
Celkem max na 12V: 33A
recenze: http://www.svethardware.cz/art_doc-7CF7 ... FB5ED.html

Enermax 500W:
Max. proudový odběr +12V1 22 A
Max. proudový odběr +12V2 22 A
Celkem max na 12V: 32A

Učinost je u Seasonicu vyšší => úspora el. energie => díky úspoře elektřiny se ten zdroj zaplatí sám ;)

Závěr: Oba zdroje patří mezi špičku, avšak Seasonic toho za podobnou cenu nabídne o trochu více :)
Ať si už ale koupíš jakýliv zdroj z těchto dvou, tak chybu neuděláš :)

Tomu já říkám hodnocení na základě argumentů. A ne na doměnkách.
Naposledy upravil(a) PCMark dne pát dub 27, 2007 16:14, celkem upraveno 1 x.
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

PCMarku, mám tě rád, už mě to přešlo, už je to dobrý, ale máš na tom vinu. :D
StenCZ
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StenCZ »

a odpojitelne konektory za vyhodu nepovazujes?
Jackal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackal »

Odpojitelnost je jasná výhoda, kterou i uprednostnujou odborné deníky. Ty stráty, jak píše jsou prostě zanedbatelné, až mi je v celku divné, že pořád onich PC Marku mluví, ale co. ;)
PCMark
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

To záleží na úhlu pohledu - pro někoho to třeba může být výhoda a pro někoho ne.
Každý další spoj navíc zvyšuje přechodový odpor a snižuje účinnost a stabilitu. Nedokáži však říct, jak moc se to projeví (jestli se to vůbec projeví). Je možné že ten přechodový odpor je tak malý, že se nemusí brát vůbec v úvahu - ale to nevím.
Svethardvare o Enermaxu píše:Tento zdroj je vybaven modulární kabeláží, to umožňuje přítomnost jen těch kabelů, které potřebujeme. Nepotřebné od zdroje jednoduše odpojíme a nikde ve skříni nám nezavází - to je ta ideální stránka věci. Nectností tohoto řešení je to, že je v přívodu zařazen další kontakt, na kterém je vždy nějaký přechodový odpor, který s sebou přináší úbytek napětí úměrný zátěži. Enermax zvolil to nejmenší zlo - kabeláže Main Power a +12V Power konektorů jsou napevno. Těmito svazky právě tečou největší proudy. Odpojitelné jsou tedy jen svazky s Peripheral Power, PCIe a Serial ATA konektory.
http://www.svethardware.cz/art_doc-0428 ... 1D4C8.html
Odpovědět