Download | Programy

LINUX???

Instalace, nastavení a správa systémů Linux

Moderátoři: Zdenek, Pockmat, ladarozan, Moderátoři

Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník
Kontaktovat uživatele:

LINUX???

Příspěvek od overclocker123 »

Koukám po novím OS a uvažuju že si dám WINDOWS XP a LINUX.
A hrozně se mi líbí tenhle: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1
Nevíte co je to za verzi? Díky.
Uživatelský avatar
Xeelee
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: sob úno 10, 2007 19:40
Kontaktovat uživatele:

Re: LINUX???

Příspěvek od Xeelee »

Ubuntu.
Pokud bys nechtel jednoduche graficke rozhrani a chtel by sis se vzhledem vic vyhrat tak si stahni Kubuntu.

http://www.ubuntu.cz/
http://www.qip-info.tk
Web věnovaný vynikajícímu alternativnímu ICQ klientovi.
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sedlo »

Hezkýý asi bych přemejšlel až budu mít zas svýho kompa o Dual-boot a při nejlepším i Triple-boot, teda pokuď by to šlo. Vyděl jsem někde na netu takovej prográmek kterej to dokázal, když tam mělo skočit voknu načítán systému zeptalo se to v nádherným grafickým provedení jakej se má spustit. Skusil bych tenhle Linux-WinXP-MAC OS X a potom se podle kvality zpracování rozhodl jestli WinXP-Lino nebo WinXP-MAC
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
Xeelee
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: sob úno 10, 2007 19:40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xeelee »

Muzes mit Multiboot.
Operacnich systemu muzes mit v PC kolik chces.

Myslis zavadec GRUB?
na wiki.ubuntu.cz si muzes najit navod jak upravit chovani a zmenit pozadi.
http://www.qip-info.tk
Web věnovaný vynikajícímu alternativnímu ICQ klientovi.
Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od overclocker123 »

Chtěl bych přímo ten typ LINUXU jak je v mím prvním příspěvku.
A je tam video.
Uživatelský avatar
Xeelee
Nováček
Nováček
Příspěvky: 13
Registrován: sob úno 10, 2007 19:40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xeelee »

To je Ubuntu.
Kubuntu je prakticky to same jen s jinym Window Managerem.
V Ubuntu je GNOME (jednodussi) a v Kubuntu KDE (vic moznosti nastaveni).
http://www.qip-info.tk
Web věnovaný vynikajícímu alternativnímu ICQ klientovi.
Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od overclocker123 »

Tak super díky.
Runn3r.cze
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 133
Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Bydliště: Mostkovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Runn3r.cze »

Xeelee píše:Muzes mit Multiboot.
Operacnich systemu muzes mit v PC kolik chces.


mozna blbej dotaz, ale není nějak omezený počet partitions na disk???
Obrázek
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvek od renox »

Ctyri primarni oddily, pak jenom extended.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Radeon™
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 585
Registrován: pát led 26, 2007 17:08

Příspěvek od Radeon™ »

;) Pokud netetujete tak Linux je spise OS pro servery
Sou stabilnější než pri Win a hlsvně zadarmo

Funguje funkce ShipIn kde napise adresu a oni vam poslou zdarma CD
:lol:
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvek od renox »

To bylo driv, dnes uz ma linux misto i na osobnich pc v podobe nekolika distribuci.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od overclocker123 »

Kde objednám to KUBUNTU zadarmo? Jak ste psali že pošlou CDčko?
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvek od renox »

Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od overclocker123 »

Tak az to budu mit tak bych to pak chtel nejak nainstalovat.
Abych mněl na PC XPčka a ten LINUX to jde že.
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvek od renox »

Ty instalatory tohle zvladnou, nainstalujes na jednu partition xp a na dalsi pak ubuntu nebo co ty bylo a nainstaluje se ti tam nejaky boot manager ktery se nakonfiguruje automaticky.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od overclocker123 »

Super díky objednal jsem 2CD normál a 64bit. To 64bit nechápu co to znamená?
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvek od renox »

podle toho, jaky mas procesor, 32bit system pobezi na 32bit i 64bit procesoru. Ale 64bit system jenom na 64bit procesoru.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
overclocker123
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 960
Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Bydliště: Rudník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od overclocker123 »

INTEL QX6700,E4400 a E6750.
Myslím že mají všichni 64bit nebo se mýlím?
Uživatelský avatar
renox
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Příspěvky: 492
Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Bydliště: Praha

Příspěvek od renox »

jo je to 64bit. Jen takovy bonbonek, procital jsem si v praci PG Magazine, kde se zrovna snazili priblizit linux vic lidem. A psali tam, ze az Vas Linux omrzi, tak jednoduse odstranite partition s tim linuxem a je hotovo. Grub, ze je lepsi si tam nechat. Zapomneli varovat, ze kdyz nekdo smaze partition s tim linuxem, tak se taky odporouci boot konfigurace samotneho Grubu, coz ma za nasledek to, ze Grub se po restartu sice pusti, ale nevi co ma delat. Reseni je pak nabootovac instalacni CD win XP a konzoli pro opravu (nebo tak nejak se to jmenuje) a obnovit MBR (fixmbr). Kdyby te to pak omrzelo, tak na tohle nezapomen.
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W
Uživatelský avatar
patap
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 1362
Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Bydliště: 3nec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Chtěl bych se zeptat.
Bude ten linux česky co pošlou nebo anglicky?
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|
Odpovědět